5 Adımda Köy Evi Dekorasyonu

5 Adımda Köy Evi Dekorasyonu

Köy evleri hepimize huzur veren ve sıcak hissettiren yerler. Buranın iç dekorasyonunun da köy havasını yansıtması ve otantik olması önemli. Doğru mobilya, malzeme, renk, desen ve aksesuar tercihleriyle evini mükemmel hale getirmen çok kolay. Köy evini nasıl dekore etmen gerektiğini öğrenmek istiyorsan doğru yerdesin. Bu yazımızda senin için ilham verici köy evi dekorasyonu fikirleri verdik. Hadi başlayalım!

Elektronik Çeyiz Setinde Olması Gerekenler

Eskitme Boya Nasıl Yapılır?

En Çok Tercih Edilen Mutfak Dolabı Renkleri

1- Otantik Tasarımlar Kullan

Otantik ev dekorasyonu stilinde eskitme ve antika mobilyalar sıklıkla kullanılır. Kilimler, el emeği örtüler ve işlemeler karşımıza sıkça çıkacaktır. Ayrıca doğal renk ve desenler de bu stilin olmazsa olmazlarından. Bu yüzden köy evini düzenlerken otantik ev dekorasyonunu benimseyebilirsin. Bu stili tamamlamak için ahşap mobilyalar, pencereler ve benzer görünümde parkeler kullanabilirsin. Üstelik taş duvarlar ile otantik ambiyansı zenginleştirebilirsin. Renklere geldiğimizde ise kırmızı, bej ve kahve tonlarına ağırlık verebilirsin.

koy-evi-dekorasyonu

2- Ahşap Mobilyalarla Gelenekselliği Yakala

Ahşap malzemeler kullanıldığı alanlara nostaljik, doğal ve samimi bir hava katar. Bu yüzden ahşap köy yaşamını yansıtma açısından oldukça kullanışlı olabilir. Antika ahşap koltuklar, masalar, vitrinler, mutfak rafları köy evi görünümünü yansıtacak unsurlardan bazıları. Mobilyalar dışında tavanda da ahşapın sıcaklığından faydalanabilirsin. Ahşap kirişler de oldukça etkili olacaktır.

ahsap-kiris-koy-evi-dekorasyonu

3- Salonda Vintage Parçalar Kullan

Köy salonunu dekore ederken salonunu otantik tarzda dekore edebilirsin. Bunun için vintage parçalar, ahşap mobilyalar, masa ve sandalyeler kullanabilirsin. Bu eşyalar bulunduğu mekana karakter verir ve nostaljik bir ambiyans yaratır.

vintage-koy-evi-dekorasyonu

Örneğin doğal taşlardan yapılmış bir şömine köy evine eşsiz bir hava verebilir. Detaylara geldiğimizde ise duvarlarına işlemeli çerçeveler içerisinde aile fotoğrafları asmak harika bir fikir. Ayrıca çiçek ve geleneksel motife sahip yastıklar kullanabilirsin.

köy-evi-dekorasyon-şömine

4- Köy Mutfağında Sıcak Bir Ambiyans Yarat

Köy evi mutfağını dekore ederken ahşaptan yardım almalısın. Taş bir mutfak tezgahı ve ahşap mutfak dolapları ile köy evi görünümü desteklenebilir. Ortaya geniş bir masa koyup bu alanda yemekler hazırlayabilirsin. Üstelik masayı çok gözlü ve cam bölmeli seçerek köy görünümünü daha da iyi yansıtabilirsin.   

Üstelik geleneksel mutfak eşyalarını raflarda sergileyerek ambiyansı güçlendirebilirsin. Geleneksel eşya ve süslerin köy hayatını yansıtan motiflerler taşıması önemli.

koy-evi-dekorasyonu-mutfak

5- Evini çiçeklerle doldur!

Çiçekler mis kokularıyla ve güzel görünümleriyle doğal yaşamı yansıtır. Bu sebeple köy evini çiçeklerle doldurmalısın. Örneğin masanın ortasına taze çiçeklerle dolu bir vazo çok yakışacaktır. Canlı çiçeklerin yanı sıra çiçek desenli koltukları, yatak örtülerini ve dekoratif eşyaları tercih edebilirsin. Hatta çiçek desenli romantik duvar kağıtlarıyla köy evini daha da zenginleştirebilirsin.

koy-evi-dekorasyonu-cicek

Görsel Kaynak: Pinterest, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Influencer'ların Dekorasyon Tercihleri: Aksesuarların Gücü

Influencer'ların Dekorasyon Tercihleri: Aksesuarların Gücü