Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya

Kapadokya denilince akıllara gelen manzara çok net. Bir yanda farklı figürleri çağrıştıran peribacaları, bir yanda gün batımında havalanan balonların gökyüzündeki dansı…

Kapadokya kuşkusuz ülkemizin en değerli noktalarından biri. Tarihi ve doğası ile büyüleyen ender yerlerden. Biz de Kapadokya’nın büyüsüne kapılıp, bir evi bu güzel doğadan ilham alarak nasıl tasarlarız onun peşine düştük.



kapadokya_dekorasyon

Bir Kapadokya seyahatine çıktığınızı ve Kapadokya’ya veda ederken cebinizde bolca ilhamla döndüğünüzü varsayıyoruz. Tabi bir de eviniz için alınmış birkaç hediyelik ile…

Salonunuzu ya da oturma odanızı etnik ama modern bir görünüme kavuşturmak için doğru parçaları seçmek en önemlisi. Bunu yaparken koltuklarınızı olabildiğince sade çizgilerde ve natürel tonlarda seçmelisiniz. İşe ilk olarak küçük dokunuşlarla başlayalım.

ev-dekorasyonu-kilim-kullanimi.jpg

Kapadokya’nın Avanos bölgesinde pek çok atölye seramik ürünler anlamında çok fazla seçenek sunuyor. Pek çok atölyede üretilen bu özel işler salonunuzdaki etnik vurgusunu tam anlamıyla verecektir.

Hititlerin özel günleri ve ritüelleri için kullandıkları seramikler evinizin atmosferini ruhunu değiştirecek cinsten. Ya da büyük seramik tabaklar ile salonunuzun ya da mutfağınızın duvarlarında sanatsal bir kolaj yaratabilirsiniz.

Halı ya da kilimler de bir başka seçenek. Halı ve kilim dokumacılığı Kapadokya'da Bizans döneminden bu yana sürdürülen bir gelenek. Halı dokumacılığı en çok Ürgüp ve Avanos'ta, kilim dokumacılığı ise Kozaklı ve Gülşehir'de yaygın. Yörede kök boyası kullanılarak dokunan eski halılarda çoğunlukla Selçuklu motifleri hakim. Bu motifler ve geleneksel ruh evimiz için tam aradığımız türden bir tamamlayıcı.

kapadokya

Evinizin duvar rengi seçiminde ise Kapadokya’nın volkanik tonlarından referans alabilirsiniz. Mesela eşsiz güzellikteki Pancarlık Vadisi pembesi, ya da Kızılvadi’nin turuncusu… Buradaki ince nokta, bir duvarınızı bu tonlarda boyayıp diğer duvarlarınızı beyaza yakın temiz görünümler seçerek modernliği yakalayabilirsiniz.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

İç Mimardan Boya Badana Ustasına, Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğru Aydınlatma Teknikleri İle Işık Saçan Evler

Doğru Aydınlatma Teknikleri İle Işık Saçan Evler

Evlerimizin Balkonlarını Kış Bahçesine Dönüştürüyoruz

Evlerimizin Balkonlarını Kış Bahçesine Dönüştürüyoruz