Makyaj Süngeri Bakımı: Temizlik ve Bakım Sırları

Makyaj Süngeri Bakımı: Temizlik ve Bakım Sırları

Makyaj yaparken özellikle makyajın bazını pürüzsüz yapmak önemlidir. Bu sayede makyajın kusursuz bir görüntüye sahip olabilir. İyi bir baz makyajı yaparken de en büyük yardımcın başarılı bir makyaj süngeridir. Bu süngerin fondöteni ve kapatıcıyı tam anlamıyla dağıtabilmesi için de temiz olması gerekir. Peki makyaj süngeri yıkama nasıl yapılır?

Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Yaz Aylarında Cildine İyi Gelecek Doğal Maskeler

Makyaj Süngeri Temizliğinin Önemi

Makyaj süngeri yıkamayı düzenli olarak yapman makyaj süngerini daha uzun süre kullanmana yarayacaktır. İyi bir sünger seçmek ve ona alışmak zaten zorken bir de sırf temizliğini aksattığın için atmak zorunda kalman oldukça üzücü olacaktır. Bir yandan makyaj süngeri kullanımında temizliğe önem vermenin en büyük sebeplerinden birisi hijyendir. Kirli bir sünger cildinde sivilcelenme problemleri yaratabilir.  

makyaj-sungeri-temizligi

Makyaj Süngeri Temizleme Yöntemleri

Makyaj süngeri nasıl temizlenir sorusunun birden çok cevabı var, bu yöntemleri deneyip hangisini uygulamakta rahat ettiğine göre bir tercih yapabilirsin. Beyaz sabunla ya da şampuanla ovalayarak temizleme en basit ve en çok tercih edilen yöntemlerden birisi, bu yöntemde sabunla temizledikten sonra ılık suyla arındırıp kurutmalısın süngerini. Bunun yanı sıra evde makyaj süngeri temizleme yöntemlerinden bir başkası da süngeri zeytinyağı ya da bebe yağına yatırıp ardından su ve sabunla temizlemektir. Bu yağlar yapışmış lekelerin sökülmesine yardımcı olacaktır. Son olarak mikrodalgaya su dolu bir kapta süngeri atıp 1-2 dakika bekleterek de temizlik yapmayı deneyebilirsin.

makyaj-sungeri-temizligi

Küflenmeyi Önleme

Makyaj süngeri küflenmesi özellikle temizlik sonrası kurutma aşamasındaki yanlışlar yüzünden olabilir. Kurutmada dikkat etmen gerekenlerin başında havadar bir ortamda kurutma yapmak ve iyice sıkılmış süngerini havlu üzerinde kurutmak geliyor. Süngeri nemliyken kullanman ve ardından havadar bir yerde saklaman da küflenmeyi önlemek için alabileceğin önlemler arasındadır.

makyaj-sungeri-kuflenmesi

Makyaj Süngeri Kullanım İpuçları

Evde makyaj süngeri temizlemenin ne kadar basit ve eğlenceli bir yöntem olduğunu bunu bir rutine oturtunca anlayacaksın. O süngerden çıkan kirleri gördüğünde bu rutine sahip olduğun için mutlu olacağına eminiz. Makyaj süngerini sık makyaj yapan birisiysen haftada 2-3 defa yıkamanı öneririz. Bunun dışında yüzünde sivilcelenme olduğu takdirde bakterileri yaymamak adına süngerini düzenli temizlemen gerekir. Birisine ödünç verdiğin süngeri geri aldığında yıkaman kendini olası bakterileri karşı koruman için iyi olacaktır.

makyaj-sungeri-kullanimi

Görsel Kaynaklar: pexels.com,.glamour.com, realsimple.com, thespruce.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Difenbahya Bakımının Püf Noktaları: Sulamadan Çoğaltmaya Her Şey

Difenbahya Bakımının Püf Noktaları: Sulamadan Çoğaltmaya Her Şey

Kedilerle Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Kedilerle Seyahat Etmenin Püf Noktaları