Tost Makinesi Temizlemenin 4 Yolu

Tost Makinesi Temizlemenin 4 Yolu

Özellikle yoğun günlerde kahvaltıyı hızlıca aradan çıkarmak için bir tost hazırlamak çoğumuzun tercihi olabilir. Ama bu hızlı kahvaltı arkasında kirli bir tost makinesi bırakabiliyor ne yazık ki. Tost makinesi temizlemek için bazı pratik yollar var, onları uygulayarak mis gibi tostunu yerken bir yandan temizliği dert etmekten kurtulacaksın. Tost makinenin tipine göre nasıl bir temizlik rutini oluşturacağını ve nelere dikkat edeceğini yazımızda bulabilirsin.

Doğal Malzemelerle Ankastre Ocak Temizliği Nasıl Yapılır?

Küçük Mutfaklarda Nasıl Düzenlemeler Yapılabilir?

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Tost Makinesi Ne Sıklıkla Temizlenir?

Tost makineni temiz kullanmak hem mutfak hijyeni hem de makinenin ömrünü uzun tutmak için oldukça önemli. Bu sebeple her kullanımdan sonra tost makineni temizlemende fayda var. Önemli bir yağ lekesi ya da yanık olmadığı sürece makineyi temiz bir bezle silmen de yeterli olacaktır. Ama ayrıntılı temizliği de sıkça yapmanda yarar var.

tost-makinesi-temizleme

Plakaları Ayır: Plakalı Tost Makinesi Temizliği

Plakaları ayrılabilen makinelerde tost yaptıktan sonra temizlik için makinenin soğumasını beklemelisin. Ardından da makineyi prizden çıkarıp, plakalarını ayırarak temizlik yapabilirsin. Plakaları elde bulaşık süngeri ve deterjan yardımıyla temizledikten sonra makinenin içinde kalan yemek artıklarını çöpe dökebilirsin. Makinenin içine bulaşan yağları da elektrik aksamına zarar vermemeye özen göstererek ıslak bir bezle temizleyebilirsin. Plakaları kurumadan makineye takmaman gerekir.

plakali-tost-makinesi-temizligi

 Plakalardaki Yapışmış Lekeleri Nasıl Çıkarmalıyız?

Peynir yanıkları ve yağlar plakalara yapışmış olabilir. Bu lekeleri çıkarırken tel kullanmaman gerekiyor çünkü bu tel plakanın yapışmazlık özelliğini yok edebilir. Bu yüzden plaka temizliğinde zorlu lekeleri suda bekletebilir ya da plastik bir spatula yardımıyla ayırabilirsin.

yapismis-lekeleri-temizleme

Fırın Kağıdı Kullan: Makinenin Çabuk Kirlenmemesi İçin Ne Yapmalı?

Tost yaparken özellikle tosttan akan peynirler ve yağlar sebebiyle plakalar ve makine kirlenebilir. Bu kirler makinenin bozulmasına dahi yol açabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak adına kullanırken de dikkat edebileceğin bazı noktalar var. Örneğin tost makinesini yağlı kağıtla kullanabilirsin. Bu sayede plakaların lekelenmesinin önüne geçebilirsin.

tost-makinesi-kullanimi

Tek Parça Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Plakalara ayrılmayan tost makinelerinin temizliğinde de yine plakalı makinelerde olduğu gibi öncelikle makinenin soğumasını beklemeli ve elektrikten çıkarmalısın. Ardından kalıntıları mikrofiber bir bez ya da süngerle makineden ayırmalı ve atmalısın. Zorlu lekeler için tost makinesini çizmeyecek şekilde tasarlanmış özel fırçalardan da yardım alabilirsin. Bu makinelerin temizliği kısmen daha zor olduğu için tost yapacağın zaman fırın kağıdı kullanmak daha pratik olabilir. İçerisindeki elektrik aksamına zarar gelmemesi için makineyi direkt olarak suya maruz bırakmamak gerekir.

tek-parca-tost-makinesi

Görsel Kaynaklar: pexels.com, evimicin.evidea.com, altunmarket.com, webtekno.com, business.innovagoods.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tütsü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tütsü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Etkileyici Bir Kütüphane İçin Kitaplık Düzenleme Fikirleri

Etkileyici Bir Kütüphane İçin Kitaplık Düzenleme Fikirleri