İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri

Vaktinin çoğunu geçirdiğin evinin dekorasyonunda şıklığı ve rahatlığı arıyorsan sana İskandinav stil dekorasyonu öneriyoruz. Bu dekorasyon tipinde evlerin rahat, şık ve düzenli olması hedefleniyor. İskandinav dekorasyonu nedir, nasıl yapılır ve neler kullanılır gibi konuları ayrıntılı öğrenmek istiyorsan yazımıza göz atabilirsin.

Ev Dekorasyonlarının Vazgeçilmez Detayı: Aynalar

Ankara'da İskandinav Dekorasyon Stiliyle Döşenmiş Bir Eve Konuk Oluyoruz

Hoşça Kal Mükemmellik, Hoş Geldin Wabi-Sabi!

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nedir?

Norveç, İsveç, Danimarka gibi İskandinav ülkelerinin dekorasyon trendlerinden ilham alan ve doğan İskandinav stil dekorasyon bugün hala gözde konumunu sürdürmekte. Bu ülkelerden modernin geleneksel olanı kaybetmeden uygulanması esas alınarak doğmuş olan bu tarzın ilkeleri arasında basit ve minimal olmak ve bununla beraber de işlevselliği kaybetmemek sayılabilir. Sadeliği ve kullanışlı oluşu bugün hala bu stilin yaşamasının en büyük sebepleri arasında gelir.

iskandinav-tarzi-dekorasyon

İskandinav Tarzı Dekorasyon Nasıl Yapılır?

İskandinav ev dekorasyonu ürünleri genellikle sade ve nötr renklerde tercih ediliyor. Evdeki kalabalık görüntülerdense toplu ve minimalist görüntüler İskandinav dekosrasyonunun imzaları arasında. Seçeceğin eşyaların pratik ve basit eşyalar olmasına özen göstermen dekorasyonunu yaparken aklında bulundurman gerekenlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra renkli aksesuarlar kullanmak istediğin takdirde doğal görüntüyü tamamlayacak çiçekler, bitkiler ve ahşap ürünlerden yararlanabilirsin. Görünümün minimalist ve kalabalıktan uzak olmasını sağlamak adına gri, beyaz gibi renkleri pastel renkleri tercih ederek tamamlamak iyi bir yöntem olacaktır. Bunun yanı sıra ferahlığı yaratmak adına yerden aydınlatma yöntemlerini de kullanabilirsin.

nordik-tarz

Nordik Tarz Ne Demek?

İskandinav tarzı dekorasyonun bir diğer adı da nordik tarzdır. Nordik tasarımları tanımlarken de İskandinav tarz için belirlediğimiz temelleri esas alabilirsin. Bunu yaparken genel çizgide eşyalarını sade ve işlevselliği gözeterek seçmenin yanında ayrıntılarda da sadeliği ve doğallığı ön planda tutmalısın. İskandinav minimalist dekorasyonunda doğanın etkisi evde kendini gösterirken bunu göreni boğmadan küçük ve şık ayrıntılarla yapabiliyor. Örneğin büyük bir kitaplığın varsa kitapların yanında bir rafında küçük bir sarmaşık tercih ederek nordik ruhu yakalayabilirsin. Çeşitli ve kalabalık görüntü yaratacak biblolar, vazolar, çerçevelerse bu tarzın özündeki minimalizmi kaybetmene yol açabilir bu sebeple bunları kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

nordik-tarz-nedir

İskandinav Tarzı Dekorasyon Önerileri

İskandinav tarzı dekorasyon ürünleri örneklerini ve yapılmış bazı mutfak ve salon tasarımlarını senin için topladık. Bu örnekler İskandinav stili dekorasyon yapmak istediğin takdirde neler yapabileceğini planlaman için fikir olabilir.

iskandinav-tarzi-dekorasyon-onerileri
iskandinav-tarzi-dekorasyon-onerileri
iskandinav-tarzi-dekorasyon-onerileri
İskandinav--tarzi-dekorasyon

Görsel Kaynaklar: brandlifemag.com, pinterest.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tezgah Arası Fayans Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Tezgah Arası Fayans Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler

İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler