Kimyasal Ürünler Kullanmadan Ev Temizliği Mümkün Mü?

Kimyasal Ürünler Kullanmadan Ev Temizliği Mümkün Mü?

Temizliği daha kolay ve hızlı hale getirmek için tercih ettiğimiz kimyasal ürünler sağlığımızı ciddi derecede tehdit edebilir. Eğer siz de doğal bitkisel ürünlerle temizlik yaparak zararlı kimyasallardan uzak durmak istiyorsanız sizin için oldukça faydalı bilgiler paylaşacağız.

Hepimizin yakından tanıdığı dezenfektan: Sirke

sirke_temizlik

Hem doğal hem de pratik bir temizlik için ihtiyacınız olan sirke, mikropları öldürüyor ve yağı parçalayarak zorlu lekelerle mücadele etmenize yardımcı oluyor. Evinizin her yerinde, tüm yüzeylerde gönül rahatlığıyla sirke kullanabilirsiniz.

Duymamış olmanız imkansız : Arap sabunu

arap_sabunu_temizlik

Temizlikte imdadınıza yetişecek olan bir diğer ürün ise arap sabunu. Tonla para ödediğiniz kimyasal parke temizliyicilere elveda diyebilirsiniz. Temizlik esnasında sabunu suya ilave ederek yer temizliğinde rahatça kullanabilirsiniz. 

Bembeyaz bir beyazlatıcı: Karbonat

karbonat_ev_temizligi

İster tek başına ister sirke ile birlikte kullanabileceğiniz karbonatla, özellikle banyo ve klozet temizliğinde göz kamaştırıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca karbonat istenmeyen kokuları giderir ve oluşmasını engeller. Buzdolabınızda bir paket karbonat bulundurarak kötü kokuları dolabınızdan uzak tutabilirsiniz.

Bunu maddeyi bilmiyor olabilirsiniz: Boraks

boraks_nasil_kullanilir

Koku giderici ve dezenfektan özellikleri ile doğal kaynaklı bir mineral olan Boraks, küflenmeyi önleyici etkisiyle biliniyor. 4 litre kaynamış suya 3/4 bardak boraks atıp karıştırarak iyi bir dezenfektan elde edebilirsiniz. Ayrıca 2 yemek kaşığı pişirme sodası ile 2 yemek kaşığı boraksı karıştırarak kendi bulaşık deterjanınızı yapabilirsiniz. Şaşırtıcı değil mi?

Parfümsüz olmaz diyenler için: Uçucu bitkisel yağlar

yağ_dogal_temizlik

Kimyasal parfümleri bir kenara bırakarak evinizde yayılmasını istediğiniz hoş kokuları bitkisel yağlarla sağlayabilirsiniz. Bunun için doğal temizlik malzemelerinize bir kaç damla bitkisel yağ eklemeniz yeterli.

Halı temizliği için muhteşem çözüm: Mısır nişastası

nisasta_hali_temizliği

“Yok artık!” diyeceksiniz ama bir bardak mısır nişastasını halınızın üzerine serpip bir saat bekledikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla süpürmeniz mükemmel sonuçlar için yeterli. Sonucu görünce bir daha halı temizleyicileri evinize sokmayacaksınız. Ayrıca soda kullanımının da halı lekelerinde son derece etkili bir yöntem olduğunu bilmeniz -özellikle kahve lekelerinde- işinizi kolaylaştıracaktır.

Yüzeyleri yıpratmadan lekerden arındırma için: Kaya tuzu

tuz_temizlik

Yüzeydeki inatçı kirleri çıkartmak için kazıma işlemi gerekiyorsa hemen sert tellere veya kimyasallara başvurmayın! Kaya tuzu serpin ve ıslak bez ya da süngerle ovalayın. 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendinize Alacağınız En Güzel 9 Hediye

Kendinize Alacağınız En Güzel 9 Hediye

Düğün Hazırlığında Olanlar İçin 7 Önemli Tavsiye

Düğün Hazırlığında Olanlar İçin 7 Önemli Tavsiye