Kişisel Bakımda Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Kişisel Bakımda Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Tarihte ilk Mısır’da üretilmiş olan keten tohumu günümüzün mucize besinleri arasında sayılıyor. Özellikle içeriğindeki yoğun omega-3 sebebiyle vegan beslenme rutinlerinin baş ürünlerinden olan keten tohumunu besin olarak tüketmenin dışında bakım rutininde de kullanabilirsin. Keten tohumundan yapacağın maskeler sayesinde saç ve cilt bakım rutinlerini çeşitlendirip güçlendirebilirsin.

Biberiye Yağının Faydaları ve Kullanımı

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Manikür ve Pediküre Dair Bilmen Gereken Her Şey

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Besin olarak tüketirken sindiriminin güç olduğunu göz önünde bulundurarak öğütülmüş keten tohumu kullanmaya özen göstermelisin. Bir çorba kaşığı keten tohumunda yaklaşık 37 kalori bulunuyor. Bir yandan omega-3, magnezyum, fosfor ve kalsiyum açısından da oldukça zengin bir besin olan keten tohumunu günlük olarak tüketerek birçok farklı ihtiyacını karşılayabilirsin. Bu zengin içerikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirken kolesterolünün, şekerinin ve tansiyonunun dengelenmesine yardımcı olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.

keten-tohumu-faydalari

 Keten Tohumu Nasıl Tüketilmelidir?

Keten tohumunun sindirimi zor olduğu için öğütülmüş şekilde toz formda kullanılması tavsiye ediliyor. Aksi takdirde öğütülmeyen keten tohumu bağırsaklardan olduğu gibi atılıyor. Yalnızca toz olarak değil aynı zamanda kapsül olarak da takviye amaçlı keten tohumu tüketebilirsin. Bunun yanı sıra keten yağını da yemeklerde zeytinyağına ek olarak kullanabilirsin. 

keten-tohumu-tuketimi

Keten Tohumu Cilt Maskesi

Keten tohumu içeriğindeki yağlar sebebiyle suda beklediği zaman yapışkan bir kıvam alır. Bu halini cilde uygulamak da cildinin gözeneklerini sıkılaştırıp cildine ihtiyacı olan nemi kazandırmaya yarayacaktır. Bunun için yarım su bardağı keten tohumunu iki su bardağı suyla bir tencerede yapışkan kıvamı elde edene kadar kaynatmalı ardından jelimsi kısmı süzüp ayırmalısın. Bu jeli maske halinde yüzüne uygulayıp yarım saat kadar beklettikten sonra yıkamalısın. Bu hazırladığın maske buzdolabında bir ay kadar bekleyebilir.

keten-tohumu-cilt-maskesi

Keten Tohumu Saç Maskesi

Keten tohumu içeriğindeki yararlı yağlar sayesinde saçlarının da canlanmasına ve onarılmasına yardımcı olur. Cilt maskesi için hazırladığına benzer bir jel hazırlayarak bu jele birkaç damla kayısı çekirdeği yağı ekleyip saçına uygulayabilirsin. Bu maskeyi saçında mümkünse 2-3 saat tutmalısın ama bir saat tutman da yeterli olacaktır. Ardından şampuanla yıkadığında saçlarında ilk kullanımda bile önemli oranda bir değişim gözlemleyebilirsin.

keten-tohumu-sac-maskesi

Görsel Kaynaklar: indiamart.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Cam ve Kapılardan Gelen Soğuğu Nasıl Engelleyebilirsin?

Cam ve Kapılardan Gelen Soğuğu Nasıl Engelleyebilirsin?

Sevgililer Günü İçin Unutulmaz Bir Evde Sinema Deneyimi Nasıl Yaratılır?

Sevgililer Günü İçin Unutulmaz Bir Evde Sinema Deneyimi Nasıl Yaratılır?