Tarz Sahibi Kitaplığa Sahip Olmanın 12 Yolu

Tarz Sahibi Kitaplığa Sahip Olmanın 12 Yolu

Kitaplara ev sahipliği yapmanın yanında aksesuarlar için de alan sağlayan kitaplıklar dekorasyonun önemli tamamlayıcılarıdır. İster bir heykel, ister çay fincanları ya da deniz kabukları olsun; her koleksiyon sergilenebileceği bir köşeyi hak eder. Her zaman elinin altında olmasını istediğin kitaplarla birlikte değer verdiğin eşyaları da uyum içinde organize etmek isteyebilirsin. Hem kullanışlı hem de estetik kitaplıklar için uygulayabileceğin yöntemlere birlikte göz atalım.

Evinin Duvarlarını Süsleyecek Kendin Yap Projeleri

13 Tasarım Mutfak Rafı Fikri

Tavan Arasını Değerlendirmenin 10 Yolu

Raflarda Hatıralarına ve Senin İçin Değerli Objelere Yer Ver

Senin için özel bir anlamı, hikayesi olan ya da hatıralarını canlandıran objeler kitaplıkların en güzel parçalarındandır. Seyahat anılarını hatırlatan eşyaları, bitpazarı ya da antikacılardan aldığın koleksiyon parçalarını kitaplık dekorasyonunda kullanabilirsin. Küçük aksesuarlar için yatay şekilde üst üste yerleştirebileceğin kitaplar şık bir taban oluşturacaktır.

raf-dekorasyonu-degerli-objeler

Daha Önce Gözünden Kaçmış Olabileceklere Göz At

Dekorasyonunun en ilgi çekici parçaları halihazırda sahip olduğun eşyalar arasından çıkabilir. Evindeki eşyalara göz atarak birbirine uyumlu stil ya da renkteki çerçeve, vazo ya da sanatsal çalışmaları bir araya getirebilirsin. Raflara ilk önce büyük objeleri yerleştirdikten sonra kademelendirerek farklı raflar arasında bütünlük sağla. Daha fazla renk ve desen katmak için saksılardan, bitkilerinden ya da dergilerden faydalanabilirsin.

tarz-sahibi-kitapliklar

Renklerle Uyum Yakalamanın Modası Hiç Geçmez

Kitaplığına dikkat çekici bir görünüm vermek için yapabileceklerinden biri de kitapları kullanarak renk blokları oluşturmak. Kitapları kapak renklerine ve boyutlarına göre dizerek hem dekorasyonunu canlandırabilir hem de kitaplığına düzen katabilirsin. Eğer diğerleriyle uyumsuz renkte olan kitapların varsa, kapakları değil sayfaları dışa dönük yerleştirerek yumuşak geçişler yakalayabilirsin.

renkli-kitaplik-tasarimi

Zıt Renklerin Göz Alıcılığından Yararlan

Kitapların yeterince uyumlu ya da dekoratif olarak tatmin edici değilse kitaplığını kontrast oluşturan bir renge boyamayı dene. Odanın geri kalanıyla tezat oluşturacak renkteki kitaplıklar ve gömme raflar odak noktası oluşturarak dekorasyonuna keskinlik katacaktır.

kitaplikda-zit-renklerin-kullanimi

Modern Tasarımlardan İlham Al

Modern bir stil oluşturmak istiyorsan minimal tercihler yaparak boşlukları geniş bırakabilirsin. Yalnızca birbirine yakın boyutta küçük bir kitap grubu, şık bir vazo ve metalik bir aksesuar kullanarak raflarda açık alanlar bırak ve dekorların öne çıkmasına izin ver.

minimal-kitaplık-dekorasyonu

Odanın Geri Kalanıyla Bütünlük Sağla

Bütünlük hissini pekiştirmek için odaya hakim olan renk temasını kitaplığa da taşımayı unutma. Aksesuar seçimleri yaparken kitaplığın yanındaki veya önündeki mobilyaların, kırlent veya kumaşların taşıdığı renk tonlarına öncelik verebilirsin.

dekorasyona-uyumlu-kitaplık

Dekoratif ve Şık Kitap Tutuculardan Faydalan

Kitaplığını dekore ederken kitap tutucular senin için büyük bir kurtarıcı olabilir. Ağır ve sağlam aksesuarları, dekoratif mimari parçaları ya da yaratıcı tasarımları rafların düzenli kalmasını sağlamak için kullanabilirsin. Özellikle ince ve ciltsiz kitapların dik durmasını sağlayacak, aynı zamanda da organize bir görünüm elde edebileceksin.

kitap-tutacağı-kitaplık-dekorasyonu

Kitaplığın Her Yönünden Faydalan

Rafların çoğunu yalnızca kitaplar için kullanmak isteyebilirsin. Bu şekilde saklama alanından maksimum seviyede yararlanabilirsin. Ancak bu kitaplığının sıradan bir görüntü taşımak zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Kitaplığının ön yüzüne ya da çevresine asacağın aksesuar ve sanatsal objelerle özgün bir stil oluşturabilirsin.

yaratıcı-kitaplık-dekorasyonu

Farlılıkları Kullanarak Eklektik Bir Stil Dene

Eklektik tarzda bir kitaplık organize etmek zor gibi gözükebilir ancak bunu yaparken renkler, dokular ve boyutlar gibi birçok detayı göz önünde bulundurabilirsin. Farklı stillere sahip sanat eserlerini, bitkileri ve etnik desenleri kullanarak bu özellikler arasında uyum yakalamayı dene. Böylece gözü rahatsız edebilecek kalabalık bir köşe yerine şık biçimde oluşturulmuş bir sergi alanı yaratabilirsin.

eklektik-kitaplık-tasarımı

Odayı Kısımlara Ayırmak İçin Kitaplığı Kullan

Büyük bir odayı ikiye ayırmak için her iki tarafı açık bir kitaplık tercih etmek oldukça yaratıcı bir fikir. Bu şekilde bir oda içinde kişisel alanlar yaratırken, kitaplığını da organize edebilirsin. Kitaplık her iki taraftan da ulaşılabilir olduğu için odanın diğer kısmıyla küçük bir sohbeti, ışığı ve atmosferi paylaşabilirsin.  

paravan-olarak-kitaplık

Doğru Işıklandırma İle Kitaplığını Ön Plana Çıkar

Kitaplığını organize etmek kadar dikkat çekici hale getirmek de isteyebilirsin. Raflardaki koleksiyonlarına veya kitap kapaklarına dikkat çekebileceğin bir aydınlatma tercihi odanın da atmosferini değiştirecektir.

aydınlatmalı-kitaplık-modelleri

Desenlere Şans Ver

Sıkıcı gözükebilecek bir kitaplığı göz alıcı hale getirebilecek bir yöntem de desenli arka planlar kullanmak. Odanın temasına ve renk şemasına uyumlu bir tasarım ile kitaplığına canlılık katabilirsin. Ayrıca, ahşap yerine cam raflar kullanmak ışığın yayılmasını kolaylaştıracak ve kitaplığa aydınlık bir görünüm verecektir.

desenli-kitaplik-modelleri

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Orta Sehpa Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Orta Sehpa Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evinizin Değerini Arttırmanın 10 Yolu

Evinizin Değerini Arttırmanın 10 Yolu