Ev Dekorasyonunda Yeşilin Doğal Zerafeti

Ev Dekorasyonunda Yeşilin Doğal Zerafeti

Doğa deyince yeşil, yeşil deyince doğa gelir aklımıza; bu kaçınılmaz bağlantı sayesinde de yeşil rengi içine girdiği her yere bir ferahlık ve huzur taşır. Ağaçların, derelerin, çimenlerin bu güzel rengini evinin dekorasyonunda kullanarak sen de zarif bir dokunuşla evinin görünümüne yepyeni bir ruh katabilirsin.

Dekorasyonda Renklerin İşaretleri Ve Etkileri

Ev Dekorasyonunda Renk Teorisi ve Renk Uyumu

Uzmanlarından Evde Bitki Bakımının İncelikleri

Yeşilin Durgun Enerjisi

Yeşil oldukça sakin bir renk olsa da yaşamı ve doğumu simgeler. Kıştan ilkbahara geçtiğimizde doğa yeşererek yeniden canlandığını ilan eder. Bu canlılık halini enerjisinde barındıran yeşil bu sebeple hasta olduğunda ya da yoğun bir stresle baş başa kaldığında sana ihtiyacın olan gücü verebilir. Özellikle de dekorasyonunda yeşili doğal haliyle örneğin bir ev bitkisinde getirirsen evine yeni bir hayat katmış olmak sana güç verecektir.

yesilin-enerjisi

Yeşil İle Uyan Renkler

Yeşil renk olarak mavi ve sarının karışımından meydana gelir. Yeşil rengi mavi ve sarının oranına bağlı olarak değişen birçok farklı tona sahiptir. Bu tonları da göz önünde bulundurarak yeşil ile uyumlu renkleri çeşitlendirebiliriz. Yeşil ile yakışacak renkler arasında kahverengi, sarı, gri, krem,  siyah ve beyaz sayılabilir. Örneğin neon yeşil bir bluz ile beyaz bir pantolon çok hoş dururken; evinde kullanacağın fıstık yeşili bir koltukla krem rengi perdeleri kombinleyebilirsin.

yesil-ile-uyumlu-renkler

Yatak Odası, Mutfak ve Banyo İçin Dekorasyon İpuçları

Yeşil rengini evinde farklı odalarda kullanabilirsin. Hangi odada nasıl kullanabileceğinle ilgili bazı öneriler vermek istedik. Örneğin salonunda yeşili kullanmanın belki de en güzel yolu bitkilerden yararlanmaktır. Açık renk bir salonun varsa raflarından sarkıtacağın bir sarmaşık odana bambaşka bir enerji getirebilir. Bunun yanında mutfağında dolaplarını yeşil yaparsan bu rengi daha da canlandırmak ve eğlenceli bir hale getirmek için mor ve kahverengi eklemeler yapabilirsin. Banyonda ise krem rengi fayanslarını yeşil banyo aksesuarlarıyla birlikte kullanabileceğin gibi nem seven uzun bambuları da banyonun dekorasyonunu tamamlarken kullanabilirsin.

yesil-kullanimi-icin-ipuclari

Aksesuarlar ve Aydınlatma İle Şıklığı Tamamlayın

Yeşil rengini büyük alanlarda kullanmak herkesin hoşuna gitmeyebilir. Örneğin herkes için bütün duvarlarını yeşile boyamak estetik bir tercih olmayabilir. Ama yine de evine yeşilin canlandırıcı zarafetini taşımak adına aksesuarlardan ve aydınlatmadan faydalanabilirsin. Bunun için biblolarında ya da lambaderinde yeşil tercihler yapabilirsin. Aynı zamanda bir duvarında açık yeşil ve sarı kullanarak minimal bir duvar çizimi de yapabilirsin.

dekorasyonda-yesil-kullanimi

Görsel Kaynaklar: blog.koctas.com.tr, housebeautiful.com, swatigoorha.com, home-designing.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Uzun Ömürlü Salon Çiçekleri Nelerdir?

Uzun Ömürlü Salon Çiçekleri Nelerdir?

Evinizi Sonbahar Mevsimine Hazırlamanın 7 Yolu

Evinizi Sonbahar Mevsimine Hazırlamanın 7 Yolu