Umarım Tekrar Moda Olmaz Denecek 15 Dekorasyon Trendi

Umarım Tekrar Moda Olmaz Denecek 15 Dekorasyon Trendi

Ev dekorasyonu oluşturmak son derece kişisel bir uğraştır. Bu süreçte dekorasyon stilimiz ve kişisel beğenilerimizle uyuşan parçaları bir araya getirmeye, gözümüze ve yaşam tarzımıza hitap eden bir ortam yaratmaya çalışırız. Bu düzenleme aşamasında da, kimi zaman o dönemin modası olan dekorasyon uygulamalarına ve elemanlarına yer veririz. Hatta bazı dekorasyon trendlerini neredeyse herkesin evinde görmek mümkün olabilir. Dönemsel olarak parlayan ve çok geçmeden yıldızı sönen bu trendler çok sayıda kişi tarafından tercih edilse de, özünde hatalı bir uygulama olabilir veya daha sonra pişmanlığa yol açabilir. Bu yazımızda geçmişte moda olmuş ve birçok kişi tarafından tercih edilmiş, günümüzde ise oldukça demode veya hatalı olarak nitelendirilen bazı dekorasyon trendlerini inceledik. Uzak durman gereken dekorasyon fikirlerini öğrenmek istiyorsan yazımızı okumaya devam etmeni öneririz!

Hol Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kritik Nokta

Yatak Odası Perdesi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Temel Nokta

Evini Dekore Etmeden Önce Kendine Sorman Gereken En Önemli Soru: Evimde nasıl hissetmek istiyorum?

1.Çamaşır makinası örtüsü

Zamanında oldukça popüler olan bu ürün, renkli ve desenli çok sayıda çeşidi ile pazarlarda yer almaktaydı. Sıvı geçirmezlik özelliği ve çamaşır makinasını gizleme fonksiyonu ile tercih edilen bu ürünün, günümüz için oldukça kullanışsız ve demode olduğu söylenebilir. Farklı stillere uyabilecek tercihler sunan ve son derece modern şık tasarlanmış çamaşır makinalarının varlığı ile bu ürün popülerliğini yitirmiştir.

camasir-makinasi-ortusu

2.Fotoğrafsız antika boş çerçeveler

Geçmişte popüler olan bir diğer dekorasyon uygulaması ise fotoğrafsız antika boş çerçevelerden oluşan düzenlemeleri duvarlar, konsol üstleri gibi boş alanlarda sergilemekti. İçi boş çerçeveleri aksesuar olarak kullanma alışkanlığının tamamen terk edildiği günümüzde, modern ve doğal çerçeveler tercih ediliyor.

bos-antika-cerceveler

3.Jaluzi perde

Açılıp kapanmasının zorluğundan dolayı pratik kullanımdan oldukça uzakta olan jaluzi perdeler, popüler olduğu dönemde bir çok mekanda tercih edilmekteydi. Soğuk ve detaysız görünümü ile ofis, hastane gibi mekanlara daha uygun olan jaluzi perde modellerine ev dekorasyonunda yer vermek günümüzü yakalayamayan bir tercih olacaktır.

jaluzi-perde

4.Akrilik şeffaf mobilyalar

Özellikle masa ve sehpa örneklerini hatırlayabileceğimiz akrilik mobilyalar, moda olduğu dönemde modern olarak nitelendirilmekteydi. Zaman ilerledikçe dekorasyon trendlerinin doğallık ve basitliğe yönelmesi ile, akrilik mobilyalar sundukları yapay ve ucuz görünüm sebebi ile tercih edilmemeye başlandı.

akrilik-mobilyalar

5.Hayvan postu halılar

Popüler oldukları dönemde son derece şık olarak nitelendirilen hayvan postu halılar, doğallığa ve çevreye önem veren dekorasyon trendleri tarafından reddediliyor. Hayvan haklarının geçmişe kıyasla büyük önem kazandığı günümüzde, hayvan postu halıların yerine peluş halıların kullanımı önerilebilir.

hayvan-postu-halilar

6.Duvar kağıdı bordürü

Uygulandığı dönemde oldukça popüler olan duvar kağıdı bordürü, başlı başına bir dekorasyon hatası olarak nitelendirilebilir. Odadaki tüm duvarları boylu boyunca takip etmesi ile gözü yoran, duvarı yatay olarak ikiye bölmesi ile odayı olduğundan basık gösteren bu dekorasyon elemanından kaçınmanız şiddetle tavsiye ediyoruz.

duvar-kagidi-borduru

7.Yatak eteği

Yatak eteği, uzun yıllardan beri demode olarak nitelendirilen ve kullanılmayan bir yatak aksesuarı. Karyolayı gizlemek dışında hiçbir fonksiyonu olmayan bu ürüne artık neredeyse hiç rastlamadığımızı söyleyebiliriz.

yatak-etegi

8.Fayans tezgah

Fayans kaplı tezgah uygulaması geçmişte tercih edilen ancak günümüzün çağdaş mutfaklarında rastlanmayan bir dekorasyon fikri. Temizlenmesinin zor oluşu ve derzlerin hızlıca pislenip koyulaşması gibi sebepleri ile kullanışsız olan fayans tezgahlar, yerini mermer ve granit tezgahlara bırakmış durumda.

fayans-tezgah

9.Damacana kılıfı

Her ne kadar demode ürünler olsalar da, damacana kılıflarının sağladığı plastik damacanaları gizleme işlevi çok sayıda kişi için ortak bir istek olabilir. Ancak kullanışsızlığından ve modernleşen damacana ambalajlarından dolayı, bu dekorasyon ürünü de zaman içerisinde rafa kaldırıldı.

damacana-kilifi

10.Yapay çiçekler

Günümüz için demode bir uygulama olsa da, eskiden özellikle salon ve oturma odalarında dekoratif vazolar içerisinde kocaman yapay çiçek aranjmanlarına yer verilirdi. Sıklıkla yapay orkide ve ortancaların kullanıldığı bu dekorasyon trendi, doğallığın ön plana çıkması ile önemini yitirdi.

yapay-cicekler

11.Yapay meyveler

Doğallık ve minimallik modalarından oldukça uzak olan bir diğer aksesuar olan yapay meyveler, geçmişte çeşitli sepetler ve tabaklar içerisinde sergilenmekteydi. Çok çabuk tozlanması ve temizliğinin zor oluşu ile de popülerliğini yitiren bu aksesuar çeşidi, günümüzün modern yaşam alanlarında yer almıyor.

yapay-meyveler

12.Dantel masa örtüsü

Ancak büyüklerimizin evlerinde rastlayabileceğimiz dantel masa örtüleri, günümüzün modern evlerinde artık çok tercih edilmiyor. Yerini modern ve renkli masa örtülerine bırakan dantel masa örtüleri, bakımının zorluğu ve göz yoran görünümünden dolayı kullanışsız olarak nitelendirilebilir.

dantel-masa-ortusu

13.Duvardan duvara halı

Duvardan duvara halı uygulaması yaygın olarak kullanıldığı dönemde, kullanışlı ve lüks bir tercih olarak nitelendirilmekteydi. Ancak kir ve mikropları biriktirmesi ile yol açtığı sağlık problemleri anlaşıldığında, bu dekorasyon trendinden hızlıca uzaklaşıldı.

duvardan-duvara-hali

14.Cam blok duvar örgüsü

Kapalı alan yaratmak için özellikle banyolarda tercih edilen cam blok duvarlar, yerini duşakabinlere ve farklı cam ürünlerine bırakmış durumda. Kolay leke tutması ve temizliğinin zor oluşu gibi sebepler ile kullanım zorluğu yaratan cam blok duvarlara, gözü yoran görünümünden dolayı da ev dekorasyonlarında artık yer verilmiyor.

cam-blok-duvar-orgusu

15.Denizcilik teması

Çapa, halat ve deniz kabuğu motifleri ile özdeşleşmiş olan bu dekorasyon teması, geçmişte özellikle yazlık evlerde sıklıkla tercih edilen bir uygulamaydı. Ancak bu tarz, çağdaş dekorasyon stilleri göz önüne alındığında artık oldukça banal olarak nitelendirilebilir. Eğer bu temayı evine yansıtmak istiyorsan, belli bir renk paletini kullanmayı deneyebilirsin.

denizcilik-temasi-salon

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Özgür Ruhların Yeni Trendi: Karavan Yaşamı

Özgür Ruhların Yeni Trendi: Karavan Yaşamı

Hayran Kalacağınız 11 Bahçeli Ev Modeli

Hayran Kalacağınız 11 Bahçeli Ev Modeli