Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kirli Sepeti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kirli Sepeti

Fox TV’nin bu sezon başlayan sevilen dizilerinden Kirli Sepeti yayınlandığı günden beri izleyicileri kah güldürmesi kah düşüncelere daldırmasıyla oldukça fazla izleniyor. Güçlü oyuncu kadrosuyla da ilgi çeken oldukça başarılı bir senaryoya sahip bu dizinin seyir keyiflerinden birisi de tabii ki dizinin dekorları. Biz de Kirli Sepeti’nin geçtiği sitenin evlerini dekorasyon açısından incelemek istedik.

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Yabani

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Ömer

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aile

Bir Şehrin Farklı Mahalleleri

Dizinin ilk bölümü ana karakterlerimiz Songül, Hayriye ve Medine’nin mahallesinin görüntüsüyle açılıyor. Bir daha da bu mahalleyi görmüyoruz ve Songüllerin “site” dediği aslında bu kadınların iş yeri olan evlerde geçiyor hikaye. Baş karakterlerimizin ait olduğu mahallede bile yaşamamaları, buna rağmen üzerlerinde o mahallenin izlerini taşımaları, oraya ait hissedişleri mekan olarak görmesek bile dizi boyunca görünüyor. Dizinin başında da söylendiği gibi “aşağıdakilerin ve yukarıdakilerin hikayesi” müstakil evlerin olduğu bir sitede geçiyor. Temizlikçi kadınlar evlerin alt katında birbirine benzer odalarda kalırken yukarıda şaşaalı hayatlar yaşanıyor.

kirli-sepeti-dizi-inceleme

 Bir Sitenin Birbirine Benzer Evleri

Bu “site”de özellikle şahit olduğumuz üç ev var. Bu evlerin mimari yapıları birbirine dışarıdan fazlasıyla benziyor. İçerideki dekorasyonla birbirinden ayrılan evlerin dışarıdan tekdüze görünmesi ortama steril bir hava katıyor. Dizinin başında gördüğümüz mahallede olduğu gibi hayatların evlerden taşmadığı, her şeyin adeta kapalı kapıların ardına gizlendiği bir sterillik bu. Zenginlerin birbirinin hayatını görmemek için yarattığı yüksek duvarlar ve kalın kapılar bu sterilliği oluştururken temizlik yapmak için bu eve girip çıkan kadınlar evlerdeki tüm kirli çamaşırlara hakim oluyor.

kirli-sepeti-dizi-inceleme

Songül: Yalnız Bir Annenin Evi

Üç temizlikçi de hakim oldukları evlerle farklı bağlar kuruyor. Songül’ün bağıysa bu bağlar arasında en güçlülerinden. Yanında çalıştığı Canan’la çok eskiden gelen bir tanışıklıkları var. Öyle ki Canan yalnız bir anne olmasına rağmen Songül de Canan’ın oğlu Ahmet’e analık etmiş. Songül’ün bu evin hakimi olduğunu ilk bölümde gözü görmezken bile her şeyin yerini kolaylıkla bulmasından anlayabiliyoruz. Kuralları anksiyete hastası Canan’ın koyduğu bu evde her şey yerli yerinde ve kurallar çok net çizgilerle çizilmiş halde. Dolaplar kapalı, her şey itinayla bu dolapların içerisinde saklanıyor. Mutfakta bakliyatlardan ilaçlara her şeyin kendi kabı var, eve girerken bile bu yoğun kuralların olduğu eve adım attığımız belli ki girişte kendimizi sterilize ederek giriyoruz eve bile.

kirli-sepeti-dizi-inceleme
kirli-sepeti-dizi-inceleme
kirli-sepeti-dizi-inceleme

Hayriye: Karmaşık Bir Aile Evi

Hayriye temizlikçi kadınlar arasında en dışa dönük olanı ve tabiri caizse en açıkgözü. Bundandır ki en karmaşık ilişkilerin yaşandığı ev de onun evi. Evin hanımı Yasemin ablasının eski kocasıyla evli. Bu da özellikle Feyyaz’ın oğullarının teyzelerine bakışında karmaşa yaratıyor. Evdeki biblo fazlalığı da bu karmaşayı oldukça iyi yansıtıyor. Kocaman bir salonun bile fazla eşyayla doldurulunca nasıl küçücük olabildiğini görebiliyoruz bu evin dekorasyonuna baktığımızda. Bu yüzden de bu evi temizlemek fazlasıyla vakit alıyor.

kirli-sepeti-dizi-inceleme
kirli-sepeti-dizi-inceleme

Medine: Hayatını Kameraların Önünde Yaşayan Bir Ev

Medine temizlikçi kadınlar arasında en saf olanı olsa da oldukça vicdanlı birisi, genç yaşında hayat ona büyük deneyimler yaşatmış. Onun yanında çalıştığı kişi Aylin ise onun fazlasıyla zıttı bir karakter. Hayatını oldukça suni yaşıyor, anneliğini bile. Onun eksik kaldığı yerleri ise evde Medine tamamlıyor. Aylin’in evi de kendi hayatı gibi suni bir görünüme sahip. Salonun ortasında kocaman parlak turuncu bir koltuk var, mutfağında yapay çiçekler var. Karakterin plastik görünümü eşyalara da bu şekilde yansımış halde. Çocuğuyla ve kocasıyla ilişkisi de bu suniliği gösterir halde diyebiliriz.

kirli-sepeti-dizi-inceleme

Görsel Kaynaklar: haberler.com, youtube.com, fox.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sevgililer Günü İçin Kendi Hediyeni Hazırla

Sevgililer Günü İçin Kendi Hediyeni Hazırla

Türkiye’de Deprem Farkındalığı Artıyor

Türkiye’de Deprem Farkındalığı Artıyor