Doğal Güzellik: Evde Yapabileceğiniz Kışlık 8 Cilt Bakım Maskesi

Doğal Güzellik: Evde Yapabileceğiniz Kışlık 8 Cilt Bakım Maskesi

Son zamanlarda cildinde kuruluk, kızarıklık ve gerginlik gibi sorunlar gözlemliyor musun? Kışa girmemiz ve soğukların gelmesiyle birlikte cildinin koruma bariyerinde dengesizlikler oluşması ve cildinin nemini kaybetmesi oldukça doğaldır. Bu yüzden cildini korumak için ekstra önlemler alman gerekebilir. Bu önlemler arasında evde hazırlayıp uygulayabileceğin doğal maskeleri sayabiliriz. Cildine iyi bakmak istiyorsan bu maskeleri hazırlayarak onu soğuk havanın etkilerine karşı dayanıklı hale getirebilirsin.

Saçlarınızı Kurtaracak 14 Doğal Saç Maskesi Tarifi

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Soğuk Havalarda Cildin Donuklaşmasın

Soğuk havalar yüzünden enerjisini kaybedip daha sönük görünmeye meyleden bir cildin varsa bu maske tam senlik! Yarım salatalığın püresi, yulaf, bir çorba kaşığı yoğurt ve biraz balı karıştırarak hazırlayacağın maskeyi yüzüne haftalık olarak uyguladığın takdirde yeniden ışıltılı bir cilde sahip olabilirsin.

yogurt-maskesi

Nem İhtiyacın İçin

Soğuklarda cildimizin nem dengesi şaşabiliyor, bu durum karşısında cildine ihtiyacı olan nemi maske yardımıyla sağlayabilirsin. Bunun için hazırlayacağın maskenin ana maddesi avokado! Yarım avokadoyu yulafla ezdikten sonra biraz da bal ekleyerek hazırlayabileceğin maske sayesinde cildinin nem depolarını doldurabilirsin.

avokado-maskesi-nemlendirme-etkisi

Sıkı Bir Cilt İçin Yumurta Takviyesi

Kış aylarında yaptığın makyaj cildinde gergin durmayabilir, bu durumla karşılaşmamak için makyaj öncesi uygulamanı önerebileceğimiz bir maske var. Bu maskenin ana malzemesi yumurta. Bir yumurtanın beyazı, bal ve limon suyu karışımını yüzüne uygulayıp yıkadığında cildinde önemli ölçüde bir gerilme görebilirsin.

yumurta-ile-yapilan-dogal-maske

Akne İzlerine Veda

Yüzünde çıkan akne ya da yara izlerini silmek istiyorsan kurtarıcın zerdeçal. Zerdeçalı aloe vera ya da sütle yapacağın bir macuna çevirerek cildine düzenli uyguladığın takdirde bu izlerin yok olmasını sağlayabilirsin. Bu macunu su ile de yapabilirsin ama diğer malzemeler zerdeçalın yaratacağı boya etkisini azaltacağı için daha çok tavsiye ediliyor.

aknelere-cozum-zerdecal

Siyah Noktalara Dur Diyebilirsin

Cildin kendini temizlemek için yoğun bir yağ salgılayabilir, bazen bu yağlar özellikle de gözeneklerin kapalıysa cildinde akne ya da siyah nokta gibi problemler yaratabilir. Bunun karşısında cildine zaman zaman peeling uygulayarak temizliği sağlayabilirsin. Kahve telvesi uygulaması yapmak cildini bu anlamda temizlerken mucizeler yaratacaktır. Türk kahvesinin telvesini bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak yapacağın bir maske uygulaması da cildinin ihtiyacı olan temizliği sağlayacaktır.

kahve-maskesi-tarifi

Cildin İçin Bir Temizlik Kalkanı

Cildimiz özellikle kış aylarında kapalı alanlarda geçirilen vaktin de artmasıyla birçok dış etki yüzünden kirlenir. Bu durumlarda da akne oluşumu artabilir. Cildine iyi bir temizlik yapmak istiyorsan aloe vera ve elma sirkesini biraz balla karıştırarak yapacağın bir maskeyi uygulayabilirsin. Bu uygulama sayesinde cildin hem temizlenir hem de kendini korumaya alır.

cilt-temizliginde-sirke

Ölü Derilerden Kurtulmak Elinde

Cildinin zaman zaman kendini yenilemesine yardım etmen gerekebilir. Bunun için doğal bir peeling maskesinden iyi bir yardımcı yoktur. Bal, iki tane badem ve çok az limon suyu karışımını yüzüne uygulayarak iyi bir peeling maskesi oluşturabilirsin. Bu maskeyi iyice duruladıktan sonra cildine nemlendirici etkili bir krem uygulaman cildini güçlendirecektir.

peeling-etkili-limon

Yağlı Bir Cildi Temizlemek İçin

Yağlı ciltlerin iyi bir temizliğe ihtiyacı vardır. Bu temizlik için yoğurt ve portakalın birleşiminden elde edeceğin maskeyi rahatlıkla uygulayabilirsin. Bir çorba kaşığı yoğurda biraz portakal suyu sıkıp bu karışımı yüzüne uyguladığın zaman ihtiyacın olan temizliğe ulaşmış olacaksın.

yagli-ciltler-icin-portakal

Görsel Kaynaklar: organicauthority.com, migrostv.migros.com.tr, formsante.com.tr, pexels.com, pixabay.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kış Temalı Düğün Davetiyeleri: Yaratıcı ve Şık Tasarım Fikirleri

Kış Temalı Düğün Davetiyeleri: Yaratıcı ve Şık Tasarım Fikirleri

Yılbaşı İçin Kişiye Özel Kendin Yap Hediye Fikirleri

Yılbaşı İçin Kişiye Özel Kendin Yap Hediye Fikirleri