Türkiye’de Deprem Farkındalığı Artıyor

Türkiye’de Deprem Farkındalığı Artıyor

6 Şubat deprem felaketinin birinci yıldönümünde, yitirdiğimiz hayatları saygı ve rahmetle anıyoruz. Umuyoruz ki birlikte el ele verdiğimiz günler, bizlere çok daha iyi yarınları getirir.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından, tüm Türkiye’de depremle ilgili oluşturulan talepleri inceleyerek yaptığımız araştırmada, bireylerin gereken tedbirleri almaya yöneldiğini görüyoruz.

Binaların sağlamlığını ve deprem anındaki riskimizi merak ediyoruz

Gelen talepler arasında risk durumunu belirlemeye yönelik, binaların sağlamlığına ve bölgenin güvenliğine dair yapılan analizler kullanıcıların önceliği konumunda.

Risk durumunu belirlemeye yönelik binaların sağlamlığına ve bölgenin güvenliğine dair yapılan analizler konusunda olan servislerin toplamında %1562’lik artış gözlemlenirken, bu kategoride Karot Testi servis talepleri tüm Türkiye’de yaklaşık 45 kat arttı.

Binaların deprem sırasında nasıl performans göstereceğinin değerlendirildiği, potansiyel zayıf noktaların tespit edildiği Bina Performans Analizi talepleri ise 40 kat artış gösterdi.

Dayanıklı Yapı Çözümleriyle Kendi Önlemlerimizi Almak İstiyoruz 

Bina güçlendirme hizmetleri dayanıklı yapı çözümü geliştirmek için bireylerin ilk tercihi oldu. Bu kapsamda ise bir önceki seneye göre bina güçlendirme hizmetinde %834 lük bir büyüme gözlendi.

Deprem olasılığına karşı dayanıklı yapı çözümleri arayışında Kentsel Dönüşüm Projelerinde de ciddi artış yaşanıyor. Eski ve riskli binaların yenilenmesi veya yerine daha güvenli yapıların inşası için kapsamlı projeler geliştirilmesine dair hizmet talepleri % 225 artarken; depreme dayanıklı, hızlı ve verimli şekilde inşa edilebilen modern Prefabrik Ev çözümlerine ilgi de %147 oranıyla yükseliş gösteriyor.

İstanbul Deprem İçin Hazırlanıyor

Türkiye’nin en yoğun bina stoğuna sahip ili İstanbul’da ise deprem hazırlık hizmetleri arasında en çok Deprem testine ilgi gösteriliyor. Deprem testi taleplerinin %1355 arttığı İstanbul’da Karot testi talepleri de 72 katına çıkmasıyla dikkat çekiyor.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kirli Sepeti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kirli Sepeti

Yarıyıl Tatili Bitti, Peki Bu Dönemde Neler Yaptık?

Yarıyıl Tatili Bitti, Peki Bu Dönemde Neler Yaptık?