Orta Sehpa Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Orta Sehpa Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salonun belki de en kullanışlı parçası olan orta sehpa, aynı zamanda odanın karakterini yansıtan önemli elemanlardan biridir. Orta sehpanı kolayca salonunun en gözde parçalarından biri haline getirebilirsin.

Küçük dokunuşlarla salonunu yepyeni bir yer haline getirecek orta sehpa dekorasyon önerilerimize göz atmaya ne dersin?

Evinin Duvarlarında Zıt Renkleri Nasıl Kullanabilirsin? >

Evinin Duvarlarını Süsleyecek Kendin Yap Projeleri >

Doğru Aydınlatma Teknikleriyle Kapalı Havalarda da Modun Yüksek Olsun! >

Çiçekleri Kullan

Şık, orta boy bir vazoya aldığın renkli veya yeşil bitkini yerleştir. Sürekli sulamak ve canlı tutmak konusunda şüphelerin varsa sahte bir bitki de iş görecektir. Bu ufak dokunuşla çiçekler hem odaya renk katacak, hem de doğal ve şık bir görüntü elde etmeni sağlayacak. Üstelik bazı çiçekler güzel kokularıyla salonuna bahar havası getirebilirler.

orta-sehpa-dekoratif-cicek

Dekoratif Kitaplar Ekle

Orta sehpanı dekore etmek için dekoratif kitaplardan da faydalanabilirsin. Özellikle mumlar ve biblolar gibi küçük objelere yükseklik vermek için kullanışlı olabilecek kitapları gözüne güzel gelecek şekilde sehpana dizmekle başlayabilirsin. Seçtiğin kitap zevklerine ve ilgi alanlarına dair ipuçları vererek, salonuna senden bir parça katacaktır. Böylece senden bahseden bir salona da sahip olmuş olacaksın.

orta-sehpa-dekorasyonu-kitaplar

Renkli ve Kokulu Mumlarla Odayı Hareketlendir

Mumlar bir odayı farklı iki havaya sokabilir: sıcak ve konforlu ya da zarif ve şık. Hangisini istediğine karar ver, ve uygun mumları seçmeye başla. Kokulu mumlar tercih edersen salonunu dilediğin kokuyla doldurarak bir taşla iki kuş vurabilirsin. İstediğin koku ve görsele sahip mumu bulamıyorsan, kendin yapman da her zaman bir seçenek.

Evde Dekoratif Kokulu Mum Yapımı >

mumlarla-orta-sehpa-dekorasyonu

Objelerle Karşıtlık Yarat

Yuvarlak bir orta sehpayı köşeli geometrik objeler kullanarak, ya da klasik görünümlü sehpayı modern objeler kullanarak dekore edebilirsin. Yarattığın kontrast göz alıcı olacaktır.

yuvarlak-orta-sehpa-dekorasyon

Vazo Yerine Farklı Objeler Kullan

Çiçeklerini vazo yerine şık bulduğun surahi gibi herhangi bir objeye yerleştirmeyi deneyebilirsin. Böylece daha orijinal ve modern bir görüntü yakalaman mümkün olacak. Vazoların aksine, şık, ve seni yansıtan yaratıcı bir fikrin modası asla geçmeyecektir.

orta-sehpa-dekorasyonu-çiçekler

Örgü Sepetle Bir Araya Getir

Orta sehpanı dekore etmek için örgü sepetlerden yardım alabilirsin. İçine biblolarını, mumlarını ya da istediğin başka dekoratif objeleri yerleştirerek daha toplu durmalarını sağlayabilirsin. Böylece ne kadar kalabalık olursa olsun sehpan asla dağınık hissettirmeyecek.

orta-sehpa-dekorasyon-orgu-sepet

Sepetlerle Depo Alanı Yarat

Sehpanın altına dekoratif sepetler yerleştirerek hem güzel bir görüntü elde edebilir, hem de salonunu düzenli tutabilirsin. Doğru renkleri kullanırsan bu pratik çözüm aynı zamanda odaya yeni bir hava da katacaktır.

orta-sehpa-dekorasyon-sepet

Çift Katmanlı Sehpa Kullan

Hem şık, hem de daha düzenli bir salon için başka bir seçenek de çift katmanlı bir orta sehpa tercih etmek olacaktır. Böylece hem eşyalarını koymak için, hem de dekore etmek için daha çok alanın olacak.

cift-katli-orta-sehpa

Seramiklerden Yardım Al

Orta sehpanı salonunla uyumlu renklere sahip seramik objelerle dekore etmek de şahane bir fikir. Örneğin, pastel renklerde seramik dekoratif bir kase, bardak ya da tütsülük düşünebilirsin. Bunları odana farklılık katacak renk seçenekleri olarak da düşünebilirsin.

orta-sehpa-seramik-dekorasyon

Dengeyi Koru

Orta sehpanı dekore ederken benzer büyüklükteki dekorasyon objelerini aynı tarafa gruplayarak ya da farklı büyüklükte objeler kullanarak daha dengeli ve neşeli bir görünüm elde edebilirsin.

orta-sehpa-dekorasyon-dengeli

Bir “Star Parça” Belirle

Orta sehpan için göze çarpan bir star parça belirle. Bu parçanın çok büyük ya da çok gösterişli olması gerekmiyor. Tek kriter dikkatleri üzerinde çekmesi. Bunu salonunun genel dekorasyonuna zıt renkte bir obje kullanarak, ya da orta sehpandaki diğer dekoratif objelerden farklı boyutlarda bir obje kullanarak da yapabilirsin.

orta-sehpa-dekorasyonu

Son Olarak

  • Sehpanı çok fazla objeyle doldurmamaya dikkat et. Mümkün olduğunca az ve öz prensibine uymaya çalış, ya da objeleri üst üste gruplar halinde kullan.

  • Sehpanı dekore ederken eğer varsa çocukların için tehlikeli olmayacak dekoratif objeler seçtiğinden emin ol.

  • Odanın genel stilini ve renklerini göz önünde bulundurarak seçimler yap.

  • Seçtiğin vazonun ya da başka bir objenin görüş alanını kapatmayacak uzunlukta olmasına dikkat et.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Su Tasarrufu Yapmanın Önemi

Su Tasarrufu Yapmanın Önemi

Tarz Sahibi Kitaplığa Sahip Olmanın 12 Yolu

Tarz Sahibi Kitaplığa Sahip Olmanın 12 Yolu