Ev Turu - Taş Örgülü Çiftlik Evi

Ev Turu - Taş Örgülü Çiftlik Evi

Bu turda İskoçya’ya gidiyor ve taş örgülü muhteşem bir çiftlik evini ziyaret ediyoruz. Bu evin sahipleri hep İskoçya’da bir çiftlik sahibi olma hayaliyle yaşamış. Dedeleri İskoç olan ev sahibinin eşi pilot olduğu için bir süre bu hayallerini ertelese de, hep çocukluğundaki gibi bir çiftlik evinde yaşamak istemiş. Sonrasında Edinburg’dan gelen bir iş teklifiyle hayalleri gerçek olmuş ve bu dışı taş, içi ise sımsıcak eve sahip olma fırsatları doğmuş.

Evin girişi ve dış alanı

ev turu

Evin bu alanının hazırlanması tam olarak 6 ay sürmüş. Evin dekoratif bütünlüğü için her şey çok ince titizlikle sürdürülmüş. Evin taş kesimlerinin yapılması, bunlara uygun döşemelerin hazırlanması için uzun süre düşünülmüş. Ev sahipleri, özellikle detaylara önem verdiklerini ve dekor için özel bir bütçe ayırdıklarını söylüyor. Gerçekten de tam bir çiftlik evi havası veren bank, İskoç stili döşemelik kumaşlar, bakımlı çimler ne kadar özenildiğini gösteriyor.

ev turu

Girişte hemen sade bir vestiyer ve oturma alanı yer alıyor. Dış cepheyle uyumlu yer döşemeleriyle bütünlük oluşturan bir sedir hazırlanmış. Sen de bu tarz salaş, minimal dekorlar kullanmak istersen, belki eski bir demir bebek karyolasını bu formda kullanabilirsin.

Mutfak

ev turu

Mutfak gerçekten de çiftlik evinin havasına çok uyumlu görünmüyor mu? Çok uçuk ama ahşap dokusunu da korumuş mutfak dolapları ile ahşap tezgah gerçekten de harika.

ev turu

Çok kalabalık olmayan fonksiyonel dolaplar da vintage bir havaya sahip. Fırından evyeye kadar her şeyin belli bir karakteri ve evin dokusuyla iç içe olan bir ruhu var.

Yemek odası

Burası da ahşap ve kemik renklerin hakim olduğu ferah bir alan. Sandalyelerin rahat oturumu ve açık renkli oluşu ortama gerçekten rahat bir görüntü katıyor. Kareli karakteristik perdeler ise hemen bir İskoç ezgisini mırıldanırken çiftlik evinde olduğumuzu da hatırlatıyor. Dekor konusunda sade boyalı evde tavana gerilmiş bayrak stilindeki süsleme ortama farklı ve sevimli bir hava katmış.

Salon

ev turu

Salon aslında çok klasik ama bir o kadar sıcak ve günümüzden bir havaya sahip. Mutfak ve yemek alanındaki dekor, renk ve mobilya materyalleri kendini yineliyor. Çiftlik evi dediğimizde olmazsa olmaz şömine hepsine sıcak bir hava katarken geniş sürgülü pencereler de odayı aydınlatarak bu renkli mobilyaların oturma odasında boğulmasını engelliyor. Yine İskoç stili döşemeler, mavi ve beyaz uyumuyla dinlendirici bir görünüm sağlarken, oturumu rahat iskelet sayesinde tam da dinlenmelik bir ortam oluşturmuş.

Yatak odası

ev turu

Bu kısım da evin kalanı gibi sade ve minimal. Dar bir alana sahip olan oda, uygun mobilyalarla oldukça verimli bir depolama alanına sahip. Köşedeki makyaj aynasının rengi ve komodinin ahşap stili, evin diğer mobilyalarıyla uyum içerisinde. Basit ve kullanımı kolay olan yatak tekstilleri de yine çiftlik evinin ruhuna uygun bir dinginliğe sahip.

Banyo

görsel 10- banyo.jpg

Banyo çok sevimli değil mi? Özellikle bu şık küvet ve duvar döşemeleri gerçekten buraya son derece zevkli bir görünüm kazandırmış. Yer döşemesi ve pratik bir paspas ise tüm dekoru adeta bütünleştirerek dizaynı tamamlamış. Yıldız parça küvet olsa da, onu ısıtan ve sıcak bir görünüm kazandıran dekorasyonun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark etmemek elde değil!

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Dekorasyon ve Tadilata Dair Aradığın Her Hizmet Armut’ta!

 

Görsel kaynak: idealhome.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2019 Gelinlik Trendleri

2019 Gelinlik Trendleri

Ev Turu - Bir İç Mimarın Büyüleyici Evi

Ev Turu - Bir İç Mimarın Büyüleyici Evi