Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefonların tasarımları ne kadar çeşitli ve güzel olursa olsun telefonlarımızı olası hasarlara karşı kılıfla kullanıyoruz. Zamanla bu kılıflar kirlenebiliyor, böyle bir durumda değiştirip yenisini almaktansa temizlemeyi düşünebilirsin. Telefon kılıfı temizleme ve beyazlatmayla ilgili birkaç yöntemi bildiğin zaman bu temizlik çok zor olmayacak ve kılıfını uzun süre ilk günkü gibi kullanabileceksin.

Dijital Detoks / Sosyal Medya Detoksu Nedir? Yararları Nelerdir?

Doğru Telefon Temizliği Nasıl Yapılır?

Hijyenik Bir Hayat Sürdürmek İçin Neyi, Ne Sıklıkla Temizlemelisin?

Telefon Kılıfının Temizliği Neden Önemlidir?

Sararmış telefon kılıfını temizlemek görsellik ve estetik açısından önemli olmakla birlikte telefonunun ömrünü uzatma açısından da önemli. Çünkü kılıfta biriken kirler telefonun dokusuna zarar verebiliyor ve bu yüzden telefon yüzeyinde çizikler oluşabildiği gibi özellikle kulaklık girişi gibi açık yerlere kirler dolarak mekanizmada da hasara sebep veriyor. Bu yüzden düzenli temizleme yaparak kılıf sararmasının önüne geçmekte fayda var.

telefon-kilifi-temizligi

Şeffaf Kılıfın Sararması ve Nedenleri

Şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir konusundan bahsetmeden önce kılıfın ne gibi sebeplerle sarardığından bahsetmek gerekir. Özellikle güneş telefon kaplarının plastiğini etkileyerek sararmaya sebep olur. Bunun dışında günlük hayattaki ter, toz, kir gibi etkenler de telefon kabının pislenip sararmasına sebep olabilir. Sararan kılıfları beyazlatma mümkün olsa da daha kaliteli kaplar tercih ederek kabının hasar almasının ve sararmasının önüne geçebilirsin.

seffaf-telefon-kabi-temizleme

Adım Adım: Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme

Özellikle şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir konusu sararmalar yüzünden kafa karıştırıcı bir sorudur. Kılıfın sararmasını beklemeden düzenli temizlik yaptığın sürece sararmayı erteleyebilirsin ama yine de şeffaf kap beyazlatma da imkansız değil. Temizlik için öncelikle kılıfı çıkarıp üzerindeki gözle görünür lekeleri ya da yapışkan şeyleri almalısın. Ardından sıcak su ve sabunla iyice temizleyip güzelce durulamalısın. Bu işlemi yaparken kulak pamuğunu ya da kürdanı ince yerleri temizlemek için kullanabilirsin. Telefon kılıfı temizlemeyi yaparken kılıfa zarar vermemeye özen göstererek alkol bazlı temizleyiciler ya da sirke de kullanabilirsin. Yıkama ve durulamadan sonra kılıfı iyice kurutup telefonuna geri takabilirsin. Kuru olmasına dikkat etmelisin yoksa telefonuna su kaçabilir ve elektrik aksamı zarar görebilir.

seffaf-kilif-sararmasi

Şeffaf Kılıf Beyazlatma Yöntemleri

Bazı doğal temizlik malzemelerini kullanarak şeffaf kılıf beyazlatma işlemini gerçekleştirebilirsin. Kullanabileceğin malzemeler arasında limon, sirke ve karbonatı sayabiliriz. Karbonatla temizlik için karbonatı az bir suyla macun kıvamına getirebilir ve bu macunu diş fırçası ile kaba uygulayabilirsin. Bunun dışında sirkeli su hazırlayıp kabını bu suda 12 saat kadar bekletebilirsin. Limon da doğal bir ağartıcı olduğundan kabı ovalama işlemini limonla yapabilirsin. Bu yöntemler sayesinde senin için telefon kabı beyazlatma artık bir kabus olmaktan çıkacaktır.

seffaf-kilif-beyazlatma-yontemleri

Şeffaf Telefon Kılıfının Sararmaması İçin Öneriler

Şeffaf telefon kılıfı temizlemeyi adım adım açıkladık ama bu temizliğin dışında da gündelik kullanımda kılıfını korumak için alabileceğin bazı önlemler var. Özellikle güneş ışığı bu şeffaf plastiklerin kimyasallarını bozup renklerini değiştirebiliyor ve bu şekilde bir sararmadan temizlikle dönmek pek de mümkün olmuyor. Bu yüzden telefonunu güneşten korumalısın. Bunun dışında kılıf sararması özellikle elimizden geçen ter ve kir yüzünden olabiliyor. Bu sararmayı önlemek için de düzenli temizlikler yapıp elin pisken telefonunu kullanmaktan kaçınabilirsin. Şeffaf kılıfın sararmaması için gününün büyük bölümünü geçirdiğin iş ortamı gibi yerlerdeki kimyasallara da ekstra dikkat etmende yarar var, böyle bir ortamda da telefonunu ortada bırakmayarak kılıfını ve telefonunu koruyabilirsin.

telefon-kilifi-temizleme

Görsel Kaynaklar: blog.ciceksepeti.com, joom.com, edition.cnn.com, fruugo.com.tr, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ev Işıklandırmasında Yapılan 3 Hata

Ev Işıklandırmasında Yapılan 3 Hata

Hippi Tarzı Bir Ev Nasıl Dekore Edilir?

Hippi Tarzı Bir Ev Nasıl Dekore Edilir?