Evini Eşyalı Kiraya Vererek Ek Gelir Elde Etmek İsteyenler İçin Dekorasyon Önerileri

Evini Eşyalı Kiraya Vererek Ek Gelir Elde Etmek İsteyenler İçin Dekorasyon Önerileri

Evini eşyalı kiraya vererek ek gelir elde etmeyi planlıyor olabilirsin. Hem kazancını arttırmak hem de misafirlerine daha güzel bir ortam sunmak istemez misin? O halde gezginlerin arzu ettiği gibi bir ev oluşturmak için listelediğimiz altın değerindeki tavsiyelere göz atalım.

Eğer dekorasyonla ilgili yeni şeyler öğrenmek istersen aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsin:

Evinizin De Diyete İhtiyacı Olabilir

Aynalarla Evi Büyük Gösterme Sanatı

İçinde Yaşama Hayallerine Daldıran 12 Şık Loft Daire

Her Misafirin Dikkat Ettiği 5 Temel Özellik

Kiralık ev arama kriterlerine bakıldığında, günlük ya da dönemsel ev kiralamak isteyen kişilerin en fazla aradığı özellikler arasında çok iyi çeken bir internet ağını varlığı, rahat yataklar, evdeki elektroniklerin ve sistemlerin nasıl çalıştığını anlatan bilgi notu, bolca dolap alanı ve askılık ile çay ve kahve makinelerinin evde olması yer alıyor. Sebeplerine bakacak olursak;

Kusursuz İnternet Bağlantısı

Bugünün konukları sık sık seyahat ederken çalışıyorlar veya en azından seyahatlerinin fotoğraflarını paylaşmak istiyorlar.  Bu nedenle evde iyi çeken bir internet hizmetine sahip olmanız en büyük avantajınız olabilir. Yavaş internet, yorumlarınızı önemli ölçüde etkileyebilir.

Rahat Yataklar

Evinizin konumu ne kadar güzel de olsa, eviniz son derece şık da döşenmiş görünse rahatsız edici yataklarda yatmayı ve özellikle bunun için para ödemeyi hiçbir misafir istemez. Zaten çoğu misafirin günün büyük kısmını dışarıda geçireceği düşünülürse onlara gece boyu da sizin konfor sunmanız gerekmektedir. Eğer bu da idare eder, diye düşündüğün bir kanepen varsa elden çıkarsan iyi olur. Daha iyi fiyata fazla müşteri bulabilmek için yatak odalarına biraz yatırım yapman gerekebilir. Aksi halde olumsuz yazılan çevrimiçi yorumlar müşteri potansiyelini darmaduman edecektir.

Yatak odası dekorasyonu hakkında daha detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsin.

Kaliteli Bir Uyku İçin Yatak Odası Nasıl Dekore Edilmeli?

Peki, nasıl yataklar eklenmeli? Elbette bu, evinizin büyüklüğüne, ne kadar süreyle hangi hedef kitlesindeki kişilere evinizi kiraya vereceğinizle de doğrudan etkilidir. Örneğin, yazlık olarak aileye kiraya verilecek bir evden bahsediyorsak, çocuklar için de tek kişilik yatakların olduğu, belki bir portatif çocuk beşiğinin yer aldığı, çift kişilik bir ebeveyn yatağının olduğu ve ek misafirler için olası şişme yatakların bulundurulması artı puan olabilir. Bununla birlikte balayı çiftleri için kiralanacak bir villa için son derece şık ve geniş yatak tercih etmeniz gerekirken, gezgin gençler için ranza sistemli ve yine günün yorgunluğunu unutacakları tek kişilik yataklar eklenebilir.

gunluk-kiralik-ev-dekorasyon

‘Nasıl İşler?’ Hakkında Bilgi

En iyi ev sahipleri banyoda tersine çevrilmiş sıcak ve soğuk su kulpları gibi evin sahip olabileceği küçük tuhaflıklar listesini bir araya getiriyor. Bu ayrıntıların mevcut olması, gece geç saatlerde panikleyen konukların seni aramalarını engeller ya da en azından azaltır. Ancak bunu yaparken de dengeyi sağlamalısın. Her yerde onları yönlendiren rengarenk notlar bulmak, misafirlerin canını sıkarak onların yanlış bir şey yapmasından korktuğun algısı oluşturabilir. Bu nedenle ilgili bilgileri derli toplu olarak yazıp bir yere iliştirmen  herkesin yararına olacaktır. Ayrıca her seferinde her misafir için yeni yapışkanlı notlar oluşturmana da gerek kalmaz.

Askılıklar ve Dolap

Bir geceden uzun kalan konuklar, bir gardıropta ya da rafta olsalar bile, elbise asmak isteyeceklerdir. Bu nedenle evinde olabildiğince dolap alanı ve çekmece ayırman gerekecektir. Örneğin, bir düğün için evini kiralamak isteyen misafirlerin abiyelerini, takım elbiselerini rahatça asabilecekleri alanlarının olması gerekir. Sezonluk kiraya verilecek bir evde de yine yazlık-kışlık gardırop alanlarının olması, bavul dağınığının ortadan kaldırılması için kesinlikle senin hanene artı puan olarak işleyecektir.

Daha kısa zamanlı kalacak insanlar için bile bavullarını tamamen boşaltmayacak olsalar bile, günlük eşyalarını koyabilecekleri başucu çekmeceleri her zaman işe yarayacaktır. En önemlisi de elbette bunları evin doğru yerine estetik bir şekilde yerleştirerek evin hangar havasına bürünmesini engellemen olacaktır.

Evin için en iyi dolapları uygun fiyata yaptırmak istiyorsan Armut’taki özel mobilya ustalarından hemen fiyat teklifi alabilirsin >

Kahve ya da Başka Bir Jest

Kiraladığın yer evin tamamı değil de bir oda da olabilir. Böyle bir durumda, odanın özel mutfağı olmasa bile, çoğu yolcu güne başlamadan önce kahvelerini içmek ister. Odaya tek fincanla elektrikli bir kahve makinesi bırakmak hoş bir dokunuş olacaktır. Alternatif olarak daha çok yerli turiste hitap edecekseniz, bir su ısıtıcısı ve çeşitli aromalardaki çaylarla da onların odalarında sıcak bir şeyler içerek mutlu olmalarını sağlayabilirsin. Böylece içtenliğini ve misafirperverliğini de yansıtmış olacaksın!

Evin Tanıtımı ve Genel Görünümü

Kısa süreli kiralama yapmak, misafirlerinizi mutlu etmekten ibaret değildir. Her şeyden önce burayı kiralamak için kuyruğa giren misafir kitlesini de oluşturmak gerekir. Bunun için de elbette evi genel şartlara ve isteklere göre dekore ettikten sonra evin fotoğraflarını çekip en ince ayrıntısına kadar samimi ve etkileyici bir dille insanların daha sonradan okuduklarını yalanlamalarına fırsat tanımadan evin tanıtımını yapmalı ve güzel açılardan net fotoğraflarını çekmelisin. Satılık bir evi rastgele çeken bir fotoğrafçıdan çok, güzelliklerin ayrıntıda gizli olduğuna misafirleri inandırmalı ve “işte aradığım ev tam da bu!” dedirtmen gerekir. Peki, şimdi de bu fotoğrafları sana yakalatabilecek dekorasyon ipuçlarına bakalım:

armut.com-dekorasyon-tadilat

Oturma Odanı Dekore Etme

Kiralık dairen özel bir oturma odasına sahip olabilir veya sadece oturma alanına sahip bir stüdyo olabilir. Konuklar, bir otel yatağı havası olmadan TV  veya film izleyebilecekleri bir alana sahip olmak ister. Bunun için rahat bir kanepe bulundurmak esastır. Evin konseptine göre  TV koltuğu, rahat açılabilir bir kanepe ya da şık bir Osmanlı divanı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda rahat oturumlu sandalyeler de yemek alanı ve oturma alanı için hem az yer kaplar hem de fonksiyonel bir seçenek olabilir.

Nötr renkler, kanepeler ve diğer büyük mobilyalar için en iyi seçimdir, özellikle kahverengi ve koyu gri gibi renkler en doğru tercih olacaktır çünkü aşınma ve yırtılmayı belli etmez ve açık renklilere göre daha kalıcı olurlar. Öte yandan Osmanlı stili gibi klasik seçimler yapacaksanız ya da tam aksine modern ve şık döşeli bir yaşam alanı sunacaksanız bunları oturma odası tekstiliyle tamamlayabilir, dönem dönem küçük maliyetlerle yenileyerek evine yeni karakterler kazandırabilirsin.

