Çalışma Odası Trendleri

Çalışma Odası Trendleri

Pandemi süreciyle beraber yaşam alışkanlıklarımız bütünüyle değişmeye başladı. Ev içerisinde geçirdiğimiz süreler eskiye kıyasla oldukça artarken, evden çalışmak pek çok firmanın ve işyerinin önceliği haline gelmiş oldu. Ev ortamında rahat ederken, dikkati işe yoğunlaştırmak ise hepimizin en önem verdiği noktalardan biri haline geldi diyebiliriz. Çalıştığımız odanın ışığı, rahatlığı ve büyüklüğü gibi etkenler iş performansımızı etkileyen unsurlardan sadece birkaçı. İşe odaklanırken aynı zamanda içini ferahlatabilecek ve yorulduğunda dinlenme olanağını da içinde bulunduran oda tavsiyelerini senin için bir araya getirdik. 

Evden Çalışanlar İçin Çalışma Alanı Önerileri

Evde Konforlu Bir Çalışma Alanı Nasıl Yaratılır?

Tavan Arasını Değerlendirmenin 10 Yolu

Dekorasyonda Pastel Renk Seçimi

Çalışma odanı dekore ederken, renkler senin için önemli bir etken olacaktır. Fazlasıyla karışık ve parıltılı renkler işine yoğunlaşmanı engelleyebilir. Açık beyaz ve krem tonları daha sade bir hava oluşturarak, işine daha kolay odaklanmanı sağlayacaktır. 

çalışma-odası-trendleri-aydınlatma

Motivasyon İçin Aydınlık Odalar

Sabahları işe zinde başlaman oldukça önemli olacaktır. Kahveni alıp masa başına oturduğunda, odanın içine girecek gün ışığı sabaha başlamanı daha kolay hale getirecektir. Aynı zamanda gün ışığından yararlanamayacağın anlarda, masaüstü lambaları ve geniş avizeler senin için önemli unsurlar olacaktır. Aydınlık oda için avize seçimlerini, odanın rengine ve büyüklüğüne göre ayarlayabilirsin.

çalışma-odası-trendleri-dinlenme-alani

Ufak Molalar İçin Dinlenme Koltukları

Gününün büyük çoğunluğunu geçireceğin bu odada yorulacağın ve ara vermek isteyeceğin vakitler mutlaka olacaktır. Motivasyon kaynağın olan bu odadan uzaklaşmadan da kendini dinlendirebileceğin koltuk ya da puflar seni oldukça rahatlatacaktır. Kendine ve vücuduna vereceğin ufak molalar sayesinde işine daha odaklı halde başlayabilirsin.

çalışma-odası-trendleri-masa

Yerden Kazanmak İçin Masa Raflar

Herkesin çalışma odası dilediği kadar büyüklüğe sahip olamayabilir. Bu sebeple dar alanlardan yaratılabilecek olan çalışma köşeleri, küçük evler için doğru tercih olacaktır. Masa-raf seçimi bu tarz evlerde en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Duvara monte edilebilen bu masa-raflar, açılır kapanır özelliğiyle çoğu eşyayı da içinde barındırabilecektir. 

çalışma-odası-trendleri-ahşap

Ahşapla Minimalist Seçimler

Daha sade ve minimal tercihler yapmak isteyenler için, ahşap masa ve sandalye seçimi oldukça uygun olacaktır. Parkelerle de uyum sağlayacak olan ahşap eşyalar minimal ve modern görünüme ayak uyduracaktır. 

çalışma-odası-trendleri-yeşil-bitkiler

Enerji Verecek Bitkilerle Odayı Yeşillendirmek

Çalışma alanını bitkilerle süslemek doğal bir görünüm yaratarak, rahatlamana yardımcı olacaktır. Odanın büyüklüğüne ve şekline göre dilediğin dizayndaki saksılarda, yeşil bitkilere yer verebilirsin. Bu sayede kendini bir nebze de olsa doğayla bütünleşmiş hissedebilirsin. 

çalışma-odası-trendleri-kitaplıklar

Geniş Kitaplık Seçimleri

Çalışma odasının en önemli özelliklerinden biri de başvurulacak araştırma kaynaklarını içinde bulundurmasıdır. Ne kadar teknoloji araçlarına bağımlı hale gelsek de bazı özel bilgiler hala kitaplardaki sayfa aralarında yer alabiliyor. Sen de kitap, ansiklopedi ve dergilere yer veren bir arşive sahipsen masanın arka bölümüne yerleştireceğin geniş kitaplığın oldukça faydalı ve pratik olacaktır.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sokağa Çıkma Yasağında Ev Taşıma İzni Nasıl Alınır?

Sokağa Çıkma Yasağında Ev Taşıma İzni Nasıl Alınır?

Son Yılların Trendi: Hava Temizleyiciler Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Son Yılların Trendi: Hava Temizleyiciler Hakkında Bilmen Gereken Her Şey