İnstagram’ın En Güzel Evlerini Geziyoruz: küçükevblog

İnstagram’ın En Güzel Evlerini Geziyoruz: küçükevblog

Bu yazımızda Aydın’da doğayı içinde barındıran, pozitif ve huzur dolu bir eve konuk oluyoruz. Gizem Hanım’ın botanik stil ile dekore ettiği bu ev, sayısız bitkileri ve natürel mobilyaları ile sadece göze değil, ruha da iyi geliyor. Modern tarz ile orman atmosferinin yansıtıldığı bu evde, şehir hayatı içinde doğayla bütünleşmek mümkün kılınmış. Evin iç dizaynını ve detaylarını biz çok sevdik, bizimle bu gücünü yeşilden alan evi incelemeye var mısın?

Diğer ev turu yazılarımıza da göz atmak ister misin?

Ev Turu - Bir İç Mimarın Büyüleyici Evi >

İzmir’den Natürel ve Zarif Bir Ev >

Ataşehir'de Konforlu, Sıcak ve Samimi Bir Daire >

beyaz-konsol-bitkiler

Gizem Hanım’ın evi oldukça sıcak ve huzurlu. Gri şehir hayatının içerisinde bu denli huzurlu bir ev ortamı oluşturmanın en büyük yardımcısı, evde yer alan çok sayıda yeşil bitki. Evin dekorasyonunda yer verilen mobilyalar ve dekoratif eşyalar da bu pozitif atmosferi oluşturmada büyük bir rol oynuyor.

beyaz-konsol-bitkiler-aksesuarlar

Evin dingin havası açık renk duvarlar ve mobilyalar ile birlikte beyaz perdeler ile sağlanmış. Fonksiyonel olmayan ürünlere ve gereksiz detaylara yer ver verilmemiş. Dekorasyonda tercih edilen doğal malzemeler ile evde yer alan bitkiler bütünleşerek natürel bir ortam oluşturmayı garantilemiş.

salon-bitkiler-koltuk-masa

Mobilyaları, özellikle de masa ve sehpaları ahşap malzemelerden tercih etmek doğal atmosferi desteklemiş. Mobilyaların doğal ahşap renkleri, beyaz ve siyah gibi nötr tonlarda seçilmesi ise evin göz yorucu görünmesinin önüne geçmiş.

salon-koltuk-halı-bitkiler

Konsollar, masalar ve sandalyelerin renkleri nötr tonlarda iken halı, kilim ve döşemeler ile ortamın renklendirildiğini görüyoruz. Koltuk döşemeleri ve halıda lacivert ve sıcak tonlar göze çarparken, yemek masasının altındaki desenli kilim çeşitli renkleri ile dikkat çekiyor. Doğal dokulardan meydana gelen bu renkli tekstiller, evi sıcaklaştıran dokunuşlar olmuş.

koltuk-bitkiler-raf-sehpa

İki büyük konsol, evin kalabalığını depolamaya olanak sağlarken aynı zamanda evdeki bazı bitkilerin de sergilenmesine imkan veriyor. Üzerlerinde çok sayıda bitki ile birlikte çerçeveler ve kitaplara yer veren bu konsollar, evin en kullanışlı mobilyalarından olmuş.

hasır-raf-bitkiler

Bitkilere farklı alanlar sağlayabilmek için evde çok sayıda açık raf, sehpa ve stand bulunduğunu görüyoruz. Bitkileri taşıyan bu yapılar, oldukça yalın çizgilerden ve sade tasarımlardan meydana gelmiş. Bu yapılar sayesinde farklı miktarlarda güneş ışığına ihtiyaç duyan bitkiler için, farklı seviyelerde yükseklikler sağlanmış.

metal-raf-bitkiler

Gizem Hanım bitkilerine mekanlar oluştururken açık raflar ve sehpalar ile yetinmemiş. Son zamanlarda trend bir uygulama olan makrome tekniği ile oluşturulmuş, tavandan sarkan saksı askılarını da tercih etmiş. Evin bazı köşelerinde rastladığımız bu saksı askıları, botanik stil konseptinde sıkça karşımıza çıkıyor. Jüt ip, pamuklu makrome ipi gibi doğal malzemelerden yapılan saksı askıları, taşıdıkları bitkiler ile bütünleşerek dekorasyona natürel dokunuşlar sağlıyor.

beyaz-konsol-bitkiler-saksı-konserve

Evde çok sayıda bitkinin yer alması, birçok farklı objenin saksı işlevi görmeye başlamasına sebep olmuş. Asıl kullanım ömürlerini tamamlayan bu objelerin saksı olarak kullanılmaya başlanması, dekorasyonun modern çizgisini desteklemiş. Bu objeler arasında çeşitli bardaklar ve kupalar, kavanozlar, konserve kutuları, şişeler, sepetler ve toprak kaplar yer alıyor. Dekorasyona doğal ve endüstriyel dokunuşlar sağlayan bu ileri-dönüşüm uygulamasını biz çok sevdik!

mutfak-bitkiler-masa-sandalye-raf

Evin mutfağında da çok sayıda bitki yer alıyor. Özellikle de yalın çizgilere sahip olan ahşap açık raf, irili ufaklı bir çok yeşil bitki için ortam oluşturmuş. Açık raf sisteminin üst raflarında bitkiler yer alırken, alt raflarda çeşitli mutfak malzemelerinin depolandığını görüyoruz. Baharatlar, bakliyatlar gibi erzakların yer aldığı bu depolama ünitesi, minimal tasarımı ve işlevselliği ile mutfağın kurtarıcılarından.

mutfak-masa-bitkiler-saksı-sandalye

Mutfak masası ve sandalyelerin ahşap malzeme ve yalın çizgilerden oluşması, salondaki dekorasyon stilini destekliyor. Sade, doğal mobilyalar ile canlı renklerde tekstillerin bir arada kullanılması mutfakta da devam ediyor. Bu sayede evin odaları arasında bir dekorasyon bütünlüğü oluşturulmuş. Eğer senin de zevkin bu evin dekorasyon stili ile uyuşuyorsa, ev turundaki beğendiğin detayları kendi evinde de uygulayabilirsin!

kücükevblog instagram hesabına da buradan ulaşabilirsin >

görsel kaynak: instagram/kucukevblog

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Stüdyo ve  1+1 Daireler İçin 15 Dekorasyon Önerisi

Stüdyo ve 1+1 Daireler İçin 15 Dekorasyon Önerisi

Evindeki Boş Alanlar İçin Yaratıcı Dekorasyon Önerileri

Evindeki Boş Alanlar İçin Yaratıcı Dekorasyon Önerileri