Gerek yatak odasında gerekse oturma odasında da evini kiraya vereceğin mevsime göre klima, vantilatörlü avize ya da misafirlerin içini ısıtacak elektrikli şömine seçeneklerini de eklemek yararına olur.

Yumuşak yastıklar ve battaniyeler, kiralık ev tutan tatilciler için vazgeçilmez bir tasarımdır. Bunlar sadece evinin tarzını ifade etmekle kalmayıp aynı zamanda misafirler için de rahatlık katan dekor eşyalarıdır.

banyo-dekorasyon

Banyo Dekorasyonu

Kiraladığınız evin kesinlikle banyosu da misafirler için önemli olacaktır. Duş alınan yerin genişliği, banyo sayısı, küvet ya da jakuzi özelliklerinin olup olmamasına kadar, her bir eklenecek özellik, evine taliplilerin artmasını da sağlayacaktır. Duş varsa, renkli ve dikkat çekici, iç enerjiyi arttıran dekorasyonla uyumlu bir duş perdesi tercih edebilirsin. Böyle bir imkanın yoksa, banyo paspaslarını yine modern ve elegant olarak seçebilirsin. Banyona güzel bir koku eklemeyi de unutma!

Kiralamadan önce ev için temiz ve yumuşak havlular koymak ve kalitesinden emin olmak harika bir fikir olacaktır. Bununla birlikte kağıt ürünlerde de yumuşak ve yüksek emici özellikli ürünlerle birlikte ilkyardım malzemeleri gibi ürünleri de banyodan eksik etmemelisiniz.

Mümkünse tek kullanımlık diş fırçası seti, kaliteli birkaç şampuan, sıvı sabun, genel yüzey temizleyici gibi hijyen ürünleri de bulundurman evin için artı puandır. Elbette banyonun kullanışlı ve temiz olması gerektiğinden bahsetmiyoruz bile...

Dış Mekan

Dekorasyon fikirlerini iç mekanla sınırlı tutmamalısın. Eğer evinde açık alan mevcutsa, burayı da gerek bahçe olsun gerekse bahçe, bir hayli renklendirebilir ev alanını genişletebilirsin. Bu konuda Armut’taki peyzaj dekorasyon firmalarından hemen fiyat teklifi alabilirsin>

Çocuklu aileler için bahçeye ya da balkona salıncak, kaydırak gibi küçük eğlence alanları tasarlayabilirsin. Bu, ebeveynler dışında çocukların da bu evi kiralama konusunda ısrarcı davranmalarını sağlayabilir. Belki küçük bir bisiklet ya da kaykay bile iş görecektir.

Mevsime göre balkonunu bir kış bahçesine ya da güneşlenme alanına da çevirebilirsin. Daha önceki yazılarımıza da göz atarak onlarca fikir arasından hedef kitlene en uygun olanı seçip beğendiğin dekorasyonu evine uyarlayabilirsin. Rahat ve açık bir alan, konuklarına dinlenmek için ek alan sağlayabilir.

armut.com-peyzaj

Dışarıdaki alanları ilave bir oda olarak görmek stilini ve renk düzenini dışarıya çıkarıp alanı genişletmek için harika bir fırsat olabilir. Dış yemek alanı eklemek, özellikle iç mekanlardan birinde yeterince yer yoksa mantıklı olacaktır. Renkli sandalyeler, dış mekan yastıkları, kilimler ve eğlenceli masalar ya da şık bir veranda, dış mekanı oturma odasına kolayca dönüştürebilir. Kötü hava koşullarında kolayca saklanabilecek az bakım gerektiren çalışmalarda da bulunabilir, evini yaz kış fonksiyonel hale dönüştürebilirsin.

 görsel Kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Galata Kulesi Evleri Süslüyor

Galata Kulesi Evleri Süslüyor

Ev Dekorasyonunda Mercan Rengi Devrimi

Ev Dekorasyonunda Mercan Rengi Devrimi