Saçlarınızı Kurtaracak 14 Doğal Saç Maskesi Tarifi

Saçlarınızı Kurtaracak 14 Doğal Saç Maskesi Tarifi

Evde vakit geçirdiğin bu süreçte kimyasal içerikli kremler kullanmak yerine her evde bulunan doğal malzemeler ile pratik saç maskeleri üretebilirsin. Kolaylıkla hazırlanabilecek bu saç bakım maskeleri ile canlı ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsin. Önemli olan saçının ihtiyacını belirlemek ve saç tipine uygun maskeyi tercih etmektir. Her saç tipinin problemi ve ihtiyacı farklıdır, bu sebeple farklı amaçlarla kullanılan çok çeşitli doğal saç bakım maskeleri mevcuttur. Bu yazımızda saçlarının ihtiyacına göre hangi doğal malzeme ve maskeleri uygulayabileceğinden bahsettik.

Cilde İyi Gelen Esansiyel Yağlar>

7 Adımda Makyaj Masası Nasıl Düzenlenir?>

Evde Dezenfektan ve Temizlik Mendili Nasıl Yapılır?>

İnce ve Seyrek Saçlar İçin

Saçların ince ve seyrekse evde bulunan malzemeler ile protein açısından zengin bir saç maskesi hazırlayarak saçlarının dolgunlaşmasını ve güçlenmesini sağlayabilirsin. Bol miktarda aminoasit bulunduran muz ve yumurta malzemeleri ile saç tellerinin elastikliğini artırabilir, saç dokusunu kalınlaştırabilirsin.

Maske tarifi I: 2 yumurta sarısı, 2 olgun muz, 2-3 yemek kaşığı bal, yarım fincan saç kremi ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tamamen püre haline gelinceye kadar iyice karıştır. Karışımı saçlarına iyice yedir, 20-30 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durula. Hızlıca sonuç veren bu saç maskesini her duştan önce uygulamanı tavsiye ederiz.

muzlu-sac-maskesi

Tarçının kan dolaşımını tetikleyici etkisi sayesinde saçlarının büyümesini ve güçlenmesini sağlayabileceğin bir saç maskesi önerimiz daha var. Evinde bulabileceğin iki basit malzemeden oluşan bu maskeyi kolaylıkla hazırlayabilirsin.

Maske tarifi II: Saçların için yeterli miktara ulaşana kadar tarçın ve hindistancevizi yağını eşit ölçüde karıştır. Karışımı saç köklerine ve saç tellerine uygula, saç derine masaj yaparak iyice yedir. 30-45 dakika bekledikten sonra durula. Etkili sonuç almak için bu maskeyi haftada bir kere uygulamanı öneririz.

tarcinli-sac-maskesi

Kolay Kırılan ve Mat Saçlar İçin 

İyi beslenemeyen saçlar parlaklığını yitirir ve kolay kırılmaya başlar. Evde bulunan malzemeler ile oluşturabileceğin saç maskeleri ile saç köklerini güçlendirebilir, kırılma ve mat görünümün önüne geçebilirsin. Her evde bulunan yumurta ve limonu kullanarak hazırlayabileceğin bu maske ile saçların derinlemesine beslenecek.

Maske tarifi I: Az miktarda limon suyu eklediğin 2 yumurta sarısını iyice karıştır. Karışımı saç köklerinden saç uçlarına doğru uygula ve maskenin saç dokusuna işlemesi için 30 dakika bekle.

yumurtali-sac-maskesi

Elma sirkesi saçların parlaklığını geri kazanmasını sağlamak ve saçları beslemek için son derece etkili bir malzemedir. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğin bu maske ile saçlarının sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsin.

Maske tarifi II: Saçların için yeterli miktara ulaşana kadar bal, elma sirkesi ve hindistancevizi yağını eşit ölçüde karıştır. Karışımı nemli saçlarına uygula ve en az 20 dakika bekledikten sonra saçlarını şampuanla. Her saç tipi için oldukça besleyici olan bu saç maskesi, aynı zamanda boyalı saçlar için saç rengini canlandırmayı sağlar. 

elma-sirkeli-sac-maskesi

Yıpranmış Saçlar İçin

Saç şekillendirme cihazları, hava kirliliği gibi çevresel faktörler ve saç boyalarından dolayı saçların yıpranmış ve güçsüz görünüyor olabilir. Kırıklar ve ayrılmış saç uçları, yıpranmış saçlara işaret eder. Saçlarını kestirmeden yıpranmış saç görünümünün önüne geçmek için nemlendirici saç maskelerine şans verebilirsin. Güçlü yapısı ile onarıcı ve besleyici özellikte olan hindistancevizi yağı, saçları nemlendirmekte son derece başarılıdır. 

Maske tarifi I: Mikrodalga fırında ısıttığın 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağını nemli saçlarına uygula. Kirliliği önlemek adına başına duş bonesi geçirmeni veya yastık kılıfının üzerine bir havlu sermeni öneririz. Bir gece bu şekilde uyu, sabah saçlarını şampuanla ve durula. İnce telli saçların varsa ve hindistancevizi yağı saçların için fazla ağır gelirse, aynı maskeyi avokado yağı veya zeytinyağı gibi daha hafif yağlar ile de uygulayabilirsin.

hindistancevizi-yagi-sac-maskesi

Omega-3 zengini yağ asitlerini bol miktarda bulunduran avokado bazlı saç maskesi, yıpranmış saçlarının onarılmasını ve canlandırılmasını sağlayabilir. Saç derisini nemlendiren bu maske, saç tellerine kaybettiği gücü ve parlaklığı geri kazandıracaktır.

Maske tarifi II: Yarım avokado, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balı iyice harmanla. Karışımı nemli saçlarına saç köklerinden saç uçlarına doğru uygula. Bu aşamada saçlarını yüksek ısıdan korumak için saçlarını bir havluyla sarmanı veya başına duş bonesi geçirmeni tavsiye ederiz. Sarılı saçlarını 10 dakika boyunca fön makinesi ile kurut. Daha sonra 20 dakika bekle ve saçlarını iyice durula.

avokadolu-sac-maskesi

Kaşınan Saç Derisi İçin

Kaşıntılı saç derisi problemi hassas saç derisi, saç derisi egzaması veya basit bir saç derisi kuruluğu çok sayıda farklı sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Saç derisini yatıştırmak ve nemlendirmek, kaşınan saç derisinin önüne geçmeyi sağlayan ilk adım olabilir. Antifungal özelliklerinin yanı sıra her türlü saç derisi rahatsızlığında iyileşmeyi sağlayan çay ağacı yağı ile hazırlayacağın saç maskesi, kaşıntılı saç derisi için son derece etkili olacaktır.

Maske tarifi I: Kulak temizleme çubuğuna 3 damla çay ağacı yağı damlat ve çubuğu kaşınan saç derisine hafifçe dokundur. Eğer yağ rahatsız edici gelirse maskeyi 1 fincan suya yarım yemek kaşığı çay ağacı yağı eklenecek şekilde seyreltebilirsin. Etkili bir nemlendirme sağlamak için ise maskeye 1 kapsül E vitamini eklemeni veya yağ dokundurduğun saç derisine E vitamini de yedirmeni tavsiye ederiz. Maskeyi uyguladıktan sonra bir gece bu şekilde uyuyup uyandığında saçlarını durularsan oldukça verimli bir sonuç elde edebilirsin.

cay-agaci-yagi-sac-maskesi

Yeşil çayın sayısız faydasına ilave olarak etkili bir saç derisi yatıştırıcı olduğu da unutulmamalıdır. Bünyesindeki antioksidanlar ve besleyici ögeler sayesinde, tahriş olmuş saç derisini sakinleştirir ve dengeler. Yeşil çayın yanı sıra nane yağı barındıran bu maske, nane yağının iltihaplanma önleyici özelliği sayesinde yatışmış ve nemli saç derisine kavuşmanı sağlayacak.

Maske tarifi II: 1 fincan yeşil çaya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 2 damla nane yağı ilave et. İyice karıştırdığın bu karışımı saç derine iyice yedir, en az 5 dakika beklettikten sonra durula.

yesil-cayli-sac-maskesi

Kepekli Saçlar İçin

Kepek problemi olanlarda saç derisinin kuruyup kaşındığı, ölü saç derilerinin pul pul olup döküldüğü görülür. Kepeği kontrol altına almak için saç derini yatıştıracak ve nemlendirecek maskeler uygulamayı tercih edebilirsin. İltihap önleyici ve canlandırıcı özelliklerinden dolayı taze zencefil, saç derisini yatıştırmak ve kepeği önlemek adına etkili bir malzemedir. 

Maske tarifi I: Yarım taze zencefili 2 fincan kadar su ile dolu bir kabın içine iyice rendele. Bu karışımı suyun yarısı buharlaşana kadar kaynat. 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını oluşan karışıma ekle. Karışımı saç derine yedir, kurumasını bekle ve saçlarını şampuanla. Bu karışım ile saç derisindeki hücre kaybının önüne geçebilir, kepekle savaşabilirsin. 

zencefilli-sac-maskesi

Önereceğimiz bir diğer saç maskesi, kepekli saç derisini önlemekte etkili olduğu kadar başarılı bir peeling etkili yüz maskesi olarak da işlev görebilir. Bu maske, ölü deri parçalarının cilt yüzeyinden atılmasını ve pullanmanın önlenmesini sağlar.

Maske tarifi II: 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı, 4 çay kaşığı şeker, 5 damla nane yağı ve 2 damla çay ağacını iyice karıştır. Maskeyi parmaklarınla veya saç fırçası yardımı ile nemli saç derine uygula. Parmaklarınla hafifçe masaj yaparak maskeyi saç derine yedir. Duştan önce uyguladığın bu maskeyi duş bitiminde durula. 

sekerli-sac-maskesi

Kuru Saçlar İçin

Kuru ve kolay elektriklenen, rengi donuklaşmış saçların varsa evde bulunan malzemeler ile pratik bir şekilde besleyici ve nemlendirici saç maskeleri üretebilirsin. Zengin içerikli besinler ile hazırlayacağın saç maskeleri sayesinde saçına kaybettiği nemi kazandırabilir, böylelikle saçında daha belirgin bukleler ve dalgalar elde edebilirsin. Sana önereceğimiz ilk saç maskesi, gücünü içerdiği malzemelerin nem tutucu özelliğinden alıyor.

Maske tarifi I: Yarım fincan pekmez, çeyrek fincan zeytinyağı, 4 yemek kaşığı bal, 2 muz, yarım fincan su, 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı unu topaksız hale gelinceye kadar harmanla. Karışımı ocağın üstüne alarak bir miktar ısıt. Saçını tutamlara ayır ve her bir tutam saça bu saç maskesini uygula. Saç tellerinin yeteri kadar beslenmesi için 45 dakika bekle ve saçlarını durula.

balli-sac-maskesi

Elektriklenen ve kuru saçlar için şans verilebilecek bir saç maskesi tarifimiz daha var. Daha az malzeme ile üretilebilecek bu pratik maske, saç tellerinin ağırlaşmadan nemlenmesini ve parlamasını sağlıyor.

Maske tarifi II: 1 çay kaşığı bal, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştır. Saç tellerinin kalınlığına ve saçlarının gürlüğüne bağlı olarak malzeme miktarını yarıya indirebilir veya iki katına çıkarabilirsin. Maskeyi derinlemesine uyguladığın saçlarını durulamadan önce saç tellerinin besleyici ögeler ile bütünleşmesi için 30-40 dakika bekle. Bu son derece besleyici saç maskesi bütün saç tipleri için uygundur.

balli-sac-maskesi

Yağlı Saçlar İçin

Saç maskelerinin çabuk yağlanan saç tipleri için uygun olmadığı, yağlanmayı hızlandıracağı söylense de evde bulunan kolay malzemeler ile yağlanmanın önüne geçen doğal bir saç maskesi hazırlaman mümkün. Yumurta akının bünyesinde barındırdığı protein enzimlerinden faydalanan bu saç maskesi, saçlarını beslemenin yanı sıra saçlarının yağlanma sürecini yavaşlatacak.

Maske tarifi I: 1 yumurtanın beyazı ve yarım limonun suyunu güzelce karıştır. Karışımı saç köklerinden saç uçlarına doğru yedir ve 30 dakika beklet. Daha sonra saçlarını ılık su ile iyice durula.

yumurtali-sac-maskesi

Hacimsiz Saçlar İçin

Saçların hacmini ve dolgunluğunu yitirmiş, zayıf görünüyor olabilir. Ancak kolaylıkla hazırlanabilen, doğal saç maskeleri ile saçlarını canlandırabilir ve saç tellerinin dolgunluğunu artırabilirsin. Hacim artırıcı saç maskelerine şans verirken en önemli noktanın maskeyi hafif nemli saç tellerine derinlemesine uygulamak olduğunu unutmamalısın.

Maske tarifi I: Yarım fincan yulaf, 2 yemek kaşığı badem yağı ve yarım fincan sütü karıştır. Herhangi bir süt çeşidi tercih edilebilir fakat en iyi sonucu besleyici özelliğinden ötürü tam yağlı inek sütü ile almak mümkündür. Maskeyi tüm saçına uygula ve 20-40 dakika bekle. Maskeyi saçında ne kadar uzun süre bekletirsen o kadar etkili bir sonuç alacağını unutma. Daha sonra saçlarını kurut ve her zaman yaptığın gibi şekillendir. Saçlarının çok daha dolgun ve canlı göründüğünü fark edeceksin.

yulaflı-sac-maskesi

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Balkon ve Bahçeler İçin İdeal Mobilyalar Nelerdir?

Balkon ve Bahçeler İçin İdeal Mobilyalar Nelerdir?

Kiler ve Mutfak Dolaplarını Nasıl Düzenleyebiliriz?

Kiler ve Mutfak Dolaplarını Nasıl Düzenleyebiliriz?