Pimapen Yaz Kış Ayarı Nedir, Nasıl Yapılır?

Pimapen Yaz Kış Ayarı Nedir, Nasıl Yapılır?

Evlerimizin dışarı ile ilişkisi duvarlar ve pencerelerle sağlanıyor. Kışları içeriyi sıcak yazlarıysa serin tutmak için duvarların ve pencerelerin yalıtımları önemli. Pimapen camlar ve pimapen kapılar bugün yalıtım konusunda oldukça gelişmiş noktada. Hatta çoğu pimapende yazlık kışlık ayarı yaparak yalıtımın daha da güçlü olmasını sağlayabilirsin. Bu yazımızda seninle bu yazlık kışlık ayarı yapmanın püf noktalarını paylaşacağız.

Evin İçin İdeal Pencereyi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Mantolamayla İlgili Bilmen Gereken 10 Şey

Ev Tadilatı Nasıl Yapılır? Ev Tadilatı Yapmanın 4 Püf Noktası

Pimapen Yaz Kış Ayarı Ne İşe Yarar?

Pimapen yaz kış ayarı yapılması mevsime göre eve hava girişini ayarlaması açısından önemli. Pimapen kapı ya da camlarında yapılacak yaz ayarında hava girişi serinliği sağlamak adına fazla olurken kış ayarında pimapenin contasının sıkıştırılması sayesinde hava girişi minimum seviyeye indiriliyor. Bu sayede kışları içerideki sıcak hava tutuluyor ve enerji tasarrufu sağlanıyor.

pimapen-yaz-kis-ayari

Pimapen Yaz Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

Pimapen pencere ya da kapıların kilit kısmında oval yapıda bir mekanizma oluyor. Bu mekanizmanın ortası alyan anahtarın girebileceği bir boşluğa sahip. Pimapen yaz kış ayarını buradan yapabilirsin. Cıvatalar sağ tarafa doğru dönebiliyor ama 90 derece döndürmemelisin. Cıvatayı sıkarak pimapenini kış ayarına alabilir ya da gevşeterek yaz ayarına alabilirsin. Bu iki ayarın ortasında ise normal pozisyonda bırakıp bahar konumunda kullanabilirsin.

pimapen-yaz-kis-ayari-nasil-yapilir

Pencerenin Yaz ya da Kış Ayarında Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Pimapen pencerenin kilit kısmında ayarı yaptığın cıvatanın üzerinde bir çentik bulunuyor. Bu çentiğin yönüne bakarak pencerenin hangi modda olduğunu görebilirsin rahatlıkla. Eğer çentik sola doğru yani içeriye dönükse sıkı haldedir ve kış modundadır, eve hava girişi kısıtlanmış haldedir. Eğer çentik dışarıya bakıyorsa yani sola doğruysa, gevşektir ve bu şekilde evde hava akışı sağlanır. Orta pozisyonda ise bahar aylarında kullanabilirsin.

yaz-kis-ayarini-nasil-anlarsin

Pencerelerde Isı Yalıtımı Nedir?

Isı yalıtımı denildiğinde akla ilk binaların dışından yapılan yalıtımlar geliyor ama ısı yalıtımını sağlamak için pencerelerin de yalıtımına dikkat edilmesi çok önemli. Eğer pencereden bir hava kaçağı varsa buranın tespit edilmesi ve gerekiyorsa buraya macunla müdahale edilmesi önemli. Bunun yanı sıra pimapen pencere modellerini mümkünse yeni modellerden tercih etmek gerekiyor. Aynı şekilde yukarıda bahsettiğimiz yaz kış ayarını takip edip uygulamak da yalıtımı güçlendirecektir. Pencere yalıtımı evinde enerji tasarrufu sağlaman için çok önemli. Aradığın hizmeti Armut’ta kolaylıkla bulabilirsin.

pencerelerde-isi-yalitimi

Pencerelerdeki Isı Kaybını Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Pencerelerdeki ısı kaybını önlemek için pimapenin kış modunu ayarlaman oldukça önemli. Bu sayede pencerelerden içerideki sıcak havanın kaçmasının önüne geçebilir ve evin ısısını sabit tutabilirsin. Bunun yanı sıra özellikle kapıların pimapen kolu tam verimli çalışmıyorsa kapın tam kapanmaz bu yüzden bu kolların tamirlerini yaptırman da ısı kaybının önüne geçmek için alabileceğin önlemlerden bir diğeri.

pencerelerde-isi-kaybini-onlemek-icin

Görsel Kaynaklar: karar.com, pinterest.com, pexels.com, arkangroup.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yılbaşı Hediyeni Deneyime Dönüştürmeye Ne Dersin?

Yılbaşı Hediyeni Deneyime Dönüştürmeye Ne Dersin?

Kolay Yılbaşı Kurabiyesi Süslemeleri

Kolay Yılbaşı Kurabiyesi Süslemeleri