Evin Havasını Temizleyen Bitkiler

Evin Havasını Temizleyen Bitkiler

Ev dekorasyonunun son trendi olan bitkilerin, temizleyici özellikleri de dikkat çeken bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kapalı alanlarda daha temiz ve ferah bir havaya sahip olabiliyoruz. NASA’nın 1989’da yaptığı araştırma sonucunda çeşitli mucizevi iç mekân bitkilerinin, havadaki toksik maddeleri arındırdığına ve bir filtre görevi gördüğüne dair sonuçlarına ulaştıktan sonra sana faydalı olacak bir rehber hazırladık. Bu sayede evine tarz katarken aynı zamanda havayı temizleme özelliğine sahip bitkileri özenle seçebilirsin. 

Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İçin Zararsız Ev Bitkileri

Tatildeyken Aklın Bitkilerinde Kalmasın 

Yeni Başlayanlar İçin Sukulent Bakımı

aloe-vera

1.Aloe Vera

Aloe Vera yapraklarının içerisindeki jeli sebebiyle büyülü bir yapıya sahiptir. Bu jel vücuttaki kesik ve yanık tedavilerinin yanı sıra kozmetikte de kullanılır. Yatak odası, salon, banyo ve benzeri yerlere koyabileceğin bu bitki görüntüsüyle de dikkat çekici özelliğe sahip. Hava temizlemede adeta bir filtre görevi görmesi sebebiyle evinde yer ayırdığında pişman olmayacağın özellikleri bir arada bulunduruyor.

kasımpatı

2.Kasımpatı (Chrysanthemum x Morifolium) 

Kasımpatı, çeşitli renkleriyle göze hitap eden bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Amonyak ve benzeri kimyasalları yok etme özelliğine sahip bu bitki, hava temizlemede oldukça aktif yapısıyla kendini ön plana çıkarıyor. Fazla sıcak ortam sevmeyen kasımpatını, serin gecelerde dışarı çıkartabilir ve biraz hava almasını sağlayabilirsin. 

flamingo-cicegi

3. Flamingo Çiçeği (Antoryum)

Bir başka amonyak ve ksilen emici olan bitki ise flamingo çiçeği olarak karşımıza çıkıyor. Havayı temizleme etkisiyle bilinen bu çiçek, rengiyle de kendini ön plana çıkarıyor. Çiçekleri kalp şeklinde olan bu bitki, sıcak ve gölge ortamları seviyor. Evinin renkli bir köşesinde, şık bir vazoda uzun süre dayanabilecek bir yapıya sahip. 

dracena

4. Dracaena

Havadaki benzen ve formaldehiti temizleme özelliğine sahip Dracaena, salonunu renkli bir hale getirmek isteyenlerin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. 15 derecenin altını sevmeyen bu bitkiyi mutlaka sıcak ve nemli bir köşeye koymalısın. Aşırı sulama bitkinin yapraklarını karartarak onu küstürebiliyor. Bu nedenle sulama ve bakım esnasında hassas davranmaya özen göstermelisin. 

açelya

5. Açelya

Hassas köklere sahip olan açelya, kalorifer ve sıcak ortamda hızlıca kuruyabilecek bir yapıya sahip. Bu nedenle açelya sıcak veya ılık ortamlarda iki günde sulaman gereken bir bitki. Aynı zamanda açelya toprağı, orman altı toprağı olarak biliniyor ve pH derecesinin 4-6 arasında olması gerekiyor. Açelya, havadaki kimyasalları emerek ortamı temizleyen bir bitki olarak biliniyor. 

 Görseller:Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evdeki Böcekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları Nelerdir?

Evdeki Böcekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları Nelerdir?

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aşk Mantık İntikam

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aşk Mantık İntikam