Feng-Shui'ye Göre Evimizde Bulunması Gereken 10 Bitki

Feng-Shui'ye Göre Evimizde Bulunması Gereken 10 Bitki

Eski bir Çin geleneği olan Feng-Shui modern zamanlarda da oldukça meşhur olmuş bir çevre düzenleme uygulamasıdır. Feng-Shui öğretisine göre enerjinin akışı doğadan öğrendiğimiz ve ilham aldığımız bazı yöntemlerle sağlanır ve yaşam alanlarımızda buna göre bazı düzenlemeler yapılır. Bu düzenlemeler eşyaların şeklinden konumlandırılışlarına kadar birçok yöntemi kapsar ve bitkiler de bu öğretiye göre oldukça önemlidir.

Geçmişten Günümüze Feng-Shui

Dekorasyonda Uzak Doğu Esintisi: Chinoiserie

Minimalist Yaşam Felsefesini Evinize Taşıyacak 4 Özellik

Para Ağacı

Para ağacı madeni paraya benzeyen küçük yapraklarıyla bulunduğu eve bolluk ve bereket getirir. Bu bereket yalnızca maddi bir bereket değildir, aynı zamanda bilişsel üretimin, yaratıcılığın da bereketlenmesi bu bitki sayesinde mümkün olur. İçinde bulunduğu ortama getirdiği çoğalma enerjisi de bolluğu hatırlatır. Evinde yaptığın Feng-Shui’ye göre para köşesi alanına bu ağaçtan bol bol koyabilirsin.

feng-shuiye-gore-bitkiler

Orkide

Oldukça zarif olan orkide çiçeği görüntüsüyle adeta insanı büyülüyor. Evine huzuru ve iyiliği davet ederken orkideden yararlanabilirsin. Renklerine göre orkideleri özel alanlara koymayı tercih edebilirsin. Örneğin mor orkideyi para köşesine koyarak özellikle iş hayatına yeni giriyorsan işinin bereketini arttırabilirsin. Bunun yanında sarı orkideyi de sağlık köşende baş köşeye alabilirsin.

evde-orkide-bakmanin-sebepleri

Adaçayı Bitkisi

Her ortamda rahatlıkla yetişebilen adaçayı bitkisi evine bir mutluluk kaynağı olacak. İster salonunda istersen de evinin girişinde bahçede bakarak yanından her geçtiğinde gününe güçlü bir neşe enerjisi davet edebilirsin.

adacayi-bitkisinin-enerjisi

Bambu

Çin’in en gözde bitkilerinden olan bambuyu evinde farklı amaçlarla yarattığın farklı köşelere sayılarına dikkat ederek koyabilirsin. Tatlı suda bir vazo içinde yaşaması en uygunu olan bu bitki aile hayatını güçlendirmenin yanında akademik başarılarını da arttıracak. Aynı zamanda özellikle nemli ortamları seven bambu bitkisi evine uğur getiren çiçekler arasında baş sıralarda gelir.

bambu-anlami

Barış Çiçeği

Eve bereket getiren çiçeklerin yanında barış çiçeği de hem bakımı kolay hem de ortama birçok yararı olan bir bitkidir. Bu sebeple özellikle klima kullanılan ortamlarda alerjenlerin temizlenmesi adına barış çiçeğinin kullanımı önerilir.

evde-baris-cicegi-bakimi

Portakal Ağacı

Portakal ağacı hem tazecik görünümü hem de hoş kokulu çiçekleriyle eve şans getiren bitkiler arasında gelir. Bir ağaçta kilolarca meyve veren bu ağaçlar şansı ve yanında bereketi temsil eder. Aynı zamanda özellikle manevi açlığını doyurman için sana destek olacak bir bitkidir portakal ağacı, bu anlamda bu ağaca arkadaşlık ve aile ilişkilerini güçlendirme hedefiyle bakabilirsin.

portakal-agacinin-manevi-anlami

Şakayık

Şakayık kocaman pembe çiçekleriyle adeta bir romantik rüya ortamı yaratır. Özellikle bahçelerde bahar aylarını şenlendiren bu çiçekler evine ve yaşamına aşkı davet etmenin en güzel yoludur. Evde bulunması gereken çiçekler arasında gelen şakayık ilk çiçeğini açmak için senin sabrını dener ve uzun bekleyişin sonunda açarak güzelliğini ortaya serer. Aşk da böyle bir şey değil midir?

evde-sakayik-bakmanin-feng-shuideki-anlami

Aloe Vera

Özellikle nemli ortamları seven ve tuvaletinde dahi bakabileceğin aloe veranın faydaları sayarak bitmez. Evde bulunan bitkilerin arasında havayı temizlemenin yanı sıra özellikle cildine sürdüğünde şifasını kolaylıkla göreceğin bir bitki aloe vera. Bu sebeple de özellikle sağlık konularında enerjine iyi gelecek bir bitki.

aloe-vera-yararlari

Kasımpatı

Eve uğur getiren çiçeklerden bir diğeri de kasımpatıdır. Kasımpatı aynı zamanda Feng-Shui felsefesinde uzun bir ömrü temsil eder. Belki bu sebeple ailenin büyüklerine ömürlerini sağlıklı ve uzun geçirmelerini istediğini göstermek adına bu çiçeği hediye alabilirsin.

evde-kasimpati-bakmanin-faydalari

Biberiye

Evde olması gereken çiçeklerden bir diğeri olan biberiyeye özellikle yatak odanda alan açabilirsin. Özellikle stresli zamanlarında uykunu rahatlatması ve kaygı seviyeni dengelemesi gibi alalarda güçlü olan bu bitkiye evinde alan açarak ruhani dünyana huzuru çağırabilirsin.

biberiye-feng-shui-bitkileri

Görsel Kaynaklar: modakonseptt.com, evimdergisi.com.tr, pexels.com, cicekdemeti.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Salon Dekorasyonunda Doğru Ayna Kullanımı için İpuçları

Salon Dekorasyonunda Doğru Ayna Kullanımı için İpuçları

Basit Adımlarla Duş Başlığı Temizliği

Basit Adımlarla Duş Başlığı Temizliği