Cam ve Kapılardan Gelen Soğuğu Nasıl Engelleyebilirsin?

Cam ve Kapılardan Gelen Soğuğu Nasıl Engelleyebilirsin?

Soğuk kış günlerinde evlerimizin sıcak olması için kalorifer yaksak da bazen istediğimiz şekilde ısınamayabiliyoruz. Evini tam olarak ısıtamamanın birçok sebebi olabilir, peteklerini temizletmen ya da kombini kontrol ettirmen teknik olarak yapabileceğin şeyler arasındayken, evde bir soğuk hava kaçağı olup olmadığını pratik olarak kontrol ederek de evinin ısınmama sebebini bulabilirsin.

Evin İçin İdeal Pencereyi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Pimapen Yaz Kış Ayarı Nedir, Nasıl Yapılır?

Mantolamayla İlgili Bilmen Gereken 10 Şey

Soğuk Hava Sızıntılarını Tespit Etme

Pencere ve kapılardan farklı sebeplerle hava sızıntısı olabilir. Bu durumlarda da ısınma problemleri yaşanır. Peki bu sızıntılar nasıl tespit edilir? Evde kendi kendine hava kaçağını tespit etmek istiyorsan şüphelendiğin yerleri basit bir yöntemle denetleyebilirsin. Bunun için hafif dokulu bir kumaşı sızıntı olabilecek yere tutarak kumaştaki hareketi gözlemleyebilirsin. Aynı zamanda yanan bir mumu da sızıntıyı tespit ederken kullanabilirsin.

soguk-hava-sizintisi-tespiti

Evdeki Camlardan ve Kapılardan Gelen Soğuk Nasıl Engellenir?

Soğuk havanın kaynağı olan pencere ve kapılarda sorun birçok farklı sebepten doğabilir. Kapıdan gelen soğuk nasıl engellenir diye düşünüyorsan çözülmesi gereken birden fazla sorunun olabilir, bunlardan ilki menteşe ayar sorunudur. Eğer pencere ya da kapını kapattığında eşit kapanma olmuyorsa menteşe ayarlarını düzeltmek, vidaları sıkmak gerekir. Benzer şekilde eskimiş lastik contalar da sızıntıya yol açabilir. Aynı zamanda PVC kapı ve pencerenin kış ayarında olmaması da sızıntı yaratabilir. Bu gibi teknik sorunları bir yalıtım uzmanından destek alarak tam olarak ortadan kaldırabilirsin.

Armut’taki başarılı Pencere Kapı ve Pimapen ustalarından hizmet almak istersen hemen talebini oluşturabilirsin >

camlardan-ve-kapilardan-isi-kacagi

Pencere ve Kapı İzolasyon Çözümleri

Pimapen kilidini kış ayarına getirmek yalıtımı güçlendirmek için bir yöntemdir. Bunun dışında plastik kapı tutucular da tam kapanmayan kapı ve pencerelerin kapanmalarına destek vererek sızıntıları azaltır. Nalburlarda satılan yalıtım süngerleri de yoğun sızıntı olan kapı ve pencerelerin izolasyonuna destek vererek ısı kaybının önüne geçmene yardımcı olabilir. Pencereden gelen soğuk nasıl engellenir soruna bu çözümlerden birisini deneyerek bir çözüm bulmaya çalışabilirsin.

pencere-izolasyon-yontemleri

Ahşap Pencere İzolasyonu

Sağlık açısından ve dekorasyon amaçlı ahşap malzemeler evlerde sıklıkla tercih ediliyor. Ahşap kasalı bir pencere ya da kapı kullanımında camlardan soğuk gelmemesi için seçeceğin camı ısıcam olarak tercih edebilirsin. Bunun yanında pencereden soğuk gelmemesi için yalıtım bantları kullanmak ve ahşap kasadaki çatlak ya da kırıkları doldurmak da ısı yalıtımı adına alabileceğin önlemler arasındadır.

ahsap-pencere-yalitimi

Enerji Verimliliğini Artırma

Pencere ve kapılar evdeki ısının dörtte birine kadar kaybolmasına sebep olabilir. Bu kayıp alınacak yalıtım önlemleri ile minimize edildiği takdirde büyük bir enerji verimi yaratır. Kalorifer önlerini açık tutarak da eve gelen ısının yayılmasını sağlayıp enerji verimini arttırabilirsin.

enerji-verimliligi-arttirma

Görsel Kaynaklar: pexels.com, ciceksepeti.com, verywellmind.com, thisoldhouse.com, jmbuilds.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Etkileyici Bir Kütüphane İçin Kitaplık Düzenleme Fikirleri

Etkileyici Bir Kütüphane İçin Kitaplık Düzenleme Fikirleri

Kişisel Bakımda Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Kişisel Bakımda Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?