Evlerimizin Balkonlarını Kış Bahçesine Dönüştürüyoruz

Evlerimizin Balkonlarını Kış Bahçesine Dönüştürüyoruz

Doğayı çok seviyor ama sırf havalar soğudu diye dört duvar arasında yaşamak zorunda kalıyorsanız, size iyi bir haberimiz var. Balkonlarınızı hemen kış bahçesine dönüştürüyoruz! Eğer kış bahçeniz yoksa üzülmeyin, çünkü balkonunuzu ya da bahçenizde bir köşeyi kış bahçesine dönüştürmek hayal ettiğiniz kadar meşakkatli bir iş değil.

kış bahçesi 1.jpg

Elbette ilk olarak balkon ya da bahçe alanınızı kapatmanız gerekiyor. Bu alanları ekonomik olarak dönüştürmek isterseniz, çıkma pencere ve pimapenler, beli isteğinize göre tuğla ve ahşap kaplamalarla kapatabilirsiniz. Dilerseniz alanlarınızı çok kalın naylon brandalarla da kapatarak ev içi alanınıza bir nevi dahil ederek kışın sıcak kahvenizi yudumlayabileceğiniz farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz.

kış bahçesi 2.jpg

Evinde Kış Bahçesi Mi Oluşturmak İstiyorsun?

En İyi Açılır Tavan Ve Kış Bahçesi Firmaları Armut'ta!

Bu kapattığınız alanlarda biraz fazla zaman geçirmek istiyorsanız elbette edinmeniz gereken ilk eşya bir ısıtıcı! Elektrikli ısıtıcıların yanı sıra nostaljik bir katalitik sobası ya da şömine görünümlü bir ısıtıcıyı sizin için uygun olan yere ya da yüksek tavana montajlatabilirsiniz. Sonrasında ise bu sıcak ortamda vakit geçireceğiniz için zevkinize uygun bir oturma alanı yaratmalısınız. Yazlık sandalyelerinizi kışlık kumaşlarla kaplayabilir, eski koltuklarınızı buralarda değerlendirebilir hatta bir yatak somyasından divan bile yaratıp şark köşesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca eski bir kapaklı dolabınız varsa, üzerine minderler alarak balkonun bir köşesini hem oturma alanı hem de depo alanı olarak kullanarak küçük alanlarda gizli depolar yaratabilirsiniz.

kış bahçesi 3.jpg

Elbette sonrasında burayı güzel bitkilerle süslemeyi ihmal etmemelisiniz. Menekşeler, kaktüsler, kılıç çiçekleri gibi canlı bitkilerinizi bu alana alarak daha yeşil bir alan oluşturabilirsiniz. Ayrıca kendi seranızı oluşturabileceğiniz saksılarda kışlık yeşillikler yetiştirip meyve ağaçları alarak sevimli ve doğal alanlar kurabilirsiniz. Bunların yanı sıra yapay çiçeklerle de alanınıza yaz havası taşıyabilirsiniz. Sarmaşıklar, asmalarla duvarlarınızı kaplayarak badana ihtiyacını da yaza kadar biraz kamufle edebilirsiniz. Bunların yanı sıra alanlarda baharı hatırlatan oda speyleri kullanmak da güneşli kış günlerinde size yeniden yazı getirebilir.

kış bahçesi 4.jpg

Kapalı balkonlarınızı biraz kamufle etmeniz gereken binaların yakın olduğu bir alanda oturuyorsanız ama bir yandan da güneş ışığından faydalanmak istiyorsanız, pencerelerde küçük süslemelere gidebilirsiniz.

kış bahçesi 6.jpg

Öncelikle klasik tüllerden kaçınırsanız, yeşil, turuncu gibi canlı renklerde ip perdeler edinebilirsiniz. Canlarınıza cam stickerları yapıştırarak da bazı alanları kapatıp sevimli ve şık bir dekor köşesi elde edebilirsiniz. Ancak dekorasyon yaparken evinizin ışık aldığı bölgeyi de hesaba katarak çok ışık alan bölgeleri kapatmamanızı tavsiye ederiz.

Boya Badana Ustasından Özel Mobilya Yapımıda, 

Aradığın Her Hizmet Armut'la Tek Tık Uzağında!

kış bahçesi 7.jpg

Evinize kazandırdığınız ekstra alanlarda, sıcak ve cıvıl cıvıl alanlar yaratabilirsiniz. Elbette kendi evinizi en iyi siz tanıdığınız için farklı yaratıcı çözümler de bulabilirsiniz. Böylece evinize gelen misafirlerin de hayran olacağı ve daha pratik ağırlanacağı bir ortamda siz de yalnız kaldığınızda yarattığınız doğanın ve kış manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Boya Badana Ustasından Özel Mobilya Yapımıda, 

Aradığın Her Hizmet Armut'la Tek Tık Uzağında!

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya

Modern Bir Banyo İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Modern Bir Banyo İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?