Yemek Masası ve Sandalye Seçiminin Püf Noktaları

Yemek Masası ve Sandalye Seçiminin Püf Noktaları

Evinizin demirbaş eşyalarından olan yemek masasını ve sandalyelerini seçmek biraz zor bir karar olabilir. İlk kez ev döşüyorsanız, tüm oda takımınıza uygun bir masa alabilirsiniz. Eğer evinizi iyi tanımadan böyle bir karar verirseniz, ya da masa ve sandalye takımınızı değiştirmeye karar verdiğinizde sadece bir modele aldandıysanız yanlış bir adım atmış olabilirsiniz.

püf1.jpg

Hem zevkinize hem de bütçenize uygun yemek masası ve sandalye seçmek istiyorsanız, öncelikle detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. Bunun içinse ilk püf nokta, evinizin ölçülerini iyi bilmektir.

püf 2.jpg

Ardından yemek alanınızı nasıl kullanacağınıza karar vermelisiniz. Günlük kullanımda olacak bir mobilya mı istiyorsunuz, yoksa özel bir yemek odasında misafirleriniz için ayıracağınız bir alan için mi seçim yapacaksınız bunu ayırt etmeniz önemli. Elbette salonda diğer mobilya ve oturma gruplarıyla kullanılacak bir seçim yapacaksanız da bütünlüğü ve evi boğmadan güzel bir tasarımla taçlandırmayı unutmamalısınız.

Klişe Modellerden Sıkıldıysan,

Yaratıcı Yemek Takımları için Armut'taki Özel Mobilya Ustalarına Başvurabilirsin!

Farklı Ustalardan Ücretsiz Fiyat Teklifleri Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

Ölçü ve kullanım alanından emin olduktan sonra masa ve sandalyenizin materyalini belirlemek de ayrı bir önem taşır. Country tarzında bir salonunuz varsa, boyanmış ahşap ürünler seçebilirsiniz. Daha modern, endüstriyel bir ev içinse cilalanmış ahşap yüzeyli ve metal ayaklı ürünler sizin için ideal olabilir. Eğer kararsızsanız, modası hiç geçmeyecek klasik modellere yönelebilirsiniz. Belki beyaz, kenarları oymalı ama dore ya da lame eskitmelerle boyanmış bir masa ve buna uyum sağlayacak oyma detaylara sahip bir konsept seçebilirsiniz.

püf 4.jpg

Genel olarak nereye nasıl bir tasarım yapacağınıza karar verdiyseniz, birkaç püf noktayı da eklememiz gerekir. Eğer bakımı kolay yemek masası ve sandalyeleri arıyorsanız, mat cilalı lake tasarımları tercih edebilirsiniz. Böylece üzerlerine bir şey döküldüğünde alt ahşaba geçmeden  kolaylıkla temizlik yapıp uzun ömürlü bir kullanım sağlarsınız.

püf 5.jpg

Plastik yüzeyli bütçe dostu ürünler seçecekseniz, temizliğinde güçlü ve aşındırıcı ürünlerden uzak durmalısınız. Aksi halde masanızda yıpranmış bir görünüm ve derin çizikler oluşacaktır.

Eğer yemek masası bir kalorifer peteği ya da ısıtıcının önünde olacaksa, kesinlikle masif ahşap malzemelerden sakınmalısınız. Gün ışığı da dahil olmak üzere fazla ısı uzun vadede masif ahşabı olumsuz etkileyecektir.

püf 7.jpg

Eğer dar bir alana mobilya alacaksanız, katlanır masaları, banklı sandalye takımlarını ve çekmeceli ürünleri tercih ederek yer tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Eğer renklerde karar veremiyorsanız ve kalan mobilyalarınız çok da belli değilse, ahşap ve beyaz tercihlere gidebilirsiniz. Özellikle ahşap ve mavi-yeşil kombinleri ön plana çıktığından, sandalyelerinizi yine uzun yıllar kullanırken modaya uygun renklerle kaplatıp, minderlerle kolayca değişim sağlayabilirsiniz.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Özel Mobilya Yapımından İç Mimara, Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Hol Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kritik Nokta

Hol Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kritik Nokta

Doğru Aydınlatma Teknikleri İle Işık Saçan Evler

Doğru Aydınlatma Teknikleri İle Işık Saçan Evler