Retro Karolarla Mutfağını Baştan Yarat

Retro Karolarla Mutfağını Baştan Yarat

Nefis tariflerinin gerçekleşme noktası olan mutfağını tasarlarken, pek çok dekorasyon elemanından faydalanabilirsin. Ana temanı belirledikten sonra en çok dikkat edeceğin noktalardan biri ise kullanacağın karolar olacaktır. Karolar sayesinde mutfağın pek çok yerinde yeni bir görünüme sahip olabilirsin. Nostaljik havalardan hoşlanıyorsan ve aynı zamanda vintage tarzı yansıtmak istiyorsan retro karolar kullanmak sana verebileceğimiz en güzel tavsiye!

2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz Mutfak Tezgahları

13 Tasarım Mutfak Rafı Fikri

Mutfağını Dekore Etmeden Önce Bilmen Gereken 6 Yerleşim Planı

retro-karolarla-mutfak-dekorasyonu

Retro Mutfak Dizaynı

Retro havayı mutfağında yansıtmak için vintage mutfak aletlerinden, rustik sandalyelerden ve eski kumaş örtülerden yararlanabilirsin. Nostaljik dokunuşlar yaparken aynı zamanda da yeniyle eskiyi uyum içinde yansıtmalısın. Dizaynını yaparken retro karolar kullanmak bu nostaljik tasarıma katkı sağlayacaktır. Retro karolar pek çok eşyayı baştan yaratabileceği gibi temizlik konusunda da seni hiç yormayacaktır.

retro-masa

Retro Karolarla Masaları Baştan Yaratmak

Retro karoların kullanım alanı oldukça geniş olduğu gibi, pek çok eşyayı da baştan yaratabilme etkisi vardır. Eski bir yemek masasına eklenebilecek retro karolar, yemeklerde nostaljik etkiyi herkese yansıtabilecektir. Seçebileceğin rustik örtüler ve antika yemek setleriyle beraber oldukça güzel akşam yemeklerine ev sahipliği yapabilirsin. 

mutfak-duvari-retro-karo

Mutfak Duvarında Retro Karo Etkisi

Retro karoları en çok kullanacağın yerlerden biri de mutfak duvarların olacaktır. Düz renklerde, klasik fayanslardan sıkıldıysan bu retro karolar çeşitli renk ve simetrik desenleriyle mutfağına farklı bir hava katacaktır. Duvarlara monte edeceğin raflar sayesinde de pek çok mutfak eşyası göz önünde olacaktır. Çeşitli renklerdeki elektrikli eşyalarınla duvarların uyumu da mutfağının tasarımının öne çıkmasını sağlayacaktır.

mutfak-tezgahi

Retro Karolardan Mutfak Tezgahları

Ayrı bir mutfak tezgahına sahip olmak yemek yaparken sıkışmanı engelleyecektir. Sıradan tezgah yerine, mutfak tezgahında çeşitli renk karoları tercih edip, farklı bir hava katabilirsin. Hem bıçak ve benzeri mutfak eşyalarını üstüne koyabilir hem de salata yaparken malzemelerini burada kesebilirsin.

zeminde-retro-karo

Mutfak Zemininde Retro Karo Kullanmak

Retro tasarım zeminlerde, pek çok farklı desenin ve simetrik şekillerin kullanımı oldukça yaygındır. Mutfağındaki hâkim renge göre karolarının desenine karar verebilirsin. Masa ve sandalye takımını da bu tasarımdan yola çıkarak seçebilirsin. Ekleyebileceğin vintage eşyalar sayesinde, mutfağında oldukça güzel nostaljik bir hava oluşturabileceksin.

retro-mozaik-karo-lavabo

Retro Mozaikler ve Karolar ile Lavabo Dizaynı

Eğer daha sade bir mutfak tercihin varsa ve karolardan daha az yararlanmak istiyorsan, spesifik bir bölgeye yoğunlaşman seni daha mutlu edecektir. Seçeceğin retro karolarla sadece mutfaktaki lavabonu baştan yaratabilir ve oraya farklı bir görünüm katabilirsin. Düz duvara ekleyebileceğin aynı takım karolar da onlara lavabondaki karolara eşlik edebilecektir. 

 Görseller: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Armut'un Yeni Özelliği Mahallem İle Tanıştın Mı?

Armut'un Yeni Özelliği Mahallem İle Tanıştın Mı?

Sıfır Atık Yaşam Felsefesini Merak Edenler İçin Kısa Bir Rehber

Sıfır Atık Yaşam Felsefesini Merak Edenler İçin Kısa Bir Rehber