Kolay ve Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri: Detoks Suyu

Kolay ve Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri: Detoks Suyu

Sağlığımız üzerindeki sayısız olumlu etkisi nedeniyle son yıllarda giderek daha popüler hale gelen bu detox suları içecekler, vücudumuzu günlük hayatımızda biriktirdiğimiz zararlı toksinlerden arındırmaya yardımcı oluyor. Zaman zaman yaptığın tatlı ya da fast food kaçamaklarından sonra kendini suçlu hissediyor olabilirsin, vücuduna iyi bakmanın lezzetli ve sağlıklı bir yolu olan detox tarifleri ile sağlıklı bir vücut için hemen bir adım at :)

Havalar Isınırken Sağlıklı Kalmak İçin Diyetisyenimizden 5 Beslenme Tavsiyesi

Diyetisyenimiz Anlatıyor: Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Ünlülerin Smoothie Tarifleri

Detoks Nedir? Detoks Suyu Nedir?

Detoks adından da anlayacağın üzere vücudundaki toksin maddelerin atılmasını sağlayan işleme verilen isim. Bu sayede karaciğerin, böbreklerin, bağırsakların ve hatta cildin bir yenilenme yaşayarak temizleniyor. Bu işlemle gerçekleşen temizlenme sayesinde de ödem atman ve kilo vermen kolaylaşıyor. Detoks suyu da detoks yapmak istediğin takdirde kolaylıkla hazırlayabileceğin ve detoks programını destekleyebilecek sulara verilen genel isim. Yazının ileri kısımlarında evde kolaylıkla hazırlayabileceğin detoks tarifleri de bulacaksın.

detoks-nedir

Detoks Nasıl Yapılır?

Detoks yapmak zararlı toksinleri vücuttan atmak için belli bir süre zarfında yapılan diyet programıdır. Amaç olabildiğince az şey yiyerek aç kalmak ve ardından detoks suyu ve su tüketerek vücudu tazelemektir. Detoks programları ortalama 2 gün ile 10 gün arasında sürer. Bunun dışında detoks sularını gündelik hayatına adapte ederek haftanın birkaç günü tüketebilirsin.

detoks-nasil-yapilir

Detoksun Faydaları

Detoksun asıl amacı ve yararı vücudundaki metallerin ve toksinlerin atımını sağlamak. İçeriğindeki yoğun vitamin ve mineral sayesinde bağışıklığın güçlenirken aynı zamanda yağ yakımını hızlandırarak kilo vermene ve bölgesel erimeleri hızlandırmana destek olur.

detoksun-faydalari

Detoks Suyu Nasıl Yapılır?

Detoks suyunda özellikle meyve, sebze ve baharatların uyumları göz önünde bulundurulur. Bunun için de limon, zerdeçal, portakal, kivi, maydanoz, nane, ıspanak, kişniş gibi çeşitli ürünlerden destek alınarak çeşitli tarifler yaratılır. Bu tarifleri hazırlamak bir blender yardımıyla oldukça pratik ve hızlı olur. Eğer blender’in yoksa suda bekleterek de yapabileceğin tarifler bulunuyor. Her iki yöntemin de kullanıldığı tarifleri aşağıda bulabilirsin.

detoks-suyu-nasil-yapilir

Detoks Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Detoks suyunu özellikle yağ yakımını desteklemesi adına sabahları içmek yararlı olacaktır. Bununla birlikte gün içinde ve akşamları da detoks suyu içilebilir. Detoks yapılan dönemde su tüketimine önem vermek de bir başka püf nokta.

detoks-yaparken-dikkat-edilecekler

Zayıflatan Detoks Tarifi

Bahsettiğimiz gibi bazı detoks suları bölgesel erimeye yardımcı olabilir. Bunu sağlayacak basit bir detoks suyu önerimiz var senin için. Bunun için bir avuç ıspanağı ve iki küçük salatalığı blender’dan geçirmelisin ve ardından su ekleyerek bir daha blender işlemi uyguladıktan sonra bu detoks suyuna limon ve taze nane koymalısın. Bu şekilde harika bir göbek eriten detoks suyu hazırlayabilir ve gün boyu yanında taşıyıp, tüketebilirsin.

zayıflatan-detoks-tarifi

Tarçınlı Detoks Suyu

Tarçınlı detoks suları hem yağ direnicini düşürüp yağ yakımını hızlandıracak hem de şeker isteğini düşürecektir. Bu kadar faydalı olan detoks suyunu hazırlaması da bir o kadar basit. Geceden birkaç çubuk tarçını ve bir avuç kadar maydanozu sürahide suya koyup sabaha kadar bekletiyorsun ve bu şekilde detoks suyunu hızlıca hazırlıyorsun. Bu suyu elma ile ya da yoğun bir yağ yakımı için elma sirkesi ile de bekletebilirsin.

tarcinli-detoks-suyu

Yeşil Çaylı Detoks Suyu

Bir fincan demlenmiş yeşil çay, salatalık, limon, yarım elma, taze nane yaprakları, rende zencefil ve çubuk tarçın malzemelerine ihtiyacın olacak. Bu malzemeleri akşamdan karıştırıp buzdolabına koyabilir ve sabah kalktığında güne bu suyla başlayabilirsin. Bu çaylı detoks suyunu gün içinde öğünlerinden önce de tüketebilirsin.

yesil-cay-detoks

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pixabay.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Temizlik Önerileri: Kolay Tahta Kaşık Temizliği

Temizlik Önerileri: Kolay Tahta Kaşık Temizliği

Saçlarını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

Saçlarını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?