Ev Yapımı Bulaşık Makinesi Deterjanı Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Bulaşık Makinesi Deterjanı Nasıl Yapılır?

Bulaşık makineleri evlerin olmazsa olmazı diyebiliriz. Mutfakta yemek yapılarak ve yenerek geçirilen eğlenceli saatlerin ardından birden yığılan bulaşıkları makineye atmak bile bazen gözümüzde büyüse de bugün bu makinelere sahip olmak işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Makinende deterjana ihtiyacın olduğunda her zaman endüstriyel temizleyicileri kullanmak istemeyebilirsin. Bu durumda kendi deterjanını yapmak bu tarifle oldukça basit.

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Mutfak Tezgahı Nasıl Olmalı?

Doğal Malzemelerle Ankastre Ocak Temizliği Nasıl Yapılır?

İhtiyacın Olan Malzemeler ve Ekipmanlar

İlla ki çevreci bir adım olarak ev yapımı deterjana geçmek zorunda da değilsin bazı durumlarda evde deterjanın bitebilir ve hazırlıksız yakalanabilirsin. Bu tarif seni bu gibi durumlarda da kolayca hazırlanması sayesinde kurtaracaktır. Deterjanı yapmak için tahta kaşık, bir buz kabı, büyük bir karıştırma kabı ve ölçü aletlerine ihtiyacın var. Deterjan malzemeleri ise şu şekilde: çamaşır sodası (sodyum karbonat), boraks, limon tuzu, koşer tuz (mutfak tuzundan biraz farklı), limon suyu.

ev-yapimi-bulasik-deterjani

Deterjanı Hazırlamaya Geçiş

Yukarıda bahsettiğimiz malzemeleri edindikten sonra deterjanı hazırlamak oldukça basit. Deterjanını hazırladığın zaman hava geçirmez bir kapta muhafaza etmen gerekecek bu yüzden böyle bir kabı da yanında bulundurman iyi olur. Benzer şekilde bu malzemeleri bir defa edindiğin zaman birden fazla tarifte kullanabilirsin bu yüzden malzemelerini de güvenli bir yerde saklamayı planlaman gerekebilir. Deterjanını tablet olarak hazırlamak istemiyorsan bir bardak çamaşır sodası, bir bardak boraks, yarım bardak limon tuzu ve yarım bardak koşer tuzunu iyice karıştırman yeterli olacak. Tablet yapmak istediğin takdirde limon tuzunu çeyrek bardak limon suyuyla değiştirmelisin ve buz kalıplarında kurutmalısın.

deterjani-hazirlama

Ev Yapımı Deterjan Kullanımı

Tablet değil de deterjan formunda bir karışımın varsa bu karışımı her seferde 1-2 kaşık olacak şekilde kullanabilirsin. Sertleşen karışımları yumuşatmak için tahta kaşıkla karıştırma işlemi uygulayabilirsin. Tabletleri ise her çalıştırmada bir tane şeklinde kullanabilirsin.

ev-yapimi-deterjani-kullanma

Görsel Kaynaklar: thespruce.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sanal Gerçeklik: Yeni Dijital Dünyanın Kapılarını Aralamak

Sanal Gerçeklik: Yeni Dijital Dünyanın Kapılarını Aralamak

Bu Tariflerle Kendi Doğal Rujunu Hazırla

Bu Tariflerle Kendi Doğal Rujunu Hazırla