8 Farklı TV Ünitesi Arkası Dekorasyon Fikri

8 Farklı TV Ünitesi Arkası Dekorasyon Fikri

Televizyon bir evin eğlence kaynaklarından birisi. Çoğumuz günün sonunda eve gelip ayaklarımızı uzatıp bir film ya da dizi izliyor, televizyonla uzun zaman geçiriyoruz. Bu yüzden televizyon salon ya da oturma odasının önemli bir parçası, bu parçanın en güzel şekilde sergilenmesini istiyorsan dekorasyonunda onu ön plana çıkaracak tercihler yapabilirsin.

Keyfinize Keyif Katacak Televizyon Üniteleri

Yeni Trend: Yaşayan Duvarlar

Baharı Evine Taşıyacak 6 Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Projesi

TV Arkasına Tablo Asılır mı?

Bazıları TV ünitesi kullanmaktansa televizyonlarını duvara sabitlemeyi tercih edebiliyor. Senin de böyle bir isteğin varsa ve bu duvarı boş bırakmak istemiyorsan, duvarda televizyonun yanına asacağın tablolarla bir tasarım yaratabilirsin. Ekran kapalı olduğu zaman siyah olduğundan dolayı duvarda kompozisyon yaratırken tablolarını siyah ve beyaz gibi renklerde seçebilirsin. Bunun yanında televizyonunu TV ünitesi üzerinde kullanmayı tercih ediyorsan da tabloyu televizyonla bütünlük kuracak şekilde seçerek duvar süslemesi tasarlayabilirsin.

tv-arkasi-tablo

TV Arkası Dolap ve Raflar

Salonda televizyonu konumlandırmayı planladığın yeri aynı zamanda bir sergi alanına çevirebilirsin. Bunun için uygun bir dolap ya da raf sistemi tasarlaman yeterli olacaktır. Bu dolaplarda sevdiğin tabaklarını ya da kadehlerini sergileyebileceğin gibi, televizyonun etrafını kitaplarınla doldurduğun raflarla sararak da hoş bir görüntü elde edebilirsin. TV arkası kitaplıkları kullanarak filmlerini kitaplıkların içinde izleyerek sevdiğin iki hobiyi birleştirdiğin bir görüntü elde edebilirsin.

tv-arkasi-kitaplik

TV Arkası Niş

Televizyonu dekorasyonun bir parçası haline getirmek isterken televizyonu konumlandıracağın duvarda niş dekorasyon çalışması yapabilirsin. Bunun için duvarda alçıpan yardımıyla gömme bölümler yaratılıyor. Bu tasarımda televizyonun bu gömme bölmeler içinde kendisini ihtişamlı bir şekilde gösterecektir. Bu görünümü tamamlarken kenar aydınlatmalarından da destek alabilirsin. Bu şekilde TV arkası aydınlatma destekleri de yine televizyon izleme deneyimini estetik bir yolculuk haline getirebilir.

tv-arkasi-nis

TV Arkası Kaplama

Televizyonunu koyduğun duvarları tablolarla süsleyebileceğini söylemiştik. Bunun yanında TV arkası ne renk olmalı diye düşünüyorsan, sana doğal ve pastel renkleri önerebiliriz. Televizyon izlerken gözlerini yormaktan kaçınmak için bej, açık yeşil, sarı gibi hafif renkleri tercih etmek gözlerini yormamak adına doğru tercihler olabilir.

tv-arkasi-ne-renk-olmali

TV Arkasına Ahşap Panel

Televizyonunu koyduğun duvarda panellerden de destek alabilirsin. Bunun için seçebileceğin çeşitli yollardan birisi de ahşap paneller. TV arkası ahşap panel kullanmayı tercih ettiğin sürece televizyonunu bu panellere sabitleyebilirsin ve böylece ekstra bir TV ünitesi edinme gereği kalmaz. TV arkası ahşap dekor tercih ederek sade bir estetik görünüm yakalayabilir ve özellikle evinde rüstik ve bohem tasarımı tercih ediyorsan bu ahşaplarla tarzını tamamlayabilirsin.

tv-arkasi-ahsap-panel

TV Duvarı Dekorasyonunda Duvar Kağıdı

Televizyonunu sabitlediğin duvarın diğer duvarlardan farklı bir görünüme sahip olmasını istiyorsan duvar kağıdı tercihi en basit ve ekonomik çözüm olabilir. Bunun için seçeceğin duvar kağıdının evin genel dekorasyon trendini yansıtmasına ve üzerine televizyon geldiğinde görünümünün tamamlanmasına dikkat etmelisin. Seçtiğin duvar kağıdının tamamlanması için duvar aksesuarlarını ve tabloları düşünebilirsin.

tv-arkasi-duvar-kagidi

TV Duvarında Color Blocking (Kısmi Duvar Boyama) Tekniği

Televizyonunu sergileyiş biçiminle dekorasyonunu tamamlaman arasında ne kadar önemli bir bağ olduğundan bahsettikten sonra sabitlediğin duvarda yapabileceklerini sıraladık. TV duvar dekorasyonu için seçeneklerinden birisi de color blocking yani kısmi duvar boyama tekniğinden yararlanmak. Bunun için televizyonunu sabitlemeyi planladığın yere basit geometrik şekillerle büyük estetik müdahaleler yapabilirsin. Bu şekilde hem duvarına hareket kazandırabilir hem de televizyonunu dekorasyonun bir parçası haline getirebilirsin. Kısmi boya tekniğini özellikle daha modern ve minimal bir tasarım tercihin varsa düşünmelisin.

tv-arkasi-color-blocking

TV Arkası Kabloları Saklama Yolları

Televizyonlar elektrikli ürünler olduklarından dolayı enerji aldıkları kabloları var. Hele ki televizyonunu kullanırken uydu alıcısı ya da DVD oynatıcısı gibi ürünleri de beraberinde kullanıyorsan televizyon alanı adeta bir kablo cennetine dönüşebilir. Bu durumda kabloları saklamak için çeşitli yollar var. Örneğin, hasır iplerle görünümü bozan kabloları bir arada tutabilirsin. Bunun dışında TV arkası kablo saklama için en basit çözüm bu kablolar için özel alanları olan TV ünitelerini kullanmak olabilir. Bunun dışında kabloların önünü kitap, plak, DVD gibi ürünlerle kapatmayı da düşünebilirsin.

tv-arkasi-kablo-saklama

Görsel Kaynaklar: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Limon Ağacı Yetiştirme Rehberi

Evde Limon Ağacı Yetiştirme Rehberi

Ahşap Boyama ve Vernikleme Nasıl Yapılır?

Ahşap Boyama ve Vernikleme Nasıl Yapılır?