Pelet Soba ile İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Pelet Soba ile İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Geliyor gelmekte olan! Soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı. Yavaştan yaz sezonunda dolaplara kaldırdığımız battaniyeler, kazaklar, yorganlar inmeye başladı. Kapalı havalar, yağmurlar, rüzgarlar yavaş yavaş artık evlerimizi de ısıtma ihtiyacını getirecek. Bu durumda evini nasıl ısıtacağını düşünüyor olabilirsin. Kalorifer ya da odun sobası aklına gelecek ilk seçeneklerden olsa da pelet soba ile tanıştıktan sonra bu bildiklerini bir daha sorgulamayı düşünebilirsin. Pelet soba geleneksel odun sobasından farklı ama evini sıcacık yapabilecek nispeten yeni bir ısınma aracı.

Evin İçin En Uygun Kombiyi Nasıl Seçersin?

Evlerimizin Balkonlarını Kış Bahçesine Dönüştürüyoruz

Kış Aylarını Sıcacık Geçirtecek Şömine Tasarımları

pelet-sobasi-nedir

Pelet Sobası Nedir

Pelet sobaları, büyük yakıt tankları pelet denilen biyoenerjik maddelerle dolan ısıtıcı sobalar olarak geçiyor. Bu sobaların yakıtı olan peletler ağaç talaşları ve talaş artıklarından üretiliyor ve uzun süre kullanılabiliyor. Enerji verimliliği %80 ile 90 arasında olduğundan dolayı pelet yakıtlar az miktarda uzun süre verimlilik gösterebiliyor. Kurulumu da kolay olan bu modern sobalar verimliliğinin yanında evinin görüntüsünü de estetik olarak tamamlayacak şekilde dizayn edildiklerinden bir dekorasyon parçası olarak da değerlendirebileceğin bir alternatif sunuyor.  

pelet-sobasi-ile-ilgili-bilmen-gereken-her-sey

Pelet ve Odun Sobasının Farkı

Pelet sobasını geleneksel olarak çoğumuzun bildiği odun sobasından ayıran çeşitli özellikler var. Bunların başında pelet yakıtının odundan farklı olarak daha verimli bir ürün olması geliyor. Öyle ki odun sobası kullandığında bir akşamda bile birkaç defa yakıt yenilemen gerekirken pelet sobasına koyduğun yakıt değil bir akşam daha uzun süre kullanılabilir oluyor. Bunun yanı sıra tasarımı ve teknolojisi sayesinde pelet sobası yakmak odun sobası yakmaktan daha pratik. Bazı pelet sobalarını uzaktan kumanda ile bile başlatabiliyorsun. Bu uzun süreli kullanılabilir bir yakıt olan pelet, temizliği de kolaylaştırıyor. Pelet sobalarını haftada bir gibi bir sıklıkla temizlemen yeterli olurken odun sobalarını her gün ya da iki üç günde bir temizlemen şart.

pelet-ve-odun-sobasi-farki

Dekorasyonda Pelet Sobası

Çeşitli boylarda ve biçimlerde üretilen pelet sobaları dekorasyonunda da vazgeçilmez bir parça olabilir. Odun sobalarına göre daha temiz olmaları sebebiyle evindeki rüstik görüntüyü tamamlarken kullanabileceğin bir ürün pelet sobası. Bunun yanı sıra çeşitli boylarda üretiliyor oluşları sana evinin boyutuna göre seçim yapma özgürlüğü tanıyor. Ayrıca evinde kullanım dışı bir şömine varsa şömineye takılabilen tarz pelet sobalarını tercih ederek kullanılmayan şömineni kullanılır hale getirebilir ve aynı zamanda evini ısıtmak için yeni bir alternatif edinebilirsin.

Görsel Kaynaklar: pixabay.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kış Sporları Nelerdir? Eğlenceli Kış Sporları

Kış Sporları Nelerdir? Eğlenceli Kış Sporları

Bitkiler İçin Sıvı Gübre Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bitkiler İçin Sıvı Gübre Nedir, Nasıl Kullanılır?