Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri

Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri

Makyaj kimisi için bir ruj kimisi için fondötenden rimeline bir yolculuk, bazıları ayda yılda bir yapar bazılarıysa hemen her gün uğraşır. Birçok kişinin hayatında böylesi yeri olan makyajı yapmak kadar çıkarmak da özen isteyen bir süreç. Her ne kadar doğal malzemeler kullanılsa da makyaj ürünleri doğru temizlenmediğinde yüzünde kalıp cildine zarar verebilir. Böyle durumların önüne geçmek adına doğal makyaj temizleme yöntemlerine başvurabilirsin.

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal Saç Bakım Yağı Tarifleri

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Makyaj Temizlemek Neden Önemli?

Gün boyu yüzünde tuttuğun makyajını bazı zamanlar gece eve geldiğinde temizlemeyi pas geçiyor olabilirsin. Ama bu cildine büyük zararlar verebilir. Makyajın dışında gün boyu dışarının kiri ve yediklerin de cildindeki gözeneklerin kapanmasına sebep veriyor. Bu sebeple uyumadan yüzünü temizlemek oldukça önemli. Bu rutini oturttuğun takdirde cildin sağlıklı ve ışıl ışıl olacak. Temizlenen cildinde mat görüntü oluşumu ya da sivilce ve leke oluşumu görülmesi ihtimali düşecek. Bu gibi sebeplerle makyaj temizlemeye dikkat etmen oldukça önemli.

dogal-makyaj-temizleme-yontemleri

Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri Neler?

Yüzündeki makyajı temizlerken doğal ürünlere başvurman cilt sağlığını korumana yardım edebilir. Doğal ürünleri tercih ederek hem yüzünün ihtiyacı olan temizliği yapabilir hem de cildine gerekli bakımı uygulayabilirsin. Senin için kullanıp yararını görebileceğin ve evde kolaylıkla hazırlayabileceğin makyaj temizleme reçetelerini toparladık.

dogal-makyaj-temizleme

Bebek Gibi Bir Cilt İçin Bebek Şampuanı

Öncelikle her cilt tipi için uygun olduğu söylenen bir karışımdan bahsedebiliriz. Yüzünü temizlerken bakım yapmanı sağlayacak bu karışımda bebek şampuanından destek alacaksın. Yarım yemek kaşığı bebe şampuanını bir şişeye koyup üzerine yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı ekleyip üzerine de şişeyi dolduracak kadar su ilave ediyorsun. Bu karışımda kullanacağın bebe şampuanı yüzüne ihtiyacı olan özeni göstererek temizlik sağlarken kullanacağın yağlar cildini besleyecek. Özellikle Hindistan cevizi yağı yüzünü temizlerken bir yandan da antibakteriyal özelliği sayesinde yüzünde sivilce oluşumunun önüne geçebilir. Bu karışımı kullanmadan önce şişeyi iyice sallaman gerektiğini hatırlatalım.

hindistan-cevizi-yagi-ile-yuz-temizleme

Aloe Vera Sihri

Aloe vera bitkisi evlerde özellikle günümüzde yaygın olarak kullanılıyor. Bu bitkinin yapraklarının içinde jelimsi bir sıvı var. Bu sıvıyı direkt cildine uygulayarak nemlendirme etkisini görebilirsin. Örneğin küçük yanıklarda ya da sinek ısırıklarında bu jeli uygulamak cildine anında rahatlama sağlayacaktır. Aloe veranın bu muhteşem özelliklerini bir de makyaj temizleyicisi olarak kullanabilirsin. Bunun için bir bardak aloe vera suyu hazırlaman gerekiyor. Bunun için bir yaprak aloe veranın içindeki jeli bir bardak suyla blenderdan geçirmen yeterli. Bu suyu yarım bardak zeytinyağı ile karıştırdığında muhteşem bir makyaj temizleyicisi yapmış olacaksın. Bu karışım özellikle kuru ciltlerde nemlendirme etkisi yaratacaktır.

aloe-vera-ile-yuz-temizleme

Yoğurt Yüzüne Çok İyi Gelecek

Yoğurt tek başına pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için buzdolabında seni bekleyen bir ürün. İçeriğindeki laktik asit ve antibakteriyaller sayesinde cildindeki tahrişleri iyileştirme ve mikroplardan yüzünü temizleme işlerine yarayabilecek bir ürün yoğurt. Bu mucizevi ürünü kullanmak da oldukça basit. Bir pamuğu yoğurta batırıp ardından pamukla yüzündeki makyaj kalıntılarını temizleyebilirsin.

yogurt-ile-yuz-temizleme

Yağlı Ciltler İçin Özel Bir Karışım

Yağlı cilde sahipsen yüzünü temizlemek senin için oldukça önemli olmalı. Eğer yüz tipine uygun doğal bir makyaj temizleme tarifi arıyorsan bu tarifi denemeyi düşünebilirsin. Bir bardakta su ile kastil sabunu, lavanta yağı ve susam yağını karıştırarak bugüne kadar denediğin en başarılı makyaj temizleme suyunu elde edebilirsin. Karışımda oranlar genellikle birer kaşık olarak veriliyor ama küçük denemelerle cildinin hangi orana en iyi tepki verdiğini gözlemleyebilir ve kendine özel karışımını elde edebilirsin.

yagli-ciltler-icin-ozel-karisim

Görsel Kaynaklar: pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler

İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler

Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?