Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aşk Mantık İntikam

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aşk Mantık İntikam

Yaz dizileri, yaz akşamları tatlı aşk hikayelerini takip etmemiz için güzel bir gelenek haline geldi. Yine bir yaz dizisi olarak karşımıza çıkan Aşk Mantık İntikam dizisi lüks ve göz alıcı ev dekorasyonlarıyla ilgiyi çeken yapımlardan oldu. Haydi bu göz alıcı evleri birlikte inceleyelim.

Friends Dizi Evi İncelemesi

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Cam Tavanlar

Dizilerdeki Evler: Masumlar Apartmanı

Aşk Mantık İntikam Dizisi Nerede Çekiliyor?

Eski bir aşk hikayesinin intikam ateşiyle alevlendiği bir diziyi konu alan Aşk Mantık İntikam dizisi lüks evleriyle dikkat çekti. Dizi dar gelirli bir ailenin kızı olan Esra’nın hayalgücü yüksek ancak çok parası olmayan Ozan ile mantık evliliği yapmasıyla başlıyor. Dilediği hayat standartlarına ulaşamayınca Ozan’dan ayrılan Esra, Ozan’ın girişimci bir yazılım şirketi kurup zengin olmasıyla beklemediği bir darbe alır. İş yerinde yolları kesişen eski çift aşkın mı mantığın mı yoksa intikamın mı kazanacağı bilinmeyen bir oyuna girerler.

Dizi İstanbul’da stüdyo sahnelerinde çekilmekte. Ancak dizinin çoğu dış çekimi Balat ve Beykoz’da çekilmekte.

Ozan’ın Evi (İlhan Şen)

İlhan Şen’in canlandırdığı Ozan şirket sahibi olduktan ve zengin olduktan sonra geniş bir loft daireye yerleşmiş ve annesinin yanından ayrılmıştır. Ev dekorasyonuna gelecek olursak mutfak, antre ve oturma odasının birleşik biçimde yerleştirildiği daire gayet modern şekilde dekore edilmiş.

Dokusu kendini belli eden duvar kağıtları, ahşap ve derinin yoğunlukta olduğu mobilyalarıyla modern bir dekorasyon seçimi yapıldığını görebilmekteyiz. Rahat, yolu kapatmayan ve böylesi bir iş adamı için en önemlisi olan pratik bir oturma alanı fazlasıyla şık duruyor.

aşk-mantık-intikam-ozanın-salonu
aşk-mantık-intikam-ozanın-salonu

Gayet çalışkan biri olan Ozan’ın her anlamda kendini geliştiriyor olması da dikkat çekmekte. Spor yaparak stres seviyesini dengeleyen, okuma yaparak kültür seviyesini genişleten Ozan’ın evinin hemen girişinde dahi çalışma masası bulunmakta. İşine ne denli bağlı olduğunu da görebilmekteyiz.

aşk-mantık-intikam-ozanın-salonu
aşk-mantık-intikam-ozanın-salonu

Yatak odası da modern ve minimal dekorasyon yapısını korumaya devam ediyor. Canlı bitkilerle canlandırılmış olan oda, pencereler ve giyinme dolabı boyunca dikey ışıklarla aydınlatılmış durumda. Yatak odası takımı, aksesuarları, dekor ürünlerinin yanı sıra duvar ve zemin renklerinde de monokrom gri rengin tercih edildiğini de görebilmekteyiz.

aşk-mantık-intikam-ozanın-syatak-odası
aşk-mantık-intikam-ozanın-syatak-odası

Zümrüt’ün Evi

Ozan’ın zenginliğinden fazlasıyla faydalanan annesi Zümrüt, orta gelirli bir mahalleden zengin bir mahalleye taşınmıştır. Ancak gösterişli yapısıyla burada bir türlü mutlu olamayan Zümrüt, Esra’nın da yaşadığı eski mahallesine dönerek bir ev kiralar.

Her iki evinin de yemek alanı ve salonunu incelediğimiz yazımızda farklı iki dekorasyon stilini görebilmekteyiz. Zengin bir muhitte bulunan evlerinde fazlasıyla moden, çizgisel ve geometrik formlardan faydalanılan dekorasyonda sadeliği görebilmekteyiz.

aşk-mantık-intikam-zümrüt-hanımın-evi-yemek
aşk-mantık-intikam-zümrüt-hanımın-evi-yemek

Ahşap ağırlıklı bu dekorasyon seçimlerinde aydınlatmalar da geometrik formlarla gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda canlı bitkilerle birlikte doğal formlar da yerini almıştır.

aşk-mantık-intikam-zümrüt-hanımın-evi-salon
aşk-mantık-intikam-zümrüt-hanımın-evi-salon

Gösterişi seven Zümrüt Hanım’ın ev dekorasyonu, daha orta halli bir mahalleye taşındıktan sonra gösterişi belirtebilecek şekilde tasarlanmış. Gold detayları olan döşemeli ve iskelete sahip mobilyalar, açık renkli kumaşlarla tamamlanmıştır. Şamdanların yanı sıra mumlarla da aydınlatılmış oda Zümrüt Hanım’ın da istediği şekilde kendini göstermekte.

aşk-mantık-intikam-zümrüt-hanımın-evi-salon
aşk-mantık-intikam-zümrüt-hanımın-evi-salon
aşk-mantık-intikam-zümrüt-hanımın-evi-slon

Hayallerin Evi

Maddi durumu nedeniyle Ozan’dan boşanma kararı alan Esra, evli oldukları dönemde Ozan’la gelecekteki evlerinin hayalini kurmuştur. İntikam almak isteyen Ozan ise zamanı gelince Esra’nın hayallerindeki evi dekore ederek onu hayal kırıklığına uğratmak istemiştir.

Gayet sıcak, aile huzurunda görünen bu ev insanı konforuyla kucaklamaktadır. Antreden doğrudan oturma alanına açılan ev mimarisi basamaklı bir şekilde katlara ayrılmıştır. Antre, şömine ve oturma alanı bu katlarla da ayrılmıştır.

aşk-mantık-intikam-hayallerin-evi
aşk-mantık-intikam-hayallerin-evi3

Evin dikkat çeken mekanlarından biri de şömine ve sallanan sandalye detayıdır. Zamanında Esra’nın hayalini kurduğu gelecekte sallanan koltuğa sahip, kitap okunabilecek, samimi ve sıcak bir köşe kurgulanmıştır. Ozan’ın bu dekorasyonu evinde de yerleştirmesi ise Esra’yı yaralayan önemli bir dekor köşesi olmuştur.

aşk-mantık-intikam-hayallerin-evi3

Aynı zamanda evde bulunan havuz da zamanında Esra’nın hayallerindeki evi desteklemektedir. Evin dış cephesini görebildiğimiz havuz başından evin bütünün büyük camlara sahip olduğunu da görebilmekteyiz. Dış cephede de bulunan aydınlatma, dekorun dokulu tarafını da gösterebilmektedir.

aşk-mantık-intikam-hayallerin-evi3

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evin Havasını Temizleyen Bitkiler

Evin Havasını Temizleyen Bitkiler

Hasır Sepetler ile Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

Hasır Sepetler ile Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri