En Faydalı İngilizce Geliştirme Yöntemleri

En Faydalı İngilizce Geliştirme Yöntemleri

İngilizce bugün dünyada en çok konuşulan diller arasında birinci sırada geliyor. Bunun yanında anadili olmayıp İngilizceyi ikinci dil olarak bilen de çok kişi var çünkü turizm, sanayi, ticaret gibi birçok sektör ortak dil olarak İngilizce kullanıyor. Bu sebeplerle bugün birçok kişi İngilizcesini geliştirmeye gayret ediyor, senin için kendi kendine evde İngilizceni geliştirmene yarayacak birkaç yöntemi bu yazımızda bir araya getirdik.

Kendinize Alacağınız En Güzel 9 Hediye

Yabancı Dil Öğrenmenin Çocuk Gelişimi Üzerindeki Muhteşem Etkileri

Zamansız Tatil Planı Nasıl Yapılır?

İngilizce Nasıl Geliştirilir?

Bugün dünya üzerinde binlerce hatta milyonlarca insanın İngilizcesini geliştirmek için çabaladığını düşünürsek dil geliştirmenin birçok yolunun türediğinden bahsetmek yanlış olmaz. Bunlar arasında telefonlar için İngilizce geliştirme uygulamaları, internette konuşma grupları, sosyal medya kanallarında çeşitli video serileri ve kitaplar sayılabilir. İngilizceni geliştirmek istiyorsan bu yollar arasında sana en uygununu bulmalı ve düzenli bir şekilde uygulamaya özen göstermelisin. Bir şeyi öğrenmenin altın kuralı, bir düzene bağlı kalmaktır. Bunun için günde 15 dakikanı bile ayırabiliyorsan ayırmalı ve düzenini bozmamaya dikkat etmelisin.

ingilizce-nasil-gelistirilir

İngilizce geliştirme yolları içinden kendine en uygun olanı seçerken hangi alanda gelişmek istediğini düşünerek karar verebilirsin. İhtiyacının okuma mı, dinleme mi, yazma mı yoksa konuşma mı olduğuna karar verip buna göre bir yöntemle ilerlemeyi tercih edebilirsin. İngilizceni geliştirme yolunda bir uzmana ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsan aradığın işinde uzman ekipleri Armut’ta kolaylıkla bulabilirsin.

ingilizce-gelistirme-yollari

Konuşma Becerisini Geliştirme Yolları

İngilizce konusunda her alan özel bir deneyim gerektirse de konuşma yetisini geliştirmek için iyi bir pratiğe ihtiyacın var. Bunun için yapabileceklerin arasında kendine İngilizce konuşan arkadaşlar bulmak ilk sırada düşünülebilir. Çünkü bir arkadaşla kendine ait çeşitli konuları, gündelik şeyleri ya da zaman zaman kültürel ya da mesleki derin konuları konuşabilirsin. Bunun yanı sıra tek başına yapabileceğin bir yöntem de ses kaydı alarak kendi kendine konuşmak. Bu şekilde bu kayıtları dinledikçe eksiklerini görebilirsin rahatlıkla.

ingilizce-speaking-gelistirme

Dinleme Becerisini Geliştirme Yolları

İngilizce dinleme yeteneği de konuşmada bahsettiğimiz şekilde pratikle gelişebilen bir yetenek. Dinleme yeteneğinde ilerlerken aklında tutman gereken ilk kural her şeyi anlamaya çalışmamak. Bazen özellikle anadili İngilizce olan kişiler konuşurken çok yerel kalıplar kullanabiliyor. Bu sebeple o kalıpları anlamamak çok doğal. Bunlara takılmaktansa anlatılanı yakalamaya çalışmalısın. Bunun dışında not alarak dinlemeye özen gösterirsen dinleme yeteneğin çok hızlı gelişecektir. Bunun için kullanabileceğin yollardan birkaçı şu şekilde: podcast dinlemek, üniversitelerin açık derslerini dinlemek, müzik dinlemek.

ingilizce-listening-gelistirme

Yazma Becerisini Geliştirme Yolları

İngilizce yazma yeteneğini geliştirmek için yazı dilinde sıklıkla kullanılan bazı kalıplara hakim olman işini kolaylaştıracaktır. Bunun için okuduğun haber ya da dergilerde dikkatini çeken cümleleri bir yere yazıp o kalıpları kelimeleri değiştire değiştire kullanmayı deneyebilirsin. Bunun yanında yazma yeni kelimeler öğrendikçe gelişir ve farklı kelimelerle çeşitlendirdikçe de zenginleşir, bu yüzden kullandığın kelimeleri çeşitlendirmek için sözlük kullanabilirsin. Bunun yanında eş anlamlı sözcükleri kontrol ederek daima aynı sözcükleri kullanmaktan kurtulabilirsin.

ingilizce-writing-gelistirme

Okuma Becerisini Geliştirme Yolları

Okuma becerisini geliştirmek insanın anadilinde dahi diğer tüm yetenekleri geliştirmenin kilidi. Okumayı iyi yapan birisi doğal olarak çok çeşitli kalıplara ve kelimelere hakim olacaktır ve bu sayede yazımı gelişecektir. Kurguya hakim olarak konuşurken ya da dinlerken anlatılanları takip etmekte zorlanmayacaktır. Okumayı geliştirmek için İngilizce kaynaklardan ilgi alanına ait haberleri takip edebilirsin. Bunun dışında günün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğin telefonunun dilini de İngilizce yapman gün boyu İngilizceye maruz kalmana sebep olacağından okumanı geliştirecektir.

ingilizce-reading-gelistirme

Görsel Kaynaklar: pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Depresyon Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Depresyon Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Yeni İşe Başlayanlara Alınacak Hediye Önerileri

Yeni İşe Başlayanlara Alınacak Hediye Önerileri