İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler

İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler

Gündelik hayatta zaman zaman görünmez kazalar olabiliyor. Evde mutfakta domates keserken parmak kesmek gibi ya da iş yerinde fark etmeden ani düşmeler gibi kazalar yaşanabiliyor. Bu gibi kazalara ilk yardım ile müdahale etmek kazaların sonuçlarının büyümesinin önüne geçebiliyor. Bu sebeple herkesin evinde, iş yerinde ve arabasında temel ilk yardım çantası malzemelerinin olduğu bir ilk yardım çantası bulunmalı.

Ehliyet Alırken Bilinmesi Gerekenler

Deprem Öncesi Alınması Gereken Önlemler | Depreme Hazırlıklı Bir Ev

Site ve Apartman Yönetimi Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İlk Yardım Çantasında Neler Bulunmalıdır?

İlk yardım çantasını kazalara anında müdahale etmek için kullanabilirsin, bu sebeple ilk yardım çantası içindekiler de bu müdaheleyi gerçekleştirirken ihtiyacın olabilecek şeylerle doludur. Örnek vermek gerekirse flaster, gazlı bez, göz bandajı, sargı bezi, yapışkan rulo bant, pamuk gibi yaraların üzerini kapatmak için gereçler; muayene eldiveni, dezenfektan, makas, cımbız, çakı, şırınga gibi yaralara müdahalelerde sterilliği sağlayacak gereçler; antibiyotik merhem, antiseptik losyon, göz yıkama solüsyonu gibi yaranın sterilizasyonu için gerekli ilaçlar ilk yardım çantasının olmazsa olmazlarıdır. Bunların yanında çantada bir ilk yardım kitapçığı bulundurmak karşılaşılacak farklı durumlarda nasıl müdahale edeceğini sana hızlıca gösterebilir. Aynı zamanda yanık kremi, alerjik reaksiyon ilacı, düzenli kullandığın ilaçların yedekleri ve ağrı kesiciler gibi belli başlı ilaçları da ilk yardım çantanda bulundurmanda yarar olacaktır.

ilk-yardim-cantasinda-neler-bulunmali

İlk Yardım Çantası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İster araç ilk yardım çantasında ister evde ilk yardım çantasında bulunması gerekenlerden bahsettikten sonra bu hazırlıkları yaparken dikkat etmen gerekenlerin altını çizmek isteriz. Öncelikle ilaçların son kullanma tarihlerini ve miktarlarını düzenli takip etmen gerekir. Bu takibe göre son kullanma tarihi yaklaşan ilaçları yenileri ile değiştirmelisin. Bitme ihtimali olan sargı bezi gibi ürünlerin yerine yenileri koymalısın. Evde, araçta ya da iş yerinde yapacağın ilk yardım çantanın kullanılacak mekanlara özel gereklilikleri olacağını düşünüyorsan bunların takibini yapmalı ve eklenmesi gerekenleri eklemelisin. Bunun yanı sıra seyahatlerinde yanında taşıyacağın küçük ilk yardım çantası diğerlerine göre daha basit ihtiyaçlara yönelik olabilir. Hazırladığın çantanın ihtiyaç anında erişilebilir bir yerde olmasına ve bu yerin herkes tarafından kolayca bulunabilir olmasına da dikkat etmende yarar var.

ilk-yardim-cantasi-hazirlarken

İlk Yardım Çantası Evde Nerede Durmalı?

Evde ilk yardım çantası hazırladığın zaman bu çantanın her zaman kolay ulaşılabilen bir yerde olmasına özen göstermende yarar var. Acil bir durumda dolapların içindeki, rafların gerilerindeki bir çantaya ulaşırken vakit kaybetmek dakikaların bile önemi olduğu o anlarda hayati olabilir. Bunun yanı sıra evdeki deprem çantanda da ayrı bir ilk yardım çantası bulundurmalısın. Bu ilk yardım çantası evde daima kullandığından farklı olacaktır. Diğer çantalar gibi deprem çantandakinin de içindekileri düzenli kontrol etmelisin.

ilk-yardim-cantasi-evde-nerede-olmali

Görsel Kaynaklar: pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri

Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri

Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri