Kolayca Yapılabilen 5 Masa Lambası Fikri

Kolayca Yapılabilen 5 Masa Lambası Fikri

Evinin dekorasyonunu küçük dokunuşlarla özelleştirebilir ve benzersiz hale getirebilirsin. Bunun için dekorasyonda kullandığın koltuk, halı gibi büyük ve temel eşyaları küçük eşyalarla birleştirmen gerekiyor. Masa örtüleri, biblolar, vazolar ya da masa lambaları ile dekorasyonunda özgünlüğü yakalayabilirsin. Bu yazımızda senin için kolaylıkla yapabileceğin masa lambası fikirlerini topladık.

Birbirinden Güzel 7 Farklı Balkon Masası Fikri

Yatak Odası İçin İlham Veren Kendin Yap Örnekleri

Hangi Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Trendi Sana Göre?

Nasıl Bir Masa Lambası?

İlk olarak nasıl bir masa lambasına ihtiyacın olduğuna karar vermek süreci kolaylaştıracaktır. Masa lambası ihtiyacını belirlerken bazı sorulara cevap vermek işini kolaylaştırabilir. Ne kadar ışığa ihtiyacın var, dekorasyonunda buna ne kadar alan ayırabilirsin, nereye koymak istiyorsun gibi soruların cevaplarını düşündüğün zaman ihtiyacını belirleyebilirsin. Bunun ardından yapman gereken küçük bir alışveriş. Bizim sana önerimiz herhangi bir proje için bir duya, ampule ve gerekli uzunlukta bir kabloya ihtiyacın olacağı için bunları temin etmen. Bunları edindikten sonra hangi tasarımı yapmaya karar verdiysen onu yapabilirsin.

kendin-yap-masa-lambasi

Şişeleri Kullanarak Özgünlük Kat

Meyve suyu, şarap, süt ya da su şişeleri ile oldukça dekoratif masa lambaları tasarlayabilirsin. Bunun için ışık verecek duylu ve ampullü kısmı teknik olarak düzenledikten sonra çeşitli tasarımlar yapabilirsin. Bu tasarımlarına ilham olması için birkaç fikri buradan paylaşıyoruz.

siselerle-masa-lambasi-yapimi
siselerle-masa-lambasi-yapimi

Eski Eşyalar ile Retro Bir Hava Kat

Masa lambası yapmak için yukarıda bahsettiğimiz temel eşyaların olduğu sürece her şeyi lambaya çevirebilirsin. Bu noktada evinde vintage rüzgarları estirmeyi seven birisiysen en yakın bit pazarına gidip küçük retro eşyalar kovalayabilirsin. Ardından bu eşyaları güzel masa lambalarına çevirerek dekorasyonuna özgün bir dokunuş katabilirsin.

vintage-masa-lambasi-yapimi
vintage-masa-lambasi-yapimi
vintage-masa-lambasi-yapimi

İpler ve Boyalar ile Renklendir

Evinin ışığını sağlayacak olan masa lambalarının tasarımını yaparken renkleri kullanmaktan çekinmemelisin. Bunun için basit düz renk bir abajur alıp bunu ister gökkuşağına çevir, ister kendini gösterecek parlak bir renge boya. Ama stresli bir toplantıda bile dönüp baktığında sana moral olacak bir tasarım yapmayı aklında tut. Renkleri yalnız boyayla değil, iplerle ya da kumaşlarla da yakalayabileceğini hatırlatmak isteriz.

yaratici-masa-lambasi-tasarimlari
yaratici-masa-lambasi-tasarimlari
yaratici-masa-lambasi-tasarimlari

Geri Dönüşüm Atıklarını Değerlendir

Değerlendirebileceğin hiçbir şey çöpe gitmesin. Dünyayı korumak için bireysel olarak yapabileceklerimizin arasında ilk sıralarda geri dönüşüm gelse de artık bunun bile yeterli olmadığı bir noktadayız ne yazık ki. Bu sebeple mümkün olduğunca çöp çıkarmamak adına yeniden kullanım gibi yöntemler yaygınlaşmakta. Bu önerimiz de bununla ilgili. İster artan duvar kağıdın olsun, ister artık kullanılmaz hale gelen yastık kılıflarının kumaşları ya da teki kaybolmuş düğmeler. Bunların hepsiyle bir kolaj yaratarak oldukça şık bir masa lambası tasarlayabilirsin.

geri-donusum-masa-lambasi
geri-donusum-masa-lambasi
geri-donusum-masa-lambasi

El İşi Tasarımlarıyla Hareket Kat

Örgü ya da makrome işleriyle de çok şık masa lambaları yapabilirsin. Bunun için eğer biliyorsan kendin örebileceğin gibi hazır satılan makrome işleri ya da hazır tığ işlerini de kullanabilirsin. Bir başka yöntem de ailenden kalan tığ işi masa örtülerini değerlendirmek olabilir.

el-isi-masa-lambasi
el-isi-masa-lambasi
el-isi-lamba

Bonus: Dekorasyona Hareket Katan Kendin Yap Mantar Lamba

Son zamanlarda sosyal medyada karşımıza çok çıkan kendin yap denemelerinden biri de mantar lambalar! Tasarım bir modelden esinlenerek evde yapılan mantar lambalarından tasarımından neredeyse hiçbir farkı yok, üstelik yapması da kolay ve bütçe dostu. Bunun için ihtiyacın olan şeyler, bir cam kase, bir silindirik cam vazo, aydınlatma donanımı ve led ampul (eskimiş bir lambanı değerlendirebilirsin). Bununla birlikte dekorasyonuna uyacak bir rengi seçip işe koyulabilirsin. İlk aşamada cam vazo ve kasenin dış yüzeyini boyadan koruma amaçlı kapla ve daha sonra iç tarafı sprey boya ile iyice boya. Boyama işlemi sırasında mesafeni koruyarak boyayı ince ince katmanlar halinde atmaya dikkat et. Kuruduktan sonra vazonun içine led ışığını yerleştir ve kaseyle üstünü kapa. İşte yapması bu kadar kolay!

mantar-masa-lambasi
kendin-yap-ikea-lamba

Görsel Kaynaklar: theprucerafts.com, thepruce.com, pinterest.com, thesorrygirls.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Soğuk Kahve Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Buzlu Kahve Tarifleri

Evde Soğuk Kahve Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Buzlu Kahve Tarifleri

Dağ Palmiyesi Bakım Rehberi

Dağ Palmiyesi Bakım Rehberi