Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kimler Geldi Kimler Geçti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kimler Geldi Kimler Geçti

Netflix’in ünlü oyuncu kadrosuyla heyecanla beklenen yeni dizisi Kimler Geldi Kimler Geçti geçtiğimiz günlerde yayınlandı ve yayınlandığı günden itibaren birçok kişi bütün bölümlerini bir nefeste bitirdi. Akıcı hikayesi, tatlı ilişki ağları, sempatik oyuncularıyla tam bir seyir zevki veren dizinin mekanları da bir o kadar ilgi uyandırıcı. Leyla’nın ve hayatındakilerin evlerini incelemek karakterleri derinlemesince anlamamıza yardımcı olacaktır.

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kirli Sepeti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Bahar

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aile

Hayatının Dönüm Noktasındaki Bir Kadının Evi: Leyla’nın Evi

Leyla karakterini dizinin başında 7 yıllık sevgilisinden ayrılmış halde görüyoruz. Anladığımız da ilişkinin oldukça karmaşık bir halde bitmiş olduğu ve Leyla ve arkadaşları onu düştüğü yerden kurtarmak istiyor. Bu kurtulma mücadelesi bir sezon boyunca sürüyor diyebiliriz. Kafası karışmış olan Leyla’nın evi de kendi kafasının karışıklığını ortaya döküyor adeta. Evin büyük salonunda büyük mobilyalar görüyoruz. Bu da evinin huzuruna ve keyfine önem veren bir karakteri çağrıştırıyor bize. Bunun yanında oldukça renkli bir dekorasyon tercihi yapılan evdeki renkli objelerin hepsi Leyla’nın içindeki canlı ve neşeli kadını yansıtıyor adeta. Çünkü o televizyonun karşısında depresyona girmeyi reddedip dans etmek isteyen bir ruh. Arkadaşlarına ve ailesine de çok fazla önem veren birisi olduğu için Leyla’nın evinin salona açılan mutfağının önündeki büyük masada sıklıkla yemekler yeniyor. Sevgilisi Ömer’in ardından yalnızlığı ve hüznü reddeden Leyla’nın evi de adeta onu sarmalıyor ve siyahlara bürünmesinin önüne geçiyor.

dizi-evleri-kimler-geldi-kimler-gecti
dizi-evleri-kimler-geldi-kimler-gecti-leylanin-evi

Şehir Hayatının Karmaşasından Kaçmak İçin: Leyla’nın Ailesinin Göl Evi

Leyla’nın babası bilinen bir mimar ve annesi de önemli bir bürokrat. Bu sebeple durumları iyi bir aile olmuşlar her zaman. Annesinin mesleği sebebiyle de sıkça taşındıkları bir çocukluk geçirmiş Leyla. Ama, bu göl evi her zaman için tüm aileyi adeta topraklama vazifesi görmüş. Leyla de ne zaman sıkılsa bu eve atıyor kendisini. Burada evin etrafını çevreleyen orman ve göl onu adeta doğayla bütünleyip, sakinleştiriyor. Bunun dışında buradaki çocukluk odasındaki yoğunluklu görünen pastel pembe tonları da Leyla’nın içinde yaşamayı sürdüren masum kız çocuğunu hatırlatıyor izleyenlere.

dizi-evleri-kimler-geldi-kimler-gecti-leyla

Yalnız Karınları Değil Ruhları Da Doyuran Bir Mekan: Feyyaz’ın Restorandı

Eski sevgilisi Ömer’den sonraki ilk aşkı olan Feyyaz Leyla’nın çok derin bir aşk bağı kurduğu biri olmuyor sezon boyunca ama yine de birbirlerine omuz olmaları, benzer yolları geçmiş oldukları için birbirlerini anlamaları açısından aralarında çok özel bir bağ kuruluyor. Bu bağ ilk oldukça sıradan gibi gözükse de Leyla’nın Feyyaz’ı daha yakından tanımasıyla derinleşiyor. Bu yakınlık da Leyla Feyyaz’ı restoranda çalışırken gördüğünde oluyor. Kelimelerin anlamını yitirdiği yerde Feyyaz hikayesini mutfakta anlatıyor. Bu yüzden de dizide onun en neşeli halini hep mutfakta görüyoruz.

dizi-evleri-kimler-geldi-kimler-gecti-feyyaz-restoran

Kendini Kaybetmiş Bir Mimarın İki Evi: Ömer’in Evleri

Ömer ve Leyla 20’li yaşlarının başında bir arada olmaya başlamış bir çift. Bu da onları birlikte büyütüyor elbette. Bu sebepledir ki aralarında ayrılmalarına rağmen çok güçlü bir bağ var. Bu bağı Ömer’in Leyla’dan ayrılınca onun çok yakınına taşınmasında ve evinin dekorasyonundaki ayrıntılarda net bir şekilde görebiliyoruz. Ömer’in ve Leyla’nın hayatları birbirine o kadar karışmış bir halde ki ayrılsalar da evlerinin birbirine benzemesi kaçınılmaz oluyor. Bunun yanında dizinin ileri bölümlerinde Ömer yeni evine taşındığında da bu ortak zevki net bir şekilde görebiliyoruz. Ömer bu evi seçerken evi beğenip beğenmediğini Leyla’ya sorarak onun onayını alıyor.

dizi-evleri-kimler-geldi-kimler-gecti-omerin-evi

Aile Yadigarını Yeniden Okuyan Bir Adamın Oteli: Cem’in Çiftlik Oteli

Dizinin başında Leyla Cem ile bir dava vesilesiyle tanışıyor. Bu ilk karşılaşmaları oldukça sert geçse de zamanla aralarında karşı konulmaz bir elektrik olduğu görülüyor. İlk tanışmalarında Cem aile yadigarı olan çiftliklerini otel yapmak için bir inşaat sürecinde ve Leyla da bu sürece dahil oluyor. Çiftlik otel için çekimler Bolu’da yapılıyor. Bu inşaat süresinde adeta birbirlerini tanıyıp yeni bir ilişki inşa ediyor onlar da. Bu sebepledir ki otelin açılışına imza atacak bir kırmızı elbiseyle giriş yapan Leyla ve Cem’in hayatları bu otelin son hali göründükten sonra tepetaklak değişiyor. Otelin vintage görüntüsü her karede Leyla’nın giysileriyle uyumlanıyor ve otelde giydiği iki kırmızı elbise de otelin bordo duvarlarına çok uyuyor.

dizi-evleri-kimler-geldi-kimler-gecti-ciftlik-otel

Görsel Kaynaklar: odatv.com, boxofficeturkiye.com, ortakoltuk.com, superhaber.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikaları: Yürüyüş ve Kamp Yeri Rotaları

Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikaları: Yürüyüş ve Kamp Yeri Rotaları

Kitsch Mutfaklar: Renkli ve Eğlenceli Mutfak Dekorasyonu

Kitsch Mutfaklar: Renkli ve Eğlenceli Mutfak Dekorasyonu