Tezgah Arası Fayans Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Tezgah Arası Fayans Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Mutfak evin belki de en sıcak mekanlarından birisi. Bu mekanda güzel yemekler pişirilip, en güzel sohbetler eşliğinde çaylar demleniyor. Küçük bir dekorasyon dokunuşu sayesinde evinin bu sıcak noktasının sıcaklığına sıcaklık katabilirsin. Bahsettiğimiz bu dokunuş tezgah arası fayans. Mutfak tezgah arası fayans tercihlerinle modern, rüstik ya da minimal görüntüler elde ederek kendi zevkine göre bir dekorasyon yapabilirsin.

Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri

Gösterişli Mutfak Fayans Modelleri

Çinili Mutfaklar

tezgah-arasi-fayans

Mutfak Tezgah Arası Doğru Fayans Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Mutfak dolap tezgah arası fayans seçiminde dikkat etmen gereken birkaç püf nokta var. Bunlardan ilki dolaplarının rengi ve tarzı. Seçeceğin fayansın düz renk mi, desenli mi; koyu mu açık renk mı olacağına karar verirken bu seçimin mutfağının genel görüntüsünü yaratan dolaplarla uyum içinde olması gerektiğini aklında bulundurmalısın. Örneğin renkli ve desenli dolapların varsa daha sade bir fayans seçimi yapabilirsin. Bunun yanında yer fayanslarınla da bir uyum yakalamak mutfağında bir bütünlük olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda çamaşır suyu gibi güçlü temizleyicilere, yağ gibi yemekler sebebiyle oluşacak kirlere karşı dayanıklı olmasına dikkat etmen de uzun yıllar kullanmaya devam etmen açısından önemli olacaktır.

mutfak-tezgah-arasi-nasil-olmali

Mutfak Tezgah Arası Nasıl Olmalı?

Mutfak tezgah arası özellikle yemek yapıldığında sıçramalardan dolayı mutfakta en çok kirlenen yerlerden birisidir. Bu sebeple bu bölgenin kolay temizlenir olması hayatını kolaylaştıracaktır. Bu bölgenin fayans olması temizliği duvar bir zemine göre kolaylaştıracaktır. Düz duvar olduğu müddetçe boya dökülmesi, boyanın renginin kirler yüzünden değişmesi gibi çeşitli sorunlar yaşanabilirken fayans yüzeyler kolaylıkla temizlendiğinden uzun yıllar dayanabiliyor.

mutfak-tezgah-arasi

Mutfak Tezgah Arası Fayans Kaç Cm Olmalı?

Mutfak tezgah arası fayans modelleri aradığın zaman mutfağının şekline göre bir tercih yapman gerekebilir. Mutfaktan mutfağa değişebilen ölçüler olsa da genellikle tezgah ile dolap arasındaki mesafe 40-60 cm arasında oluyor. Bunun yanı sıra fayansların ne boylarda satıldığına göre mutfağına uygun parçaları alabilir ve kendi ölçülerine uygun şekilde kestirebilirsin.

mutfak-tezgah-arasi-modelleri

Görsel Kaynaklar: pexels.com, unsplash.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

 Vitamin Deposu Kuşburnu Çayı Demleme Önerileri

Vitamin Deposu Kuşburnu Çayı Demleme Önerileri

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri