Ataşehir'de Konforlu, Sıcak ve Samimi Bir Daire

Ataşehir'de Konforlu, Sıcak ve Samimi Bir Daire

İstanbul Ataşehir'de yeni evli bir çiftin evine konuk oluyoruz. Ev sahipleri Zehra ve Kadir, evlilik önceci yoğun çalışma tempoları sebebiyle bir iç mimarla çalışmaya karar veriyorlar. Zehra ve Kadir'in Ataşehirdeki sıcak, samimi ve enerjik evlerine konuk olmak ve İç mimar Serra Özbay'dan evin hikayesini dinlemek için yazımıza göz atın.

Zehra ve Kadir bana ulaştıklarında, yeni evlerine taşınmak istedikleri tarihe sadece birkaç hafta kalmıştı. Hayal ettikleri evi üç kelimeyle tanımlamalarını istediğimde, ikisinin verdiği cevap neredeyse aynıydı "konforlu, sıcak ve samimi". Genç çiftin hayalindeki evi tasarlamak için çok az vaktimiz vardı. Hemen işe koyulduk. Projeyi birkaç günde hazırlayıp, imalatları ekiplerimize dağıttık. Bu sırada dairede çalışmalara başlamıştık bile, elektrik için gerekli kırımlar yapıldı ve duvarlar açık gri-vizon rengine boyandı. Boya ve duvarlardaki tamir işlerini için ev sahiplerinin isteği üzerine Armut aracılığıyla ulaştıkları ve daha öncede çalışıp memnun kaldıkları ekip ile çalıştık.

ev_dekorasyonu

Salonda depolama alanına ihtiyaç duyduklarını belirtmişlerdi ve bizde TV bölümünde, duvar rengiyle aynı renkte bir dolap tasarladık. Dolabın derinliği standardın biraz daha üstünde tutarak ihtiyaçları olan alanı onlara sağlamayı hedefledik. Çift için özel tasarladığımız metal rafın salonda en dikkat çeken parça olduğunu söyleyebiliriz. Aksesuarlarını sergileyebilecekleri, kitaplarını dizebilecekleri bu metal rafın arkasını ayna kapladık. Böylece hem mekana derinlik katmış, hem de aksesuarların daha zengin ve gösterişli gözükmesini sağlamış olduk. TV bölümünde simetrik olarak kullandığımız noktasal ışık cam rafların arasından süzülerek dramatik bir efekt yaratıyor.

ev_dekor_dekorasyon

Genç çift, ilk görüşmemizde evlerinde misafir ağırlamayı çok sevdiklerini ve keyifli bir yemek bölümü hayal ettiklerinden bahsetmişlerdi. Biz de yemek bölümü için altı kişilik masif bir yemek masası ürettirdik. Yemek masasının oturma bölümünü tarafında bank kullandık, böylece sandalyelerin sırtı yemek ve oturma bölümü arasında bir set oluşturmayacaktı. Kullandığımız metal ayaklı bankın döşemesine, oturma bölümünde de sıkça kullandığımız, turkuaz renkte bir bordur detayı ekledik. Siyah metal ayna ile mekana derinlik katarak, olduğundan biraz daha geniş algılanmasını istedik. Pirinc detaylı sarkıt aydınlatma ile yemek bölümünü vurgulayarak, sıcak bir bitiş sağladık.

ev_dekor_aydinlatma

Renkli cam vazo ve mumluklar, proje için özel ürettiğimiz renkli yastıklar aksesuarlar arasında en çok göze çarpanlardan. Zehra ve Kadir'in balayı için gittikleri Bali'den getirdikleri ahşap objeler ise mekana kesinlikle sıcaklık kattı.

13 gün süren bir serüven sonrasında genç çifte evlerini teslim ettik. Her proje tesliminde yaşadığımız heyecan ve biriktirdiğimiz güzel anılara bir yenisini daha eklemiş olduk. Teşekkürler Zehra ve Kadir!  

ev_dekor

Sen De Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

İşinde Uzman, Yüzlerce Dekorasyon Firması Armut'ta!

Kolayca İhtiyacını Anlatıp, Ücretsiz Fiyat Teklifleri Alabilirsin

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Hayalinizdeki Halıyı Bulmak için Öneriler

Hayalinizdeki Halıyı Bulmak için Öneriler

Dekorasyonda Renkli Bant Devrimi

Dekorasyonda Renkli Bant Devrimi