15 Art Deco Tarzı Yatak Odası

15 Art Deco Tarzı Yatak Odası

Art Deco tarzı, Fransa'da başlayan ve 20. yüzyılın başlarında Avrupa ve Amerika'da öncü bir trend haline gelen uzun bir tarihe sahiptir. İç tasarım alanında Art Deco tarzı, kısmen geometrik şekiller, stilize eğriler, atmosferik aydınlatma ve mermer, kadife, pirinç ve krom gibi yemyeşil malzemelerle belirginleşir. Son yıllarda Art Deco ruhu, günümüzün en iyi iç mimarlarının çoğu tarafından benimsenmiştir. 21. yüzyıla yönelik bu "neo" Art Deco tarzı, başlangıç ​​ve ilham noktası olarak orijinal estetiğin özünü kullanarak; yeni, orijinal ve modern görünmesini sağlayan çağdaş bir dönüş ekliyor. Bu görkemli, zaman içinde test edilmiş ve sevmesi kolay tarzın bir dozunu evinize nasıl ekleyeceğinize dair fikirler için Art Deco'dan ilham alan bu muhteşem yatak odalarına göz atalım.

2000'lerden Günümüze Dekorasyon Trendleri >

Eskiyle Yeninin Etkileyici Uyumu: Belçika Tarzı Dekorasyon >

Sonbahar Dekorasyonu: 2020 Yılında Trend Olacak 10 Fikir >

Dramatik Başlık

Fransız iç mimar Dorothée Meilichzon, Londra'daki Henrietta Hotel'deki Art Deco esintili bu yatak odası için Milano kapı çerçevelerinden esinlenerek çarpıcı el yapımı yatak başlıklarını yaratmış. Yatağı çerçevelemek için retro Art Deco havasına sahip bir çift uzun pirinç başucu lambası kullanılmış.

art-deco-dramatik-başlık

Kalın Geometri

Paris'te Elodie&Arnaud, Interior Stories tarafından tasarlanan Hotel Rose Bourbon'daki bu şık oda, Art Deco tasarımını tanımlayan cesur geometrik desenlerden ilham alıyor. Aynı siyah-beyaz mermer mozaik desen, ebeveyn banyodan yatak odası duvarına taşınarak bir odak noktası ve süreklilik oluşturuyor. Parlak pirinç aplikler ve organik pirinç çerçeveli ayna mekana parlaklık katarken, kadife koltuk lüks bir dokunuş; doğal ahşap sıcaklık katıyor.

art-deco-geometrik-başlık

Maksimalist Dekor

Paris'teki Hotel Thoumieux için iç mimar India Mahdavi’nin tasarımı olan, Art Deco'dan ilham alan bu yatak odası, orijinal tarzın maksimalist modern bir yorumudur. Tasarımcı, Art Deco duvar kağıdını; kıvrımlı ahşap yatak başlıkları, ağır kadife desenli perdeler, eski aydınlatma ve deriden mermere, bambuya kadar karakter katan tüm malzemelerle birleştirir.

art-deco-maksimalist-başlık

Pudra Pembe

Art Deco tarzındaki yatak odaları zarif özel daireler olarak tasarlanabilirler. İtalya, Murano'daki zanaatkarlar tarafından yapılan klasik mobilyalar, özel sanat eserleri ve dekoratif objeler, renkle doyurulmuş zarif, modern bir atmosfer yaratmak için tasarım klasikleri bu tarza uygun bir mekan oluşturur.

art-deco-pudra-pembe

Eğriler ve Simetri

Fransız iç mimar Dorothée Meilichzon, Londra'daki Henrietta Hotel'deki bu muhteşem Art Deco esintili yatak odası için özel yatak başlıkları oluşturmak için ayna, kumaş paneller ve el boyaması gibi unsurların bir karışımını kullanmış. Yuvarlak şekiller ve kıvrımlar, Art Deco tasarımının ayırt edici özelliklerinden birini hatırlayan duyumsal bir atmosfer yaratır.

art-deco-eğriler-simetriler

Karışık Metaller ve Tek Renkli

Bu yatak odasında, iç tasarım firması Forbes+Masters'tan Tavia Forbes ve Monet Masters, taze ve modern bir dönüşle modern Art Deco cazibesine erişilebilir bir yorum ekledi. Tasarımcılara göre yansıtıcı yüzeyler ışığın odanın içinde dolaşmasına izin veriyor ve metalleri karıştırmak, bu odaya basit tek renkli renk paletine eşlik etmesi için gereken derinliği ve sıcaklığı veriyor.

art-deco-metaller

Bir Tutam Gösteriş

Fransız iç mimar Dorothée Meilichzon, Art Nouveau tarzı tuhaf baston başlıklar, küre sarkıt aydınlatma, geometrik şekil ve desenlerin bir karışımını kullanarak Paris'teki Hotel Panache'de Art Deco tarzına yeni bir bakış açısı kattı. Tasarımcı, üçgen aynalar, üçgen desenli halılar ve köşe dolapları şeklinde birden çok açıyı birleştirdi.

art-deco-şıklık

Mavinin Tonları

Milano merkezli iç mimarlardan Britt Moran ve Paris'teki Hôtel Saint-Marc'taki Dimore Studio'dan Emiliano Salci'nin bu sofistike Art Deco tarzı odası, adeta mavi bir k0zadır. Ayna, pirinç ve lake ahşap panellerle kaplanmış kapılar, heykelsi küre başucu lambaları gibi tasarım detayları doku ve ilgi yaratır.

art-deco-maviler

Pişmanlık Yaratmayan Eğriler

Yatak odasında bu kıvrımlı ayna gibi bir Art Deco mobilya parçası kullanmak, herhangi bir iç mekana Art Deco stili eklemenin kolay bir yoludur. Zamansız Art Deco çizgileri, tarihe selam veren çağdaş bir iç mekan yaratmak için tüm parçalarla anlamlı şekilde birleşir.

art-deco-eğriler

Bol Kadife

Fransız iç mimar Dorothée Meilichzon, Londra'daki Henrietta Hotel'de kıvrımlı kadife döşemeli yatak başlığı ve Carrara mermeriyle çevrelenmiş özel terrazzo desenli halı gibi dokunuşlarla eklektik Art Deco esintili bir estetik yarattı. Karıştırmak için, ahududu pembesi kadife döşemeli özel Pierre Paulin'den ilham alan koltuklarla 70'lerin dokunuşunu ekledi.

art-deco-kadife

Duvar Dekoru

Dar bir alanda büyük bir tasarım etkisi yaratmak için, Fransız iç mimar Dorothée Meilichzon, Paris'teki Grand Pigalle Hotel'deki bu odanın duvarlarına odaklanarak; cesur renkler, eski aplikler ve Art Deco tarzında duvara monte mini bir masa ekledi.

art-deco-duvarlar

Art Deco Yankıları

Boston merkezli Desiree Burns Interiors'ın yüksek katlı yatak odası tasarımındaki bu güzel yatak başlığı, taze ve modern bir görünüş yaratıyor. Yatağın her iki yanındaki yüzyıl ortası tarzı okuma lambaları ve zamansız yuvarlak siyah-beyaz komodinler görünümü tamamlıyor.

art-deco-yankıları

Yatıştırıcı Maviler

Paris'teki Hotel Bachaumont'ta Fransız tasarımcı Dorothee Meilichzon'un Art Deco tarzının sessiz ve modern yorumu, özel mermer-ahşap masalar, frey kumaşla kaplanmış yatak başlıkları, retro küre lambalar ve yatıştırıcı mavi paleti içerir.

art-deco-yatıştırıcı-maviler

Desen Üzerinde Desen

Modern Art Deco tarzını yorumlamanın eğlenceli bir yolu, desenler ve kaplamalar ile oynamaktır. Bu yüksek ruhlu odada, geometrik yatak örtüleri ve döşeme, baştan aşağı krem nötr vurgularla, farklı desenler ile tamamlanıyor.

art-deco-desen

70'lerin Yeteneğinin Bir Dokunuşu

Tasarımcılar, Tavia Forbes ve Monet Masters of Forbes+Masters'ın sunduğu bu retro modern konuk odası süitinde, koyu siyah dokulu duvarlar, parlak pirinç detaylar ve alçak tavanlı butik otel havası yaratılmış. Retro 70'lerin ihtişamının ipuçlarını yakaladığımız salon mobilyaları ve çarpıcı bir yatağın yer aldığı cesur bir tekstil anlayışı ile Art Deco stili oluşturulmuş.

art-deco-70ler

Görsel kaynak: pinterest, inspirationdesignbooks, houzz, decorpad, thespruce, grandpigalle, thehoteltrotter, bloglovin, henriettahotel, forbesmasters, archidea, studiocak.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Sen Çal Kapımı

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Sen Çal Kapımı

Doğal Malzemelerle Ankastre Ocak Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Malzemelerle Ankastre Ocak Temizliği Nasıl Yapılır?