Ev Turu - Bir Blogger'ın İlham Dolu Evi

Ev Turu - Bir Blogger'ın İlham Dolu Evi

Amerikalı blogger Olivia Trewatha, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletindeki apartman dairesinin kapısını araladı ve ortaya şehrin kasvetli havasının aksine içinizi ısıtacak sevimli bir daire çıktı!

blogger apartman2.jpg

33 yaşındaki blogger kiralık olan bu evinde eşi ve bir oğluyla yaşıyor. Evinde bir de pet dostu var. Sakin ve düzenli, her aile için ideal olacak bu evde bakalım ne, nasıl yerleştirilmiş?

dekorasyon

Her şeyden önce, belirttiğimiz gibi ev gerçekten kullanışlı, sıcak ve konforlu. Şehrin gri yapısının aksine evde bu denli bir huzurun olması gerçekten de oldukça şaşırtıcı ve etkileyici. Evde dingin bir hava olmasının belki de en önemli nedeni, açık renk mobilyalara ve duvarlara sahip olması diyebiliriz. Öte yandan gereksiz eşyalara ve fonksiyonel olmayan dekorlara da bu evde yer yok.

blogger apartman4.jpg

Salonda son zamanların trend perdeleri hemen göze çarpıyor. Odadaki en net hareketlilik bu perdeler tarafından sağlanmış. Sarı renk tercihi ile de ev ciddiyet değil, biraz daha sevimli bir kimlik kazanmış. Bununla birlikte diğer blog yazılarımızda da hep altınız çizdiğimiz yeşil bitkiler, güneş alan yerlere yerleştirilerek evde hem günümüz trendlerine uygun hem de doğal bir görünüm yakalamış.

dekorasyon

Evde geniş bir ortam yakalanmasının bir nedeni de, dar alanlar için köşe koltuğun tercih edilerek hantal koltukların etkisinden kurtulmak olmuş diyebiliriz.  Bu rahat görünümlü açık gri koltuk da, kırlentler ve etrafındaki Hint mitolojisini ve motiflerini yansıtan kırlent, minder ve fonksiyonel dekorlarla desteklenmiş. Halıya baktığımızda da yine bu yıl yükselişte olan yumuşak ve sade geçişlere sahip geniş bir halı kullanıldığını görüyoruz.

mutfak_dekorasyon
mutfak_dekorasyon
mutfak_dekorasyon

Mutfağa gelindiğinde bembeyaz bir ortam karşılıyor bizi... Ceketini asıp hemen bir şeyler pişirmek ya da pasta yapmak için tam da ideal ortam. Mutfak tezgahında önemsiz hiçbir şey yok, gerekli eşyalarda da bambu esintileri tercih edilmiş. Yine bu küçük aile, kendilerine yetecek kadar bir piknik tipi banklı masa ile yemek sohbetlerini ederken keyifsiz bir manzarayla da günün tadını çıkaracakları bir yemek köşesi yaratmış. Burada da son derece doğal ahşap bir malzeme tercih edilmiş.

Blog yazarının çalışma odasında da evin kalan dekorasyonunu devam ettiren bir taraf var. Kıyafetlerin dağınık görünüm olmadan asıldığı bir askı, bloggerın işiyle doğrudan alakalı. Kitaplık, şömine ve onun hemen önünde bulunan iki kişilik masa da, ilham perisini beklemek için harika bir kombinasyon oluşturmuş.

yatak odası dekorasyon
yatak odası dekorasyon

Şöminenin ısıtacağı bu odada da elbette kalın ve büyük bir halı yerine suni kürk tercih edilerek otantik bir görünüm oluşturulmuş. Bilgisayarın olduğu çalışma köşesi de home-office olarak kullanılan bu odadaki post ile uyumlu olan bir pelüş ile tekstil uyumunu tamamlamış.

Bir apartman dairesinde olduğumuzu unutmadan hemen yatak odasına geçelim. Burada da çok geniş bir alan olmadığı için az eşya ile fazla depolama alanı oluşturulacak bir komodin tipi tercih edilerek yine ahşap ve beyaz geçişlerin olduğu mobilyalar kullanılırken, altın metal detaylı bir ayna ile ortamın ışık yansımasına katkı sağlanmış. Yataktaki örtü tercihleri de salondaki Hint esintisinin bir devamı gibi görünüyor.

Çocuk odası da yine küçük bir metrekareye sahip olsa da, çocuk ruhuna uygun olarak sevimli ve renkli hazırlanmış. Duvardaki küçülmüş çocuk giysisi fikri gerçekten de değerlendirmeye değer değil mi! Çocuğun erişemeyeceği kullanışlı raflar da hem yer kazandırıyor hem de düzenli bir görüntü oluşturuyor.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Aradığın Her Hizmet Armut’ta!

görsel kaynak: theeverygirl

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Boya Badana Rehberi - Boya Seçimi Nasıl Yapılır?

Boya Badana Rehberi - Boya Seçimi Nasıl Yapılır?

2018'de Zirvedeki Yerimizi Sağlamlaştırıp Yüzde 63 Büyüdük!

2018'de Zirvedeki Yerimizi Sağlamlaştırıp Yüzde 63 Büyüdük!