Banyoda Yetiştirmeye Uygun 7 Bitki

Banyoda Yetiştirmeye Uygun 7 Bitki

Ev dekorasyonunda en çok zaman harcanan noktalardan biri de banyolardır. Şık ve ferah bir görünüm elde etmek isterken kullanılabilecek olan bitkiler bu noktada sana kolaylık sağlayacaktır. Banyoların nemli ve sıcak havası sayesinde pek çok bitki için banyo doğal bir yaşam alanı haline gelebilir. Bu sayede banyonda da dekoratif bir görünüme sahip olup, doğadan parçaları evinin içine taşımış olacaksın. Birbirinden farklı renk ve tarzdaki bitkilerden senin en çok hoşuna gidenleri seçmek için listemize göz atmaya başlayabilirsin. 

Uzmanlarından Evde Bitki Bakımının İncelikleri

Çiçek Bakım Rehberi

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri

banyo-bambu

1.Bambu

Bakımı oldukça kolay olan bambular banyoda en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Bambuların bulunduğu vazoya çok az miktarda su koyman yeterli olacaktır. Şık bir vazo seçimiyle beraber ayna önüne konulabilecek bambular banyona botanik bir hava katmada sana yardımcı olabilir. 

monstera-banyoda-yetişecek-bitkiler

2.Devetabanı/Monstera

İkonik bir banyo yaratırken kullanabileceğin bitkilerden biri de devetabanıdır. Yapraklarının şekli oldukça ilgi çekici olmakla beraber banyoya egzotik bir hava katmakta öncelikli tercihlerinden biri olabilir. 

pasa-kilici-banyo-dekor

3.Paşa kılıcı

Banyonda tropik bir ortam yaratırken, paşa kılıcı bitkisinden de yararlanabilirsin. Ilık ortama ihtiyaç duyan bu bitki banyonu oldukça sevecektir. Bakımı da bir hayli kolay olan paşa kılıcını dilediğin tarzda hasır saksılara da koyabilmen mümkün olacaktır. 

zamia-banyo-dekor

4.Zamia Bitkisi

Zamia bitkisi suya ve ışığa çokça ihtiyaç duymadığı için en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Banyonu yeşillendirirken Zamia tercih edersen, bakımı için de çok fazla efor harcaman gerekmeyecektir.  

ask-merdiveni-banyoda

5.Aşk Merdiveni

Nemli ortama ve yarı aydınlık alanlara ihtiyaç duyan Aşk Merdiveni banyon için oldukça iyi bir tercih olacaktır. İstersen yere koyabileceğin istersen de tavandan sarkıtabileceğin bu bitki, banyon için güzel bir yaşayan dekorasyon parçası olacaktır. 

sarmaşıklar-banyoda-yetişecek-bitkiler

6.Sarmaşık

Çeşit ve sayı olarak oldukça fazla türe sahip olan sarmaşıklar, banyonda tercih edebileceğin bitki türlerinden biri. Küvetin etrafında kullanabileceğin veya tavandan sarkıtabileceğin sarmaşıklar banyona doğal bir görünüm katmana yardımcı olabilir. Yeşilin hakim olduğu, tropik görünümlü bir banyo yaratmak istiyor ve çok da bakımla uğraşamam diyorsan sarmaşıklar tam sana göre olacaktır.

Orchid-banyo

7.Orkide

Bakımı biraz daha uğraş gerektirse de rengi ve görüntüsüyle banyoda yetiştirilebilecek en güzel bitkilerden biri orkidedir. Pencereli banyonda kullanabileceğin bu bitkinin sabah ve akşam biraz ışık görmesi yeterli. Orkide toprağında yetiştirebileceğin bu bitkiyi, ayna önünde çeşitli dekorlarla bir arada da kullanabilirsin.

Görseller: Pinterest 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Anneler Günü İçin Kendin Yapabileceğin 12 Hediye

Anneler Günü İçin Kendin Yapabileceğin 12 Hediye

Hazeran İşleme ile Mobilyalarını Yeniden Yarat

Hazeran İşleme ile Mobilyalarını Yeniden Yarat