Doğru Aydınlatma Teknikleri İle Işık Saçan Evler

Doğru Aydınlatma Teknikleri İle Işık Saçan Evler

Özellikle kış günlerinde evimizin aydınlatması oldukça önemlidir. Avize ya da spot ışıklarının yanı sıra evimizi daha canlı tutmak için kullandığınız led ışıklarının ve farklı formlardaki ışık kaynaklarının doğru seçilmesi gerekir. Böylece ışık kaynağınızın azlı çoklu yaydığı ışıkla hem evimizin farklı köşelerine derinlik kazandırabilir hem de dekorasyonla bütünlük sağlayabiliriz. Yeter ki evin havasına göre neyi nerede nasıl kullanacağınıza iyice karar verin.

Evin ışıklandırmasında her ne kadar ışık kaynağını sevmiş olsanız da önemli olan dekorasyonunuzun hakimiyetine ve stilinize göre seçim yapmaktır. Örneğin çok klasik ve ağır başlı mobilyalarla döşenmiş evlerde duvarlarda led ışıkları kullanmanız doğru olmaz. Yahut eğer modern çizgilerle özgür bir stilde döşenmiş odanızda şamdanlarla ve mumlarla ışıklandırma yapmak istiyorsanız bu da biraz yanlış bir tercih olabilir.

Samimi ve romantik bir atmosfer için özellikle açık renkli mobilyalarınız varsa pembe, lila ve gümüş yansımaları olan ledler tercih edebilirsiniz. Raflarınızı, tablolarınızı bu ışıklarla süsleyerek evinize romantizmi ışınlayabilirsiniz.

ışıklı evler 5.png

Dağ evi stilinde bir ev dekorunuz varsa, içinizi daha da ısıtacak ışıklandırmalarla ortamı taçlandırabilirsiniz. Kürklerin, peluşların, yünlü dokumaların ve örgülerin hakim olduğu alana kuru dalların yer aldığı bir vazoya ve dallara sıcak tonlarda ledler dolayabilirsiniz. Ayrıca kütük gövdeli abajur ve aydınlatmalar da odanızın atmosferine uyum sağlayacaktır.

Modern rustik bir odanız varsa, ahşaplarla dekor ettiğiniz odanıza kahveler, maviler ve yeşiller getirebilirsiniz. Eğer yoğun ışık ve led desteği isterseniz, odağınızı bir köşeye vermeniz doğru olur. Örneğin tek bir kapı etrafına ışıklarınızı dolayabilir ya da tek bir duvara bütünlüklü bir aydınlatma sistemi kurabilirsiniz. Bu bütünlüğü odanın kalan kısmında desteklemek içinse sevimli el fenerleri ve ahşap şamdanlardan seçtiğiniz ürünleri serpiştirebilirsiniz.

Natüralist evlerde yaşıyorsanız, çok küçük ledli ışıklandırmaları evinizde öne çıkan objelere dolayabilirsiniz. Işıklandırma olarak doğal renkleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Çok renkli ve öne çıkan ışıklandırmalar eviniz için doğru tercih olmayabilir.

Modern ve rengarenk bir oturma grubunuz, süslü bir eviniz varsa gece film izlerken, evinizde kutlamalar yaparken ışıklandırmalardan destek alabilirsiniz. Eğer karmaşık renklere sahipseniz, sevdiğiniz bir TV ünitesi ya da duvar vitrinlerini doğal ışıklarla öne çıkarabilirsiniz.

Çocuklarınızla vakit geçirdiğiniz bir odada ya da oyun odasında dikkat çekici bir atmosfer yaratmak isterseniz, onların zevklerine göre karar verebileceğiniz ışıklandırmalarla odayı daha eğlenceli bir görünüme bürüyebilirsiniz. Çok yoğun ışıklı olmayan, soft renkli farklı şekillerdeki ışıklandırmalar çocuk odaları için verimli olacaktır. Böylece stilinizi bozmadan akşamları daha renkli karşılayabilirsiniz.

Sen De Evinin Dekorasyonunda Yenilik Mi Yapmak istiyorsun?

Aydınlatmadan Parke Döşemeye, Boya Badadan Duvar Kağıdı Döşemeye,

Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

görsel kaynak: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yemek Masası ve Sandalye Seçiminin Püf Noktaları

Yemek Masası ve Sandalye Seçiminin Püf Noktaları

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya