Euphoria Makyaj Trendleri

Euphoria Makyaj Trendleri

2022’de ikinci sezonu yayınlanan Euphoria, dizi tarihinin rekorlarını toplayan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Aynı isimli İsrail serisinden esinlenen Euphoria, bir grup lise öğrencisinin hayatlarından kesitler sunarak birbirleriyle olan dostluk ve düşmanlık ilişkilerini pek çok farklı katmanda ele alıyor. Özellikle ışık, müzik, sinematografi nitelikleriyle kendini diğer gençlik dizilerinden ayıran Euphoria, başlı başına bir makyaj ikonu haline gelmiş durumda.

Makyaj sanatçısı Doniella Davy tarafından tasarlanan tüm bu makyaj görünümleri karakterlerin ruh hallerini ve kişiliklerini yansıtacak şekilde belirlenmiş. Hikayeyi takip edecek şekilde değişimlerini görebildiğimiz makyaj çalışmalarını gelin birlikte inceleyelim.

Kendin Yap: Soya Mumu

Doğal Saç Bakım Yağı Tarifleri

Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı

Vurucu Neon Çizgiler

Neon’un 90lardan sonra bu kadar cesurca kullanımı Z jenerasyonu için ilk kez Euphoria dizisinde karşımıza çıkıyor. Dizinin özellikle ilk sezonunda Jules (HUnter Schaffer) üzerinde gördüğümüz neon çizgiler herkesin makyaj çantasını karıştırmasına yol açtı. Yüz üzerinde fazla ağır olmayan renklendirmeler dışında tek başına dikkat çeken neon çizgileri renkli eyelinerlar ile sağlamak mümkün. Bununla beraber simli veya neon göz farlarını ıslak bir şekilde uygulayarak da aynı keskinlikte bir makyaj yapabilirsin. 

Yıldızlar ve Gözyaşı

Euphoria dizisinin ikonik görünümlerinden biri olan pırıltılı gözyaşı tasarımı Rue (Zendaya) tarafından ilk sezonun birkaç bölümünde sahneye taşınmıştı. Aynı şekilde Jules karakterinde de altın yaldızlarla görebildiğimiz bu görünümü kendi renk seçimine göre uyarlayabilirsin. Üzgün ancak ışıltısından bir şey kaybetmeyen bu görünümde makyaj stickerları ile birlikte mor ağırlıklı simli farlar kullanılmış. Gözyaşı görünümü için ise far ve yıldızlar sadece göz kapağından değil, gözden yanaklara dökülen biçimde yerleştirilmiş.

Katmanlı, Karışmayan Eyeliner

Alexa Demie tarafından canlandırılan Maddy ve Sydney Sweeney tarafından canlandırılan Cassie üzerinde görebildiğimiz katmanlı eyeliner ve göz farı farklı iki kontrast rengi karıştırmadan cesurca sergiliyor. Canlı pigmentler sayesinde oluşturulabilen bu makyajda ise karakterlerin savaşı ortaya konmuş.

1960’lardan Gelen İlham

1960’larda popüler olan örümcek göz (spider eye) görünümü Euphoria’da ikinci sezonda kendi sesini bulan Lexi (Maude Apatow) karakterinde yansıtılmış. Klasik giyim tarzıyla makyajı uyum gösteren Lexi için 60’lardaki görünüme baskın eyeliner uygulamaları da eklenmiş.

Sonuna Kadar Işıltı

Işıltılı taşlar dizinin şüphe götürmez şekilde en büyük makyaj trendi haline gelmiş durumda. Göz farı çevresinde, kirpiklerde, yüzün bütününde, kaşlarda ve hatta saç diplerinde kullanılan ışıltılı taşlar Euphoria’dan ilham alınan makyajlarda fazlasıyla kullanılıyor. Neredeyse her karakterde karşımıza çıkan ışıltılı taşlar abartılı görünümü normalleştirmiş durumda.

Eğlenceli Çizgiler

Makyaj konusunda fazlasıyla özgür ve özgün çizgilerin atıldığı Euphroia’da eğlenceli görünümlerle de karşılaşıyoruz. Özellikle Jules karakterinde görebildiğimiz çizimler sade bir yüze uygulanmış dikkat çekici unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu eğlenceli görünümleri renkli eyelinerlar veya yine jel göz farları ile uygulayabilirsin.

Beyazın Gücü

Diğer gençlik dizilerinde sıkça rastlanmayan bir başka trend ise beyaz renginin makyajda kullanılması. Gözlere ve mimiklere daha dikkat çekmek adına kullanılan beyaz rengi pek çok karakterin makyajında görebilmekteyiz. 

3 Boyutlu Görünümler

Birinci sezonun en cesur ve olağandışı görünümlerinden olan 3 boyutlu metalik görünümler oldukça baskın ve güçlü bir karakter olan Jules’un hikayesini takip edecek şekilde tasarlanmış. Yaşadıklarının ardından kendini korumaya çalışan Jules’un makyajı da bu düşünceyi destekler şekilde tasarlanmış.

Sivri Uçlar ve Keskin Bakışlar

Özellikle ikinci sezonda karakterinin gücünü görebildiğimiz Maddy karakterinde fazlaca karşılaştığımız sivri uçlu eyeliner tasarımları dikkatleri bakışlara çekiyor. Diğer pek çok karakterde de karşımıza çıkan sivri uçlar sadece eyeliner kuyruğunda değil, göz pınarında da kullanılmış.

Cesur Mavi

Dizinin popüler renklerinden biri olan mavi dizinin çekildiği lisenin takım renkleri olduğu için de sıkça karşımıza çıkıyor. Kıyafetlerde de karşılaştığımız monokrom maviyi göz makyajlarında neredeyse her karakterin kendi kişiliğine göre uyarlamalarını görmemiz mümkün oluyor. Böylece her göz rengiyle bir şekilde uyum tutturan maviyi denemek için bize de bir fırsat çıkabilir.

Çift Kuyruklu Eyeliner

Sert ve güçlü karakterlerin çoğunluğunda karşımıza çıkan çift kuyruklu eyeliner daha vahşi bir görünüm verilmesini sağlıyor. Eğer eyeliner ile yaratıcı görünümler ortaya koymayı düşünürsen bu farklı tarzları deneyerek eğlenceli bir görünüm tasarlayabilirsin.

Görsel Kaynaklar: Pinterest, Glamour, The Italian Reve, Elle, Mashable

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İkebana Nedir?

İkebana Nedir?

Küçük Banyoda Fayans Seçimi Nasıl Olmalı?

Küçük Banyoda Fayans Seçimi Nasıl Olmalı?