Evde Otururken Gezebileceğin 10 Sanal Müze

Evde Otururken Gezebileceğin 10 Sanal Müze

Dünyayı ve ülkemizi pek çok yönden etkileyen salgın ile birlikte normal hayatımızdan tümüyle farklı bir düzene geçiş yaptık. İş ve eğitim sürecini bile evlerimizden yönetirken ruhumuzu besleyen kültürel aktivitelerden geri kalmak zorunda değiliz. Örneğin günümüzde pek çok işlemi gerçekleştirebildiğin internet üzerinden dünyadaki müzeleri gezebileceğini biliyor muydun? Sanal gerçeklik teknolojisi ile sadece bilgisayarından ve telefon ekranından Türkiye’deki bazı müzeler dahil, uluslararası farklı konseptteki müzeleri gezebilirsin. Senin için keyifli bir gezi listesi hazırladık.

Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu >

Boya İle Bir Odayı Ne Kadar Değiştirebilirsiniz? >

Zamansız Tatil Planı Nasıl Yapılır? >

1. Louvre Müzesi

Dünya’daki en büyük sanat müzesi olan Louvre Müzesi, Paris’te bulunuyor. Mona Lisa, Mısır Antikaları, Yunan ve Roma medeniyetlerinden kalanlar gibi pek çok sanat eserini barındıran müzeyi tek bir günde bitirmek neredeyse imkânsız. Ancak evinden hiç bilet kuyruğunda beklemeden, sıcağın altında kalmadan bütün turu tamamlayabilir, fona da en keyifli müziğini açabilirsin. Farklı dönemlere ait heykelleri, tabloları, İslami sanat eserlerini evinden incelemek için buraya tıklayabilirsin.

evden-müze-gezmek-louvre
evden-müze-gezmek-louvre

2. Orsay Müzesi

Paris’te bulunan Orsay Müzesi, eski bir tren garından, günümüzde pek çok sanat eserlerinin sergilendiği bir müzeye dönüştürülmüş. Sen Nehri’nin kıyısında konumlanan müze, eski mimarisi ile bu eserlere sanatsal bir şekilde ev sahipliği yapıyor. Vincent Van Gogh, Claude Monet, Paul Gauguin gibi ressam ve heykeltıraşların eserlerinin sergilendiği müze, evde internet üzerinden ziyaret edebileceğin sergiler arasında. Mimarisi ve içerdiği eserlerle sanat severlerin gözdesi olan müzelerden Orsay’ı gezmek için buraya tıklayabilirsin.

evden-müze-gezmek-orsay

3. Pergamon (Bergama) Müzesi

Almanya’nın en büyük müzelerinden biri olan Berlin’de bulunan Pergamon Müzesi de bu süreçte gezebileceğin müzelerden. Antik Eserler Koleksiyonu, Ön Asya Müzesi ve İslam Sanatları Müzesi’nin bir arada bulunduğu müzede pek çok farklı kültüre ait eser bulunmakta. Sanat ve kültür koleksiyonlarının yanı sıra ayrıca Babil’in İştar Kapısı, Bergama Sunağı gibi arkeolojik eserleri de ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsin.

evden-müze-gezmek-pergamon

4. İstanbul Oyuncak Müzesi

Şair ve yazar Sunay Akın tarafından Göztepe’de kurulan müze dünyanın çeşitli yerlerinden açık arttırmalar ile toplanmış oyuncakları sergiliyor. Günümüzde farklı kültürlere ait tasarımlar taşıyan 4000’e yakın oyuncak barındıran müzenin her bir odası bir tiyatro sahnesi şeklinde tasarlanmış. Çoğunluğu 20. yüzyıla ait olan oyuncakları görmek ve bu eğlenceli müze atmosferini tatmak istiyorsan, buradan müzeyi dolaşabilirsin.

evden-müze-gezmek-istanbul-oyuncak-müzesi
evden-müze-gezmek-istanbul-oyuncak-müzesi

5. Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi

Washington’da konumlanan müze, Amerika’nın en ünlü müzelerinden biri. Günümüzde yaşayan veya nesli tükenmiş pek çok canlının doldurulmuş bedeni bu müzede sergilenmekte. Afrika, Avustralya gibi etnik kültürlerde barınan pek çok bitki ve hayvan türünün de örnekleri bulunan müzede, aynı zamanda iskelet koleksiyonu da bulunmakta. Tarihin pek çok izini gözlemleyebileceğin müzeyi buradan gezebilirsin.

evden-müze-gezmek-smithsonian-müzesi
evden-müze-gezmek

6. Vatikan Müzesi

İtalya’da konumlanan, ancak başka bir ülke olarak kabul edilen Vatikan gezilmeye değer bir yer. İçerisinde kütüphanesi, şapeli ve özel galerisi bulunan Vatikan Müzesi de burada konumlanmakta. Bu geniş müzenin tümünü gezmek için normalde bir gün yetmeyebilir. Sistine Şapeli’nin tavanında Michelangelo’nun eserlerini barındıran müzeyi buradan gezebilirsin.

evden-müze-gezmek-vatikan-müzesi
evden-müze-gezmek-vatikan-müzesi

7. Van Gogh Müzesi

Vincent Van Gogh’un güneş ışıklarını andıran eserlerini seviyorsan, bu müze seni neşelendirecek. Hollandalı ressamın 2000’e yakın eserini sergileyen müze Amsterdam’da bulunuyor. Ressamın yaşadığı dönemde değer görmeyen eserleri, kardeşi Theo Van Gogh tarafından derlenip toplanarak günümüzde kapsamlı bir müze haline getirilmiş. Bir sanat sever olarak müzeyi ziyaret etme şansı bulamadıysan, internet üzerinden buraya tıklayarak gezmeye başlayabilirsin.

evden-müze-gezmek-van-gogh-müzesi

8. Panaroma 1453 Tarih Müzesi

İstanbul’da bulunan Türkiye’nin ilk panoramik müzesi, İstanbul’un fethini yaşama imkânı sunuyor. Tavandan gökyüzüne, top seslerinden, asker bağırışlarına bütün atmosferi hissetmeni sağlayan Panorama 1453 görülmeye değer müzelerimizden biri. Aynı atmosferi evden de yaşayabilmek için buraya tıklaman yeterli.

evden-müze-gezmek-panorama-1453

9. Dali Müzesi

İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali’nin 4000’e yakın eserini barındıran müze İspanya’da konumlanıyor. Ressamın yaşadığı dönemde bir tiyatro binası olarak kullanılan yapıda ilk sergisini gerçekleştiren Dali için burası günümüzde hala bir sergi alanı. Mimarisi ile de dikkatleri üzerine çeken müzeyi gezmek için buraya tıklaman yeterli.

evden-müze-gezmek-dali-müzesi
evden-müze-gezmek

10. Guggenheim Müzesi

New York’un ikonik mimari yapılarından biri olan Guggenheim Müzesi, spiral merdivenleri ile meşhur. Ünlü mimar Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanan müze, mimarın ölümünden 6 ay sonrasında açılmış. Modern mimarisiyle tanınan müze, yine modern sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Ve zamandan zamana eserler güncelleniyor. Şu an sergilenen eserleri buradan görebilirsin.

evden-müze-gezmek-guggenheim-müzesi
evden-müze-gezmek-guggenheim-müzesi

Görsel kaynak: istanbuloyuncakmuzesi.com, naturalhistory.si.edu, travel4all.org, mehmetalicetinkaya.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Elektrikli Süpürge Temizliği Nasıl Yapılır?

Elektrikli Süpürge Temizliği Nasıl Yapılır?

Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu

Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu