Hippi Tarzı Bir Ev Nasıl Dekore Edilir?

Hippi Tarzı Bir Ev Nasıl Dekore Edilir?

1960’larda özellikle Amerika’da alternatif bir hayatı tercih eden insanları tanımlamak için kullanılan hippi kelimesi bugün hala belli bir tarzı tanımlamak için kullanılıyor. Hippi tarzı içinde barışı, doğayı ve sevgiyi taşıyan bir akım olarak bugün dahi birçok kesimde kendisine alan bulabiliyor. Bu akım sadece bir yaşam biçimi değil aynı zamanda bir dekorasyon tanımlayıcısı olarak da bir bakış yaratıyor. Bu anlamda doğadan köklenen ve mütevazi bir estetik görüye sahip bu dekorasyon trendini inceledikten sonra sen de evinde bazı düzenlemeler yapmak isteyebilirsin.

Hazeran İşleme ile Mobilyalarını Yeniden Yarat

Doğal Taşlar İle Evinizin Enerjisini Yükseltecek Dekorasyon Önerileri

Duvar Dekorasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hippi Akımı Nedir

Özellikle 1960’larda Amerika Vietnam ile savaş içindeyken gençleri zorla askere alıp savaştırma furyası vardı ve bir grup insan bu savaşı kınayarak askerden kaçtığını ve savaşı protesto ettiğini ilan etmişti. Bu şekilde antimilitarist ve barışçı bir görüyle ortaya çıkan hippi akımı içinde müzisyenleri, sanatçıları, ressamları ve aktivistleri barındıran oldukça geniş bir komünite. Hippi tarzına göre komün yaşam, sevginin yayılması ve dünyayı paylaşmak gibi konular akımın temel yapıtaşlarını oluşturuyor.

hippi-akimi-nedir

Hippi Yaşam Tarzının Temel İlkeleri

Hippilerin yaşam tarzı savaş karşıtlığına dayanan görüşleriyle kurulmuş ve özgürlük, doğaya saygı, eşitlik gibi temel dayanaklara yaslanmıştır. Döneminin Amerika’sında yaşanan yoğun ırkçılık karşısında toplumsal eşitlik taraftarı olarak siyahların özgürlüklerine kavuşmasını desteklemiş ve aynı zamanda insanı doğada üstünlük kuran bir otorite olarak değil diğer canlılarla birlikte dünyada yaşayan birer canlı olarak tanımlamıştır.

hippi-yasam-tarzi

Hippi Akımının Dekorasyona Yansıması

Hippilerin yaşam tarzını evinin dekorasyonunda hayata geçirmek istersen bunun için temel ilkeleri göz önünde bulundurarak renkleri ve desenleri özgürce kullanmayı öğrenmen gerekir. Bunun yanında ürünlerin modern değil üzerinde mümkünse nostaljik etkiler taşıyan vintage ürünler olması da oldukça önemli, bu şekilde insan kendini doğadan üstün görme güdüsünü yenip bir şeyleri çöp etmeden yeniden kullanmayı öğreniyor.

hippi-dekorasyon

Pozitiflik Yayan Bir Renk Paleti Seçin

Hippi bir dekorasyon yaparken sert ve yapay renklerden ziyade daha doğal ve pozitif renkler tercih edilmeli. Bunun gibi bir renk skalası yaratırken ilhamını doğadan alabilirsin. Aslında hippi yaşam tarzı nedir sorusuna vereceğin çoğu cevapta rehberin doğa olabilir çünkü dünyayı tüm canlılarla ortaklaşa ve doğal yaşamamızı öğütler hippiler. Bu yüzden çiçeklerin pembesinden toprağın kahvesine ve ağaçların yeşiline uzanan renkleri tercih ederek başarılı bir kombinasyon yapabilirsin.

hippi-dekorasyon-renkleri

Eklektik Desenleri Benimseyin

Hippi tarzında bir dekorasyonun renkleri kadar desenleri de oldukça dikkat çekicidir. Bu tarz desenlere eklektik ya da etnik desenleri dahil edebiliriz. Kendini tekrar eden örüntülü bir görselliği olan bu desenleri halılarda, perdelerde, yastık kılıflarında kullanabilirsin. Eklektik desen dediğimizde aslında 19. yüzyılda ortaya çıkan bir sanat ve mimari tarzı referans veriyoruz, buna desenlerin dışında güçlü dokuları olan kumaşları da dahil edebilirsin. Etnik desenlerse daha çok örüntü içerikli özel desenlere verilen bir isim.

hippi-yasam-tarzi

Doğal ve Geri Dönüştürülmüş Malzemeleri Kullanın

Doğaya saygı önemli bir temel ilke hippi yaşam tarzında. Bu yüzden de oldukça sürdürülebilir alışkanlıklar edinmek bu yaşam tarzını benimseyen kişiler için önem arz ediyor. Bu yüzden seçimlerini geri dönüştürülmüş malzemelerden yana kullanarak doğaya saygını gösterebilirsin.

hippi-yasamin-temelleri

Bohem bir Dinlenme Alanı Yaratın

Hippilerin hayatlarında kapitalizmin getirdiği telaş ve koşturma dışarıda bırakılır, onlar için sakinlik ve özgürlük önemlidir. Bu yüzden evinde bu ruhu yakalamak istediğin takdirde bohem bir dinlenme alanı yaratmayı düşünebilirsin. Bu alan bir meditasyon köşesi ya da yoga alanı olabilir ya da bir kitap okuma alanı olabilir. Önemli olan evinin bu köşesinde kendini huzurlu hissediyor olman.

bohem-hippi-tarzi

Kendin Yap Sanatı ve Kişisel Dokunuşlar

Hippi akımının sürdürülebilirliği öncelediğinden bahsetmiştik, bunu hayatına katmak istediğin zaman dekorasyonunda bazı dokunuşları kendin yap projeleriyle hayata geçirebilirsin. Bunun için örgü battaniyeler ya da kendi tasarladığın bir duvar boyaması yapabilirsin. Bunların yanında küçük vazolardan tabak çanağa tüm eşyalarında kendi emeğini kullanarak tasarımlar yaratabilirsin.

hippi-tarzi-dekorasyon

Ev Bitkileriyle Yeşile Dönün

Doğaya saygı duyan hippi akımının evindeki yansımasında illa ki doğal ürünler de olmalı. Bunun için de en kolay yol evinde bitkilere yer açmak olacaktır. İster bir duvarını sarmaşıkla kaplayabilir ister küçüklü büyüklü ağaçlarla doğanın ruhunu salonuna taşıyabilirsin.

hippi-tarzi-yasam

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, freepik.com, decorilla.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Kolay ve Yaratıcı Adımlarla Ev Maketi Nasıl Yapılır?

Kolay ve Yaratıcı Adımlarla Ev Maketi Nasıl Yapılır?