Kışa Hazırlık: Ev ve Gardırop Düzenleme

Kışa Hazırlık: Ev ve Gardırop Düzenleme

Malum artık yaz günlerini geride bıraktık ve yavaş yavaş kalorifer yaktıracak soğuklara doğru hazırlanmaya başlıyoruz. Sen de yaz geldiğinde kışlıkları dolabın derinliklerine kaldıranlardansan, yavaştan onları geri indirme vaktinin geldiğini biliyorsundur. Peki evini ve gardırobunu kışa nasıl hazırlayacağını biliyor musun?

Kışlıkları Kaldırırken Nelere Dikkat Etmeli?

Gardıroplarınız için Kullanışlı Dizaynlar

Kiler ve Mutfak Dolaplarını Nasıl Düzenleyebiliriz?

Evde Kışa Hazırlık

Evini kışa hazırlarken kışın ısıtma sorununu nasıl çözeceğini göz önünde bulundurmanda yarar var. Isıtmada tasarruf sağlamak hem ekonomik olarak hem de çevresel sebeplerle oldukça önemli bir konu. Yakıt tasarrufu sağlamak için evinin yalıtımına özen göstermen önemli, bunu basit yalıtımlarla da yapabilirsin. Pencere ve kapılarına yapacağın bir izolasyon evine soğuk havanın girişini önleyebilir. Evinde kullandığın perde ve halıların ısı yalıtımına destek vermesi de yine zeminden ve camlardan gelecek soğuğu önleyebilir.

evde-kisa-hazirlik

Kışa Özel Ev Dekorasyonu

Evini kışa hazırlamak yalnız verim amaçlı olmak zorunda değil, estetik olarak bir hazırlık yapmayı da hazırlık sürecine dahil edebilirsin. Bunun için yazın ortadan kaldırdığın sıcak renkli battaniyelerini geri çıkarabilir ve gerek salonunu gerek yatak odanı bu kalın battaniyelerle donatabilirsin. Bunun yanında mutfağında da kışlık sunumlara dönmeyi tercih edebilirsin. Aynı zamanda mumlar ve tütsüler de evini kışa hazırlarken destek alabileceğin dekorasyon fikirleri arasında sayılabilir.

kis-icin-ev-dekorasyonu

Gardırop Düzenleme

Kışlık kıyafetler yazlıklarla karşılaştırıldığında daha kalın olmaları sebebiyle daha fazla yer kaplar. Bu yüzden de kışlıklarını indirdiğin zaman gardırobunun düzenine ekstra önem vermen gerekecek. Bu düzen için giysilerini indirir indirmez yerleştirmektense bir ayıklama yapmayı tercih edebilirsin. Artık giymediğin, eskimiş ya da sana olmayan giysilerini ayıklayarak hem kıyafetlerini hatırlayıp eksiklerini belirleyebilirsin hem de yer tasarrufu sağlayabilirsin. Bu ayıklama işleminin ardından eski kıyafetlerinden giyilebilir olanları ihtiyacı olan kişilere vermeyi tercih edebileceğin gibi ikinci el platformlarından satabilirsin de. Kullanılamaz derece eskimiş olanlarıysa geri dönüşüm kutularına atabilir ya da aklındaki bir kendin yap projesi için kullanabilirsin.

gardırop-duzenleme

Kışın Sağlık ve Wellness

Kışa evini hazırlarken bir yandan kendini de bedenen ve zihnen hazırlaman gerekli. Özellikle sonbaharla başlayan grip ve soğuk algınlığı salgınları karşısında güçlü kalmak için beslenmene, uyku düzenine ve egzersizine dikkat ederek bağışıklığını güçlü tutabilirsin. Bağışıklığını güçlendirmek için ihtiyaç duyarsan bitkisel takviyelere de başvurabilirsin. Soğuk havaların seni eve kapatmasına izin verdiğin takdirde hem temiz havadan mahrum kaldığın için sağlığını riske atabilirsin hem de sosyalliği bıraktığın için yalnızlaşıp depresif bir hale bürünebilirsin. Bunlara izin vermemek adına sosyal hayatında büyük değişiklikler olmasına izin vermeden, kendini eve hapsetmeden egzersizlerine ve sosyal hayatına devam etmelisin. Kışın gelişinin bedenin için olduğu kadar zihnin için de tehditleri olduğunu unutmadan kendini pasif ve depresif bir konuma koymamalısın.

kisin-sagligini-korumak-icin-yapman-gerekenler

Görsel Kaynaklar: country-classics.com, pexels.com, zerowasteleeds.org.uk, nypost.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tahtakurusu Nedir, Nasıl Yok Edilir?

Tahtakurusu Nedir, Nasıl Yok Edilir?

Agave Bitkisi Yetiştirme ve Bakım Rehberi

Agave Bitkisi Yetiştirme ve Bakım Rehberi