2023 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

2023 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

2023’ün yarısından fazlasını geride bıraktık, bu sene renkleriyle, yeni dekorasyon fikirleriyle bize çok şey kattı. Eğer sen de hazır sonbahara giriyor ve yavaş yavaş evlerimize dönüyorken 2023 sonbahar dekorasyon trendlerini takip ederek dekorasyonunu yenilemek isteyenlerdensen yazımız ilgini çekebilir. Renk paletlerinden dekorasyon ürünlerine evinde yenilik yapmak için nelere ihtiyacın var hadi beraber inceleyelim!

Baharı Evine Taşıyacak 6 Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Projesi

Sonbaharın Favori Duvar Renkleri

Ev Dekorasyonlarının Vazgeçilmez Detayı: Aynalar

Kişiselleştirilmiş Renk Paletleri

2023 dekorasyon trendleri hakkında konuşmaya renklerle başlamakta yarar var diye düşünüyoruz. Tasarımcılara göre bu yıl yükselen doğallaşmanın izlerini sonbahar trendlerinde de görüyoruz. Sonbahar dendiğinde çoğumuzun aklına gelen renklerden kahverengi yeniden trend oluyor ve beraberinde zevkine göre kullanacağın pembe ya da mavi de tamamlayıcı olarak kahverengi ve tonlarına destek veriyor.

sonbahar-dekorasyon-renkleri

Sürdürülebilir Ürünler

İklim krizi farkındalığının yükselişi özellikle moda ve tasarım dünyasındaki bazı temel taşları yerinden oynatıyor. Bu yüzden artık trendler her şeyi çöpe atıp yenilemekten farklı bir anlayışa kaymış vaziyette. İç dekorasyon trendleri 2023 özelinde bu sebeple sürdürülebilir ürünlerden yana popülerleşiyor diyebiliriz. Bu ürünler arasında özellikle sürdürülebilir kumaş tercihlerini ve doğal malzemeden elde edilen ürünleri görüyoruz.

dekorasyonda-surdurulebilirlik

Eskitilmiş veya Koyu Kaplamalı Mobilyalar

İç mekanlar için 2023 sonbahar trendlerini konuşurken yılların eskitemediği eskitilmiş ahşap mobilyalardan bahsetmemiz gerekir. Bu mobilyalar hele ki koyu renk kaplı eşyalarla kombin edildiğinde evine sonbaharın nostaljik ve bohem halini getirebilir. Bu bohem havayı yaratırken dekorasyon parçalarını hazır almaktansa kendin de yapabilirsin. Böylece hem güzel bir dekorasyona sahip olursun hem de kendi emeğini sergileyebilirsin.

2023-dekorasyon-trendleri

Formaliteye Dönüş

Özellikle ardımızda bıraktığımız pandemi yılları sebebiyle evlerimizi işlevlerinin üzerinde kullanmaya başladık ve buna ne yazık ki fazlasıyla alıştık. Ama artık eskiye dönme vakti geldi diyebiliriz. Bu yüzden 2023 dekorasyon fikirlerinde bol bol formaliteye dönüş hali seziyoruz. Örneğin artık yemek masanın aynı zamanda çalışma masası olmadığı bir düzene dönüp kendine güzel runnerlar ya da yemek takımları alabilirsin. Bu gibi konulara özenmeye yeniden başlayarak evinde tazelik ve şıklık rüzgarları estirebilirsin.

dekorasyon-trendlerinde-sonbahar

Cam Eşyalar

Sonbaharda yavaştan evlerimize çekilmeye başlamamızla arkadaş toplantıları evlerde yapılmaya başlayacak diyebiliriz. Arkadaşlarınla böyle etkinlikler yaparken onlara içeceklerini özel bardaklarda sunarak evinin farkını ortaya koyabilirsin. Bunun için çeşitli kokteyl bardaklarından vintage bardaklara kadar farklı tarzda cam bardak tercihinde bulunabilirsin.

sonbahar-dekorasyon-fikirleri

Geometrik Desenler

2023 sonbahar dekorasyon fikirleri arasında ev dekorasyonuna geometrik şekillerin estetiğini katmak da kolaylıkla sayılabilir. Bunun için ister lambaderinde bir yeniliğe giderek silindir şeklinden yararlan, istersen yeni mumluklar alıp bu mumluklarda üçgen şeklinin yansımalarından yararlan ama evine getireceğin geometrik şekilli dekorasyon önerileri bu senenin trendlerini takip ederken aklında bulundurmalısın.

2023-sonbahar-dekorasyon-fikirleri

Görsel Kaynaklar: bhg.com, pexels.com, stonegableblog.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evinizi Sonbahar Mevsimine Hazırlamanın 7 Yolu

Evinizi Sonbahar Mevsimine Hazırlamanın 7 Yolu

Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?