Yıl Sonu Hedeflerine Yönelik Düşünsel Bir Yolculuk

Yıl Sonu Hedeflerine Yönelik Düşünsel Bir Yolculuk

2023’ü arkada bırakmamıza çok az bir zaman kalmışken, yılın son ayında yılın başında kendine koyduğun hedefleri yeniden değerlendirip yeni yıla hangi yeni hedefleri taşıyacağına karar verebilirsin. Başarılardan kaybedişlere, yastan neşeye tüm yılını önüne alıp deneyimlerini değerlendirmek için çok doğru bir zaman. Kolay değil koca bir yılı geride bırakıyorsun, bugüne gelen kendini takdir etmelisin.

Unutulmayacak Bir Yılbaşı Sofrası İçin Gerekenler

Hayal Panosu Nasıl Yapılır?

Yeni Yılı Evde Karşılamaya Hazır Mısın?

Başarıları Kutlamak: Takdirin Gücü

Küçük ya da büyük başarılar gösterdiğin bir yıl olduğuna eminiz. Büyük başarılar genellikle hak ettiği değeri görürken küçük başarıları es geçebiliyoruz. Belki bugün dönüp gündelik başarılarını takdir edebilirsin. Belki istediğin bir kazağı almışsındır ya da hiç gitmediğin ama aklına takılan bir müzeyi yıllar sonra ziyaret edebilmişsindir. Belki de evinin perdelerini yenilemişsindir, bu gibi başarıların seni o gün ne kadar mutlu ettiğini hatırlayıp kendini takdir etmelisin.

yeni-yıla-girerken

Zorluklardan Ders Almak: Gerilemelerin Ortasında Büyümeyi Desteklemek

Her zaman her şey çok parlak olmayabiliyor, bazen basamakları çıkarken ayağına taşlar batabiliyor. Bu yıl attığın adımlarda ayağının altına değen taşları hatırla, onların seni neden zorladığını, bu engeller karşısında ne yaptığını… Yeni yolları mı denedin yoksa o engeli ortadan mı kaldırdın yoksa bir şekilde aşmanın yolunu mu buldun? Peki ya bu engelleri görmek sana neler öğretti? Belki yeni baş etme yollarını bulurken kendinde olduğunu bile bilmediğin bir gücünü keşfettin belki de sakin kalmayı ve kendine güvenmeyi keşfettin.

yili-bitirirken-degerlendirme

Minnettarlık Günlüğü: Teşekkür için İçten Bir Duraklama

Bugün geldiğin noktada illa ki hayatına dokunanlar olmuştur. En yakının olan ailen ya da arkadaşlarının dışında sokakta sana yol veren bir arabanın şoförü ya da sabah kahveni alırken sana kibar davranan bir barista… Kim sana minnettar hissediyorsa yılı kapatırken içinden onlara teşekkür edebilirsin.

yeni-yila-girerken-minnettarlik

Kişisel Gelişimin Değerlendirilmesi: İşe Yarayan Stratejiler

Hem fiziksel hem zihinsel gelişimin için bir yılı daha geride bıraktın. Bu süreçte kendini geliştirmek için neler yaptın? Kurslar, kitaplar, spor, sosyallik… Hangisi daha çok işe yaradı, hangisine devam etmeyi düşünüyorsun? Bunları keşfedip yolculuğuna daha güçlü devam edebilirsin.

yeni-yilda-gelisim

Sağlık ve Sağlıklı Yaşam Kontrolü: Sağlığınızı Beslemek

Sağlık insanlar olarak hepimizin sahip olabileceği en büyük zenginlik. Bunun için beslenmeden spora, düzenli kontrollere gitmekten evimizi düzenlemeye birçok farklı şekilde sağlığımıza dikkat edebiliriz. Bu sene sağlığın nasıldı? Neler seni daha zinde hissettirdi, neler seni bitkinleştirdi? Bu keşifleri yaparak yeni yılda bedenine ihtiyacı olanları vermeye devam edebilirsin.

yeni-yilda-saglik

Finansal Yansıma: Mali Hedeflerin Belirlenmesi

Çalışmaların sonucunda edindiğin kazanımları nasıl düzenlediğini düşünebilirsin. Bu senenin mali hedefleri nelerdi ve bugün bu hedeflerle ilgili nasıl bir noktadasın? Yeni yılda bugün başardıklarının üzerine ne koyarak kendini daha fazla güvenceye alabilirsin? Bu gibi finansal konulara dikkat çekerken dış faktörlerin yanı sıra nasıl bir ekonomik strateji planı geliştirdiğini de keşfedebilirsin. Birikim yapmanı ya da yatırımlarını yönetmeni ne engelledi ya da ne bunlara yardımcı oldu?

yeni-yilda-birikim-icin-ne-yapmali

Kariyer Gelişimi: Profesyonel Başarılara Yönelmek

Kariyerinde olduğun pozisyonla ilgili neler hissettiğini önüne alıp kendinle dürüst bir tartışma yaşayarak bugüne kadarki çabalarının karşılığını alıp almadığını görebilirsin. Bunun yanında bugün buraya gelmendeki sebepleri de keşfederek nelerin işe yaradığını, sana güçlü hissettirdiğini görerek onları sürdürebilirsin.

yeni-yilda-kariyer-hedefleri

İlişkileri Güçlendirmek: İçten Bir Bağlantı İncelemesi

İnsanlar olarak bizler sosyal varlıklarız, bireysellik bize kendimizi yalnızken de güçlü hissedebileceğimizi öğretse de ailemizle olsun arkadaşlarımızla olsun kurduğumuz ilişkilerin gücü hepimiz için önemli bir destek mekanizması yaratıyor. Bu yüzden bu yıla dönüp baktığında hangi ilişkin olursa olsun kendini aldığın tavırlarda, gösterdiğin şefkatte değerlendirerek yeni yılda daha güçlü bağlara sahip olabilirsin.

yeni-yilda-iliskileri-onemsemek

Farkındalık Uygulamaları: İç Uyum İçin Niyet Belirlemek

Hayatın hızlı akışına kapılıp zaman zaman olan biteni kaçırdığımız, dış dünyanın ötesinde kendi zihin trafiğimizi bile yakalayamadığımız günler oluyor. Bu zamanlarda yavaşlamanın ne denli önemli olduğunu görmeli ve farkındalık sayesinde daha zinde olacağını keşfetmelisin. Bu yolculuğunda da özellikle meditasyon alanında çeşitli uygulamalardan destek alabilirsin.

yeni-yilda-bireysel-farkindalik

Çevresel Sorumluluk: Çevre Dostu Hedefler

Kendi iyi halimizi korurken bir yandan da içinde yaşadığımız dünyanın ihtiyaçlarını gözetmenin gerektiğini unutmamak lazım. Yaşadığımız dünyanın güvenilir ve sağlıklı olması direkt olarak bizlerin de bireyler olarak güçlü olmamızı etkileyecek. Bu sebeple iklim krizi gerçeğini unutmadan sürdürülebilir bir hayat için neler yaptığını denetlemeli ve yapabileceklerini belirlemelisin.

yeni-yilda-cevre-bilinci

Görsel Kaynaklar: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap Yeni Yıl Kapı Çelengi

Kendin Yap Yeni Yıl Kapı Çelengi

Kauçuk Çiçeği Bakım Rehberi

Kauçuk Çiçeği Bakım Rehberi