Dekorasyonda Yan Aydınlatmanın Gücü

Dekorasyonda Yan Aydınlatmanın Gücü

Türkçe’de ev yerine yuva kelimesi de sıklıkla kullanılır. Yuva hem sıcak hem güven gibi çağrışımları olan bir kelime. Evlerimiz de aslında bizler için bu çağrışımları karşılaması beklenen mekanlar. Bunun için hoş dekorasyonlar tercih edip, bizi mutlu edecek tercihler yapmaya özen gösteriyoruz. Evini bir yuva haline getirmek istediğin takdirde dekorasyonuna yaratıcı çözümler üretebilirsin. Bunlardan birisi de yaratabileceğin alternatif aydınlatma çözümleri. Dekorasyonunda kullanacağın yan aydınlatmalar evini bir yuvaya çevirmede yardımına koşacak.

Doğru Aydınlatma Teknikleriyle Kapalı Havalarda da Modun Yüksek Olsun!

Küçük Evlerde Mucize Yaratan Dekorasyon Önerileri

Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?

İyi Bir Aydınlatma Neye Yarar?

Ev alırken ya da kiralarken özellikle evin baktığı yöne dikkat edilir. Güney evler güneşin salona doğması ve bütün gün o ilk ışıktan yararlanılması sebebiyle tercih edilir. Işığın bir ev için önemi bu tercihlerin yanında dilimizdeki “güneş girmeyen eve doktor girer” sözüyle de oldukça açık şekilde anlaşılır. Bu sebeplerle sen de evinin aydınlatmasını güçlü tutarak güneş ışığının yanında yaratıcı aydınlatma çözümleri kullanabilirsin. Özellikle evde çalışıyorsan evinin aydınlatmasının iyi düşünülerek yapılması sadece kendini iyi hissetmeni değil aynı zamanda sağlığını, özellikle de göz sağlığını korumanı sağlayacaktır.

dekorasyonda-yan-aydinlatma
yan-aydinlatma

Dekorasyonda Yan Aydınlatma

Evini aydınlatmanın önemini konuştuktan sonra bu aydınlatma stratejilerini neye göre yapabileceğine de bakabiliriz. İyi bir aydınlatma için tek başına tepe aydınlatmaları yeterli olmayacaktır. Bu noktada yan aydınlatmalar yardımına koşabilir. Özellikle lambaderler ve masa üstü küçük lambalar aydınlatmana bir derinlik katmanın yanı sıra dekorasyonunu tamamlamanda da işine yarayacaktır. Bu yan aydınlatmaları dekorasyonuna dahil ederken ışıkları duvardan yansıtma gibi stratejiler kullanmayı da öğrenmen işine yarayabilir.

dekorasyonda-yan-aydinlatmanin-gucu
yan-aydinlatmada-lambader

Güzelliğin Yanında Ekonomi

Yan aydınlatmaları dekorasyonuna dahil etmek elbette çok estetik duracak. Ama bunun yanında unutmamalısın ki yan aydınlatmalar kullanımı ekonomik olan aydınlatma alternatifleri. Evini her zaman tamamen aydınlık kullanmak istemeyebilirsin, daha loş bir ortam yaratmak isteyebilirsin ya da yalnız odanın bir kısmında ışık kullanma ihtiyacın olabilir. Bu sebeplerle tepe ışığını kullanıp tüm odayı aydınlatmaktansa yan aydınlatmaları tercih edebilir ve böylece daha az enerji kullanabilirsin.

ekonomik-yan-aydinlatma
dekorasyonda-yan-aydinlatma

Görsel Kaynaklar: pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Temizleme Önerileri: Ev Bacası Nasıl Temizlenir?

Temizleme Önerileri: Ev Bacası Nasıl Temizlenir?

Mevsimsel Duygudurum Bozukluğu ile Başa Çıkma Yöntemleri

Mevsimsel Duygudurum Bozukluğu ile Başa Çıkma Yöntemleri